Waist trainer kokemukset + 6 vinkkiä käyttöön

Oletko harkinnut waist treinerin käyttöä? Toimiiko korsetti oikeasti? Mitä ottaa huomioon kun haluaa aloittaa aktiivisen käytön? Kerron omat vinkkini käyttöön ja omat kokemukset kahden vuoden ajalta.

Olen omistanut waist trainer-korsetin kaksi vuotta. Olen pariin otteeseen kirjoittanut siitä vanhassa blogissani blogspotin puolella ja tekstit on ylivoimaisesti luetuimpia.  Silloin tällöin tulee porukkaa yhä kyselemään ja jotain lukijaa kiinnostikin kuulla mun mietteitä nyt parin vuoden jälkeen.

Otin waist trainerin käyttöön siksi, että pitäisin keskivartaloni ja vyötäröni kapeana. Se kuuluu lajin vaatimuksiin ja siksi haluan, että olen tämän oljenkorren käyttänyt, sillä niin monet fitness-kisaajat käyttävät korsettia.

Käytin waist traineria 2016 vuoden ahkerasti, ihan siksi että oli kisavuosi. Kisojen jälkeen vähensin käyttöä aika paljon ja rehellisesti sanottuna viime vuonna käyttö jäi aika vähälle. Ennen leikkaustani kuitenkin otin sitä treeneihin mukaan. Ja nyt tammikuussa olen käyttänyt sitä myös töissä pari kertaa.

Olen omistanut kolme erilaista waist traineria, josta viimeisimmästä tykkään eniten.

Mitä korsetin käytöstä luvataan?

Korsetin luvataan kaventavan vyötärölinjaa, auttavan selkäkipuihin, nostavan rintoja, auttamaan painonpudotuksessa ja auttamaan synnytyksen jälkeen palautumaan. Varmasti esimerkiksi istumatyöläiselle loistava väline, sillä napakka tuki auttaa pitämään ryhdin hyvänä ja näin auttaa selkävaivoihin.

Luvatut hyödyt toki vaativat ahkeraa ja säännöllistä käyttöä. Noin 5-9 tuntia päivässä! Tämä on kuitenkin maksimi. Kuitenkaan korsetti ei ihmeitä tee, tuo rintojen nosto pätee oikeastaan vaan siihen kun korsetti on päällä. Ja painonpudotuksessa auttaa lähinnä lisäämällä hikoilua.

Omat kokemukset?  Ja suosittelenko?

Sanotaan  näin, että suurta haittaakaan en ole korsetista huomannut ja se on yllättävän miellyttävä päällä. Tuntuu kyllä että vyötätöni on kaventunut entisestään jonkin verran. En kyllä osaa sanoa onko kaventunut korsetin ansiosta vai vaan muuten. Tai että kuinka paljon korsetti on siihen vaikuttanut.

Treenissä waist trainer tukee mukavasti esimerkiksi kyykyissä ja aerobisen aikana tehostaa hikoilua.Töissä tukee ja auttaa pitämään ryhdin. Nyt olen myös muutamana pidempänä automatkana pitänyt sitä päälläni. Mulla on tapana ”lössähtää” ajaessa ja selkä on aika huonossa asennossa kun pidempään ajaa.

Kannattaa ainakin kokeilla, jos yhtään kiinnostaa. Varsinkin jos ryhdin kanssa on ongelmaa tai haluat kevyttä tukea treeniin, voin suositella. Toki sopii tää myös vaatteiden alle kiristämään keskivartalon hoikemmaki jos haluaa korostaa vyötäröään.

Tässä vielä kuusi vinkkiä, jotka ottaa huomioon korsetin käytössä ja aloittamisessa, olkaapa hyvät.

  1. Älä osta liian pientä. Käyttö on muuten todella tukalaa ja et saa sitä päällesi. Jos kokotaulukosta huolimatta koko arveluttaa, ota mielummin isompi ainakin alkuun.
  2. Useimmat laadukkaimmat waist trainerit ovat lateksia/kumia. (Allergiset huom!) Ne tukevat parhaiten ja kestävät käyttöä.
  3. Korsetin ei kuulu tuottaa kipua eikä haitata hengittämistä.
  4. Aloita käyttö vähitellen. Aloita muutamalla tunnilla päivässä ja lisää käyttöä max. 9 tuntiin päivässä.
  5. Muista harjoittaa syviä keskivartalon lihaksia säännöllisesti kun käytät korsettia. Varsinkin jos käytät monia tunteja päivässä. Keskivartalon lihaksisto alkaa luottamaan korsetin tukeen ja heikentyy. Keskivartalon syvät lihakset ovat todella tärkeitä.
  6. Muista pitää myös välipäiviä korsetin käytöstä.

7

Vastaa

Close Menu