Vihreää voimaa

Tässä on juoma, jota olen nyt juonut lähes joka aamu viimeiset pari viikkoa. Ihanan raikas ja elinvoimaisen makuinen juoma. Mitä tämä sitten on? Ja miksi juon sitä?

Tässä juomassa on sekoitettu vesi ja viherjauhe.

Viherjauhe on jauhetta, joka sisältää useimmiten sekoituksia erilaisia voimakkaan värisiä, yleensä vihreitä, ainesosia jauheen muodossa. Useimmista viherjauheista löytyy oraita, leviä ja erilaisia vihreitä yrttejä ja vihanneksia. Lusikallisessa jauhetta on erittäin paljon keholle tarpeellisia rakennusaineita ja pienikin annos riittää.

Tarkoituksena viherjauheella on lisätä antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja ruokavalioon. Toisin sanoen saat lisättyä ravintoaineita pienellä vaivalla. Lusikallisessa jauhetta on erittäin paljon keholle tarpeellisia rakennusaineita ja varsinkin jos jollain aterialla vihannesten saanti jää, voi asiaa korjata viherjauheella.

Vaikka pyrin syömään aterioilla vihanneksia, kasviksia ja marjoja, koen, etten saa siltikään niitä päivässä tarpeeksi. Vihreät kasvikset sisältävät eniten ravinteita ja siksi yritän syödä niitä joka päivä. Eniten vihreää saan parsakaalista (ylläripylläri), herneistä ja joskus pavuista ja pinaatista.

Itselläni on käytössä Bodylabin Greens Blend-viherjauhe, josta löytyy kaikki seuraavat raaka-aineet; pinaatti, mintunlehti, kauran- ja vehnänoras, goji-marja, pellavansiemeniä, chia-siemeniä, raakakaakaota, viherkaalia, parsakaalia, klorellaa, vihreää teetä, limeä ja spiruliinaa. Aika kattava annos superravinteikkaita aineksia!

Myös hieman makeutta on mukana, jotta jauhe maistuisi paremmalta. Pari aikaisempaa tuotetta, joita olen maistanut, on maistunut lähinnä ruoholta eikä läheskään näin raikkaalta ja hyvältä. Bodylabin viherjauheessa maistuu lime ja minttu, joten maku on tosi kesäinen.

Aloitin viidellä grammalla eli noin teelusikallisella, mutta ajattelin lisätä pikkuhiljaa noin 10 grammaan päivässä. Nautin oman jauheeni vain veteen sekoitettuna. Jotkut lisäävät sitä smoothieihin, puuroihin ja muihin, mutta mulle veteen sekoittaminen sopii parhaiten.

 

Entä mitä vaikutuksia viherjauheella on?

Ravintoaineiden lisäksi viherjauheella sanotaan olevan muutakin hyötyä. Erityisesti klorellan sisältämä klorofylli, lehtivihreä, sitoo itseensä ympäristömyrkkyjä, jolloin se myös auttaa puhdistamaan kehoa. Kosmetiikka, ruoka ja ilmansaasteet kerryttävät esimerkiksi raskasmetalleja kehoon.

Myös elimistön happokuormitusta voidaan keventää viherjauheella. Muutama lähteeni kertoo, että viherjauhe ylläpitää hyvää pH-tasapainoa kehossa. Kiire ja stressaava elämäntyyli yhdistettynä viljoja, lihoja ja kahvia sisältävään ruokavalioon aiheuttaa happamuutta kehossa.

Siitä en tosiaan ole täysin varma onko tuossa happamuusjutussa perää, mutta sen uskon, että ravinteikkaasta jauheesta saa mukavan lisäboostin päivään.

 

*Yhteistyössa Bodylab

1

This Post Has 0 Comments

  1. Kiva tietopaketti viherjauheista! Itse oon lykännyt sen ottamisen aloittamista, sillä kokemukset jauhemaisesta spirulinasta puistattavat vielä mielessä! Näin ollen oli hyödyllistä kuulla, että tuo Bodylabin viherjauhe maistuu raikkaalta, kun purnukka tosiaan odottelee avausta kaapissa! Lupaan, että huomisesta lähtien se on osa aamujuomaani! 🙂

    Life à la Sara

    1. Kiitos! Noniin! Rohkeasti kokeilemaan vaan 🙂

Vastaa

Close Menu