Tulevat kisasuunnitelmat

Olen ehkä pariinkin otteeseen lupaillut kirjoittaa tulevaisuuden kisasuunnitelmista, joten tässä tulee!

tommi_mankki_bikinifitness_kisaajat_smkisa_nfe

Kuva: Tommi Mankki nfe.pictures.fi

Hieman ennen SM-kisoja ja niiden jälkeenkin ajatuksissa oli että ensi vuonna kisaisin taas. SM-kisat ainakin ja ehkä tosiaan ulkomaillekin aktiivisemmin. MM-kisojen jälkeen mieli hieman muuttui.

Vaikka kisaaminen oli/on mahtavaa, oli tän syksyn kisarupeama mulle suhteellisen rankka. Rankkaa oli siis fyysisesti ja henkisesti . Koko loppu syksy meni ainoastaan kisaprojekteissa. Muuhun voinut keskittyäkään kuin siihen yhteen asiaan mikä tietysti kilpaurheilussa vaaditaankin. Haluanko taas heti perään samaa rumbaa? En välttämättä.

Fakta on se, että kisadieetistä palautumiseen menee oikeasti aikaa. Dieetillä katoaa väistämättäkin jonkin verran lihasta ja sen takaisin saaminen ei ole mikään parin viikon juttu. Jos kisaisin jo keväällä tai vasta ihan ensi syksynäkin, ei palautumiseen jäisi aikaa tai olisin ehkä juuri palautunut kun taas tarvitsisi aloittaa kisapreppi.

Jokainen dieetti kuormittaa kroppaa ja liian pitkät dieettijaksot ja jatkuvasti kisaaminen ei ehkä ole se kestävin ja fiksuin ratkaisu terveyden kannalta. Sijoituksetkin saattavat huonontua kerta toisensa jälkeen (tarkoitan lähinnä jos esim suomessa kisaat joka kisassa puolen vuoden välein..) Mulla on kyllä aikaa kisata myöhemminkin. Mihin tässä olisi kiire? Sain voiton SM-kisassa, joka oli sellainen pidemmän tähtäimen tavoite mulle. Uusia tavoitteita tässä kun muodostaa niin ainakin se on selvää että kehitystä on vielä saatava.

muutos_kisaaja_bikini_kehitys_fitness
2016 vs. 2018

 

Ajatuksissani on ollut aika paljon se ero jonka sain viimeksi koko pakettiin kun pidin pari vuotta taukoa. Oli kivaa, että lavalla oli ihan erilainen paketti kuin viimeksi. Se voisi olla seuraavallakin kerralla tavoitteena. Ehdin siis todennäköisesti saamaan kehitystä jälleen kun en heti aloita uutta preppiä. Vaikka mulla nytkin on fysiikka ihan ok ja esiintyminenkin melko hyvää, niin kehittyä aina voi ja pitää. Kansainvälisissä kisoissa fysiikalta vaaditaan vielä enemmän, en tiedä pääsenkö koskaan edes lähelle kärkisijoja, mutta aina voi yrittää.

Näillä näkymin mielessä on kisailla siis kahden vuoden päästä vuonna 2020.  Eli edessä olisi saman mittainen offseason kuin viimeksikin. Mennään nyt ainakin tällä hetkellä sillä ajatuksella.

Oli tietyllä tapaa helpottavaa tehdä päätös olla kisaamatta ensi vuonna. Dieettiväsymyksen jälkeen on ollut mahtavaa huomata miten treeni kulkee ja energiaa riittää kaikkeen pieneen mukavaan puuhasteluun. Elämässä on niin paljon muutakin! Vaikka kisaaminen on jännittävää ja siitä nauttii omalla tavallaan niin nyt on aika taas elää muutakin elämään! Edessä olisi ainakin hieman reissaamista ja mahdollisesti joitakin uusia kuvioita keväällä ja kesällä.

<3 Clarissa

PS! Nää mun kisabikinit on myynnissä! Jos siis kaipaat näyttäviä ja laadukkaita bikini fitness/wellness fitness kisabikinieitä, ota yhteyttä! Hintapyyntö on 450€ sis postit, täytteet, varablingit ja lisätoppaukset. 🙂

fitclarissa_bikini_fitness_nordiccup_ifbb_pokaali_palkintojenjako

2

This Post Has 2 Comments

  1. Todella fiksu päätös! 🙂 Mua hirvittää ne kisaajat, jotka menee kisasta seuraavaan parikin vuotta. 🙁 Siis tyylillä, että oikeasti kisataan sekä keväällä että syksyllä parin vuoden ajan. Vaikka se dieetti tuntuisi helpoltakin ja kisakunto ei olisi ikinä monen kilon päässä niin on se silti kova rasitus kropalle. Toki siis jokainen tekee omat päätöksensä, mutta silti. Osoittaa kyllä todellista kypsyyttä tään kisaamisen suhteen, kun maltat odottaa tarpeeksi kauan kisojen välillä! 🙂
    Ja siis kyllä mä ainakin tunnistan sen fiiliksen kisojen jälkeen, kun tekis mieli heti mennä vaan seuraavaan. Jää draivi päälle. Mutta kun antaa vaan henkistäkin palautumisaikaa itselleen, niin aika pian huomaa, että on ihan kiva välillä tehdä muutakin ja siirtää kisaamista tulevaisuuteen.

    1. Kiitos. uskon kyllä etten tule katumaan päätöstäni 🙂

Vastaa

Close Menu