Throwback itsenäisyyspäivään

Onko teillä jotain perinteitä itsenäisyyspäivään?

Olen useasti itsenäisyyspäivän viettänyt aika pitkälti itsekseni, eikä mitään suuria perinteitä mulle ole muodostunut. Tänä vuonna päätin kuitenkin järjestää pienet juhlallisuudet mulle ja siskolle. Koen välillä että nään siskoa liian harvoin ja siitä tulee välillä huono omatunto. Tuntuu vaan tekemistä riittävän niin paljon ettei oikein meinaa keritä.

Vispilässä

Tosiaan itsenäisyyspäivälle olin varannut hieman herkkuja , piparitaikinan leipomista varten ja kuohuvaa. Itse alotin aamuni proteiinipannareilla. Niitä nauttiessani toteutin vuotuiseksi mulle muodostuneen tavan ja kuuntelin Sibeliuksen Finlandian. Se on mun mielestä upean mahtipontinen kappale hymneineen.

Aamupäivälle olin suunnitellut elokuviin menon. En halunnut mitään hirveää actionia tai mitään draamaa joten keksin että voitaisiin käydä katsomassa The Grinch. Pakko sanoa ettei yhtään huono valinta, vaikka kohderyhmänä tuskin on yli 20-vuotiaat naiset. 😀 Mun mielestä elokuva oli hyväntuulinen, hauska mutta samalla osittain myös koskettava.

glögi_leipä_graaviloh_kynttilä_juhla_itsenäisyyspäivä
Leipää ja glögiä

 

Leffan jälkeen nautittiin glögit ja graavilohileivät. Laittauduin ja oleskeltiin. Viideltä oli pöytä varattuna paikalliseen Vispilä-ravintolaan, jossa tulee suhteellisen usein vierailtua kun haluaa nauttia ruokaa ulkona.  Siellä saa paikallisia herkkuja ja menu vaihtuu sopivin väliajoin. Tällä kertaa aloitettiin ruokailu punaviini glögillä, joka oli superherkullista. En tajua mikä siitä tekikään niin hyvää, että jäi niin mieleen. 🙂 Ruuaksi valikoitui siskolle vasikkaburgeri ja itse otin hevosen fileepihvin. Herkullisia molemmat. Itse pyysin pihvin raakana mediumina, joka oli nappivalinta.

Vatsat täynnä siirryttiin kotiin leipomaan pipareita, juomaan kuohuvaa ja napostelemaan juustoja ja muuta.

kuohuviini_juusoja_pyötä_juhlat
Kuohuvaa

 

Pakko sanoa että nautin itsenäisyyspäivästä tosi paljon ja oli kivaa viettää aikaa siskon kanssa kunnolla. Olisikos tässä ainesta jopa perinteeksi? 🙂

5

Vastaa

Close Menu