Radiokakku raakasuklaasta

Toteutettu yhteistyössä Leader Foods kanssa

raakasuklaa_vegaaninen_leader_vegeway

Vaikka pidättäydyn (melko) hyvin ruokavaliossani ja syön terveellisesti, tykkään silloin tällöin herkutella.  Mun mielestä 80/20 on tosi fiksu tapa syödä. Eli kun noin 80% ajasta noudatat ruokavaliotasi tai teet muuten fiksuja päätöksiä, voi 20% olla niitä vähän rennompia valintoja.

Itselle erityisesti nautiskelun paikka on erilaiset juhlat ynnä muut, mutta myös välillä vapaapäivien kahvihetki. Se on päivässä sellainen hetki, jota aina odotan. Se on mulle aikaa rauhoittua. Kahvin kanssa useasti tulee otettua jotain pientä makeaa ja tässä yksi kiva reseptivinkki vaikkapa loppiaisen kahvipöytään.

Joten olkaapa hyvä; raakasuklaasta valmistettu Rex-kakku.  Tätä makeaa herkkua riittää varmasti monelle, sillä pienikin siivu taltuttaa makean himon hetkeksi.

kakku_rexkakku_clarissa

REX-kakku raakasuklaasta

20 annokseen

250g Rawsom Luomu Kookosöljyä

200g Vegeway Raw Choco Mint & Cacao nibs -raakasuklaata

2 munaa

3 dl tomusokeria

Keksejä (kandisokerikeksiä tai jotain gluteenitonta) itselläni oli kylläkin ohuita mantelikeksejä paketti

1 dl kahvia (keksien kostutukseen)

Pinnalle itse käytin mantelilastuja ja joulupipareita, esim kaakaonibsit, keksimurut tai muut pähkinät kelpaavat hyvin!

Sulata kookosöljy ja suklaat vesihauteessa ja anna jäähtyä.  Lisää munat ja sekoita kuohkeaksi. Lisää tomusokeri (mieluiten siivilän läpi) ja sekoita samalla.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla (itse käytin kylläkin kelmua). Lisää suklaamassa ja lisäile kerroksittain kahviin kostutettuja keksejä. Itse pidin vain hetken kahvissa, jottei tulisi liian pehmeiksi. Lisää siis keksikerroksen päälle taas uusi suklaakerros ja toista niin monta kertaa kuin seosta riittää.

Nosta kakku jähmettymään jääkaappiin mielellään yön yli. Kumoa ja koristele miten haluat. Leikkaa kakusta noin puolen sentin viipaleita.

manteli_keksi_keksipaketti
Näitä keksejä käytin itse. Ehkä kaksi pakettia olis ollut parempi, koska nyt keki ei erottunut tarpeeksi.

 

Jos et (tai vieraasi eivät) saa kakkua tuhottua niin lopun voi vaikkapa pakastaa. Kannattaa ennen pakastamista vaikkapa leikata kakku valmiiksi viipaleiksi, jolloin jäätynyttä kakkua ei tarvi ruveta leikkaamaan.

radiokakku_raakasuklaa_rexkakku_vegeway

 

 

2

Vastaa

Close Menu