Miten oon treenannut ja syönyt? En mitenkään.

Kuva Juulia Sarlio

Mun blogi on ollut aika hiljainen nyt vuoden vaihteen jälkeen, siihen on yksinkertainen syy. Oon voinut todella huonosti koko viimeisen kuukauden. Käytännössä koko kuukausi on mennyt sairastuvalla. Motivaatio minkään asian suorittamiseen on ollut aika minimissä ja oon oikeastaan hoitanut vain välttämättömän. Nyt kuitenkin päätin avata teille mun kulunutta kuukautta ja kuinka mun uudenvuoden lupaus on toteutunut.

Multa kysytään todella usein miten syön, treenaan ja mistä saan erityisesti motivaatiota. Mulle suurin motivaatio on hyvä olo, urheilun ilo ja kehittyminen. Uskokaa tai älkää salilla käyminen ei todellakaan oo ollu mun mieluisin harrastus. Pelaisin mieluummin joka päivä sen tunnin salitreenin sijaan futsalia, koska se tuo mulle vaan niin paljon enemmän. Ehkä yksi syy tähän on se, että oon toisinaan kärsimätön ja haluan heti osata kaiken. Muistutan myös, että älkää tehkö asioita väkisin tai varsinkaan kenenkään muun kuin itsesi takia.

Uudenvuoden lupauksena kliseisesti päätin, että aloitan tavoitteellisemman harjoittelun salilla. Mulla oli todella hyvät lähtökohdat treeneihin, tekniikoiden oppimiseen ja mulla oli super hyvä motivaatio. Valitettavasti on tullut vietettyä kuukausi puolikuntoisena. Oon jatkuvasti tukkoinen, väsynyt, yskin, aivastelen ja lista jatkuu. Treenejä on tammikuulle kertynyt yhden futsal pelin lisäksi kolme. Mua harmittaa tosi paljon siksi, että tälle mun ololle ei oo löytynyt vieläkään oikein mitään syytä. Oikeasti olen jopa joutunut itselle sanomaan, että joskus kroppa vaan tarvii pidemmän tauon kaikesta. Uskon, että syksy jonka vedin vähän liiankin kovaa on syy siihen, että oon näin rikki. Ahdistaa ja ärsyttää. Eli oon oikeesti voinut viimeisen kuukauden aika huonosti, henkisesti että fyysisesti. Vastaus kysymyksiin mun syömisestä viimeisen kuukauden aikana, on todella epäsäännöllisesti ja epäterveellisesti. Wolt app on käynyt aika kuumana kuukauden aikana. Oon tehnyt töitä viimeisen syksyn edestä, myös silloin kun olisi pitänyt jäädä kotiin. En suosittele kenenkään ottamaan tästä mallia. Pitää oikeasti osata ja muistaa kuunnella omaa kroppaa ja oloa henkisesti sekä fyysisesti. Perusasiat kuntoon ensin ja sit voi alkaa vaatimaan itseltään enemmän, kuten tavoitteellisempi treenaaminen.

#sportlifeambassador

Viimeisin treeni, jonka tein oli jalkatreeni. Ajattelin ennen salia, että lähdetään kokeilemaan varovasti, koska oon ollut niin pitkään huonossa kunnossa. Minähän oon tunnettu siitä, kuinka huono olen ottamaan treenaamista rauhallisesti. Kaikki tai ei mitään. Se oli tosi kova ja hyvä treeni. Vedin täysillä ja sain siitä ihan todella paljon buustia. Sain treenin tuntumaan oikeissa paikoissa ja seuraavan päivän lihaskipu sai mut oikeasti hymyilemään. Olen ollut hidas lämpenemään ajatukselle siitä, että päivittäinen palloilu on vaihtunut treenaamiseen salilla. En ois ikinä uskonu, että minä, joka ei joskus nähnyt salitreenissä mitään järkeä ja ei tuntunut ollenkaan omalta, niin on löytänyt sen kipinän siihen tekemiseen.

Toinen motivaation lähde on vanhat kuvat itsestä ja näkee konkreettisesti sen kehityksen lihaskasvussa. Etenkin mun kädet, selkä ja olkapäät. Mulla jalat on aina ollut lihaksikkaat, mutta tässäkin oon kehittynyt vuosien aikana ihan älyttömän paljon! Mulla näkyy erityisen nopeasti tulos kropassa, mutta se isompi tekemisen kipinä vielä puuttuu ja viimeisimmän jalkatreenin fiilis oli tosi hyvä alku. Tän hetkinen kunto on oikeasti tullut suhteessa työhön, todella helposti. Monesti se saa miettimään, että jos oikeasti mulla ois sama palo tähän hommaan kuin jalkapallossa, mun tulokset ois huikeita. Teen tätä täysin itselleni ja salitreeni on vasta alkanut tuntumaan omalta.
Alla pari muutos kuvaa;

2015 & 2019

2013 & 2018

Mun tavoitteet kaiken tän jälkeen; Mulla odottaa treeni ohjelma, jonka Benjamin on mulle tehnyt ja ajattelin myös kokeilla Ilonan Siekkisen ohjelmia nyt keväällä! Aloitan treenaamisen rauhassa ja fiilispohjalta. Haluan treenata kovaa, mutta just nyt se ei fyysisen olon kannalta oo mahdollista. Mua harmittaa tajuttoman paljon, että mun vuosi on lähtenyt näinkin ikävissä merkeissä käyntiin. Näille ei kuitenkaan loppujen lopuksi hirveästi voi itse tehdä tai tuntuu ainakin itsestä, että kaikki keinot on käytetty tän olon selvittämiseksi. Ihan hirveä hinku treenata ja voida hyvin, sillä en oikeasti enää edes tiedä minkälaista on olla täysin terve. Hitaasti, mutta varmasti kohti omaa unelma kuntoa ja etenkin sitä hyvää oloa.

#sportlifeambassador

Toivotan kaikille tsemppiä ihan todella paljon treenaamiseen, omien unelmien ja etenkin sen hyvän balanssin saavuttamiseen. Hyvä olo on tärkeämpää kuin ne näkyvät vatsalihakset ❤️

Puss,
Eeva

1

Vastaa

Close Menu