Terkut dieettiaivoilta

Viime viikolla mun dieettiä kiristettiin. Hiilaria lähti pois jonkin verran, samoin rasvaa. Tasasykkeistä aerobistakin tuli lisää. Alkaa siis tuntua dieetiltä.

Kuvaaja: Niina Koskinen Vaatteet Rock Code/Disturb

Tänään mun eka lomarykäsy loppu ja menin töihin, kuitenkin vaan viideksi päiväksi ja sitten taas vähän lomaa. Eilen käytin jonkin verran aikaa, kun suunnittelin aikataulujani treenien ja syömisten kanssa. Koetan saada treenit pois ennen töitä, mutta en osaa sanoa ehdinkö. Lisäksi syömisten rytmitys on tärkeää. Toivottavasti ei tule olemaan liian nälkäisiä työpäiviä…

Toisaalta kyllä olen tyytyväinen että työt alkaa, vaikka tekemistä kyllä keksin. Pari päivää jotka olen kotona ollut treenien jälkeen, vähän siivoillen ja katsoen Netflixiä tuntuu pahemmilta kuin ne päivät, jolloin olen liikkeellä ja teen asioita enemmän. Liikkumattomuus ja vaan pienten asioiden puuhailu laittaa ajatukset ruokaan ja nälkään helpommin. Siksi ehkä monet alkaa vapaapäivinään pesemään ikkunoita tai leipomaan niin sanotusti dieettipäissään. Itseäni ei mun ikkunat jaksa kiinnostaa, eikä ole ketään kelle leipoa, joten siinä se. Kämppää olenkin jo siivonnut ihan mukavasti.

Nyt olen saanut huomata myös ”dieettiaivojen” tulleen. Aluksi sitä ei huomaa, ne tulee salakavalasti.  Esimerkiksi lauantaina juhliin mennessä puhuin ihan muuta kuin mitä piti, lähinnä eri sanoja (kynsiliima = ripsiliima, sunnuntai = viikonloppu). Samoin kävi tänään töissä. Ajatukset ei siis ihan kulje. Keskittymiskyky on huonompaa myös.

Vaikka nää onkin ihan normaaleja niin ei nyt ihan tässä määrin. Ajatukset harhailee ja ihmisten sanomiset menee välillä ohi. Myös sen olen huomannut, että kaikki asiat ei jaksa ihan niin paljoa kiinnostaa kuin ehkä normaalisti.

Hieman helpotusta ainakin skarppina pysymiseen on tulossa. Tilasin nimittäin Asetyyli-L-karnitiinia. Se tehostaa jotenkin aivotyöskentelyä ja keskittymistä. Aiemmin olikin ahkerassa käytössä, mutta nyt olen ollut laiska enkä jaksanut tilata sitä. Se todella auttaa, joten kannattaa kokeilla ihan perus arkenakin.

Kuva: Niina Koskinen

Dieetillä saattaa ilmetä alakuloisuutta. Jotkut koettaa torjua sitä vaikkapa shoppailemalla. Tulee mieli iloiseksi uusista jutuista. Kyllähän olen asioita ostellut, mutten ihan mitä tahansa tai nopeasta mielenjohteesta (ainakaan paljoa.. ). Ja toivottavasti en seuraavaan kahdeksaan viikkoon hirveästi shoppailekaan. Tulee vielä useaan otteeseen muutama kisoihin liittyvä meno (osa pakollista, osa ei ihan niin). Onneksi sain jälleen yhden alta pois kun tilasin kisavärit.

Ainiin – tässäpä olikin hieno aasinsilta asiaan mikä meinasi ihan unohtua. Ei ehkä johdu dieettiaivoista, vaan kisapreppi -aivoista, sillä isojen lähestymisen huomaa satunnaisissa painajaisissa. Muistan viime kisoja ennen nähneeni ainakin pari kisabikini-katastrofiunta. Tällä hetkellä kisa-painajaisia on vasta yksi takana; kuljeskelin ympäri Helsinkiä etsimässä paikkaa, josta ostaa kisavärit, sillä mulla ei ollut. Oli kisoja edeltää ilta, joten ne olis ollut ihan hyvä saada. Oli vielä olevinaan sunnuntai ja kaikki paikat kiinni, joten tais jäädä saamatta. En muista kyllä miten kävi.

Siinä hieman dieettipäistä mietintää. Jos joku ei ole loogisesti ja järkevästi kirjoiteltu, niin syynä on ne dieettiaivot.

Kuva: Niina Koskinen
4

Vastaa

Close Menu