Urheilutaustani

Jos noin 10 vuotta sitten ( eli noin 15 vuotiaana) olisi mulle kerrottu että kuule, sä treenaat kovaa, syöt tarkasti ja terveellisesti ja kisaat bikini fitneksessä, olisin ollut varmaan epäuskoinen ja nauranut. Sanonut ehkä että tuskimpa. Mutta mistäs sitä voi tietää miten asiat ovat monien vuosien päästä.

Hiihtäjää musta ei tullut.

En ollut nuorempana mikään himoliikkuja. En oikein tiedä olinko edes liikkuja. Mulla ei oo takanani mitään hienoa yleisurheilu tai joukkuelaji-uraa tai harrastusta. Voisin sanoa että ainakin koko lukion ajan istuin perse penkissä ja liikuntaa tuli lähinnä liikuntatunneilla.

Peruskoulun ajan kuitenkin harrastin kerran viikossa ratsastusta, jota edelleen silloin tällöin kaipaan. Se oli laji, jossa viihdyin ja jossa halusin kehittyä. Vaikken koskaan mitään kilpailuita miettinytkään niin nautin siitä silti.

Ratsastusta harrastin pitkään.

Lukion jälkeen kun muutin omilleni, alkoi salityyppinen treenaus kiinnostaa. Muistan kun kaivelin netistä jotain ohjeita jalkajumppaan kotona. Tein niitä silloin tällöin. Salia harkitsin mutten oikein tiennyt mistä aloittaa ja mitä siellä pitäisi tehdä joten siksi arastelin ja se jäi hetkeksi.

Sitten 2012 muutin toiselle paikkakunnalle. Tutustuin erääseen kaveriin jonka kanssa pääsin menemään salille. Hän näytti miten laitteet toimii ja miten suurin piirtein tehdä. Hänen kanssaan oli kiva käydä ja aloittaminen oli helppoa.  Poikaystäväni Johannes Niemelä, jonka olin myös juuri tavannut, teki mulle ekan treeniohjelmani ja kannusti paljon. Hän on neljän vuoden jälkeen edelleen valmentajani.

2014

Mulla ei siis ollut mitenkään tähtäimessä mikään fitness-lajeissa kisaaminen, koska en edes tiennyt niistä paljoa. Noihin aikoihin kuitenkin bikini fitness nousi pinnalle ja tutustuin lajiin ja kiinnostuin. Olen tässä ajan mittaan tajunnut että yksilölajit on mun juttu.

Ja tässä sitä ollaan.  Katsotaan missä ollaan 10 vuoden päästä 🙂

1

Vastaa

Close Menu