Some – ulkonäköpaineet ja aitous

Aikaisemmin julkaisin Muutostarinat-podcastin innoittamana tekstin kauneusoperaatioista ja niihin liittyvästä tabusta.

Kerroin, että tekstiä tuli niin paljon että päätin jakaa ajatukset kahteen postaukseen. Tässä vihdoin tää toinen. Toinen tekstini ei varsinaisesti liity kauneusoperaatioihin, mutta tää on asia, joka ehkä ajaa monet meistä ainakin harkitsemaan erilaisia operaatioita. Nimittäin some ja sen tuottamat ulkonäköpaineet.

Ihmiset tuppaavat näyttämään kauniilta ja hyväkuntoisilta joka päivä – ainakin niin somen perusteella näyttäisi. Nykyään paljon puhutaankin erityisesti somen luomista ulkonäköpaineista, se kun tosiaan on tällä hetkellä kaikista vaikuttavin kanava. Multa kysyttiin podcastissa, koenko ulkonäköpaineita.

puistossa_clarissa_istuu_kevät

Voisin vastata että joo – ja en.

Koen, että käsittelen ja koen ulkonäköpaineet niin etten osaa ihan ottaa niitä negatiivisena paineena. Tykkään panostaa ulkonäköön, harjoittelen poseerausta ja muokkaan kuviani ainakin omaan silmään paremmiksi. En siis mitään rajuja muokkauksia. En koe kuitenkaan ahdistuvani siitä hirveästi eikä mulla ole enää tapana verrata itseäni kauheasti muihin, Voi olla että olen löytänyt itselleni tasapainon aitouden ja ”sometäydellisyyden” kesken.  Who knows?  Paljon auttaa myös se, että tietää kuinka somessa toimitaan ja miten paljon vaivaa välillä kuviin laitetaan.

Valehtelisin jos väittäisin, ettei somen kauneusihanteet ja täydellisyys vaikuttaisi muhunkin. Vaikea pukea sanoiksi, mutta toki fitness-kisaajana tulee välillä olo, että tiukemmassakin kunnossa voisi olla. Kuten kerroin aikaisemmin, oma kunto oli jonkin aikaa kisojen jälkeen mulle ongelma ja koin huonoa fiilistä siitä. Nyt kaikki on tasapainoisempaa ja on mukava olla muodokkaampi. Tää kuuluu asiaan, ja toisaalta, on hyvä näyttää sekin puoli tästä lajista.

Toki tietyllä tapaa ihannoin kireähköä kuntoa, jossa lihakset erottuu, mutta jälleen kannattaa ottaa järki käteen ja miettiä, että olisinko sitä yhtään onnellisempi, jos mulla erottuisi reisi tai vatsapalat paremmin. Tuskin.

kevät_puisto_clarissa

Paljon tästäkin aiheesta kyllä puhutaan ja varsinkin tässä viimeaikoina on tuntunut siltä, että aitoutta kaivataan somessa enemmän. Nykyään on ainakin mun paljon helpompaa julkaista ehkä vähän vähemmän freesinä aitoja fiiliksiä saman tien esimerkiksi insta-storyyn, koska koen, että sillä ihmiset pääsee niin sanotusti kulissien taakse. Tällä idealla koitan myös tehdä mun YouTube-kanavaan sisältöä, vaikken tietenkään IHAN kaikkea näytäkään.

Mun mielestä on ainakin tosi kiva nähdä täydellisyyden lisäksi myös ihan oikeaa elämää!

En tiedä löysinkö tähän nyt mitään suurta punaista lankaa, mutta ajatuksia oli niin pitihän niitä hieman päästä kirjoittelemaan 🙂

vahinko_aito_nauru
Tässä ainakin ihan aitoo naurua ja ihan vahinko kuva. Tuskin koskaan päätyisi kuitenkaan instaan..
2

Vastaa

Close Menu