Pakkaspäivän lämmin salaatti

*Yhteistyössä Tervens

Mun oli tarkoitus julkaista tänään vähän erilaista tekstiä, mutta en saanut sitä vielä valmiiksi. Päivä on ollut aivan liian upea koneen ääressä olemiseen.

loimijoki_pakkanen_aurinko_talvi

Nautin vapaapäivästä täysillä. Tänään oli kerrankin vapaa, jolloin ei ollut mitään suunnitelmia. Aloitinkin aamun suklaapannareilla ja vahvalla kahvilla. Juuri avatusta kahvipakkauksesta tulee kyllä niin herkullista kahvia. En nukkunut mitenkään erityisen hyvin, mutta silti olo oli virkeä. Ehkä johtui siitä että sää oli kirkas ja raikas. Aamiaisen jälkeen mun oli aivan pakko päästä kävelylle. Puolen tunnin lenkki venyikin reiluun tuntiin, mutta ei se mitään.

clarissa_ulkona_silmälasit_talvi

joki_maisema_forssa_talvi

Mun on jo hetken tehnyt mieli tehdä ruokaa punajuurista. En tiedä miksi, mutta kuitenkin. Törmäsinkin viikko sitten netissä kivalta kuulostavaan reseptiin ja sitä oon halunnut kokeilla. Aikaa menisi hieman valmisteluun, joten siksi säästin sen vapaapäivälle.

Aivan täysin ohjetta en seurannut. Tai aika paljonkin tein ihan muuta kuin mitä ohjeessa sanottiin, mutta siitä inspiroituneena sain aikaiseksi kyllä herkullisen lämpimän salaatin. Persimon-punajuuri pastasalaatti voisi olla kuvaavin nimitys.

persimon_pasta_salaatti_punajuuri_balsamikastike_syksy_lämmin

Tässäpä vielä sitten ohje yhdelle henkilölle

Keitettyä ja uunissa paahdettua punajuurta

Puolikas persimon

30-40g Tervens kikhernepastaa (itse käytin sirkka versiota, mutta varmasti myös inkiväärillä maustettu toimii varmasti!)

Pinaattia

Mausteeksi

(viikuna)balsamikastike, Garam masala, kaneli, pippuri, merisuola, sitruunamehu

Valmistelin punajuuret keittämällä ja sitten palastelin ne uuniin 200 asteeseen noin 30-40 min.

Viipaloin persimonin, sivelin kookosöljyllä ja maustoin Garam masala-mausteseoksella ja kanelilla.

Persimon paahtui uunissa noin 15 minuuttia.

Itselläni oli vielä valmiiksi paistettua kanaa 100 grammaa, joten sen avulla salaatista tuli ruokaisampi.

Keitin pastan, Tervens keittyy muutamassa minuutissa joten tämä kannattaa tehdä vasta kun olet laittanut persimonit uuniin.

Kokosin lautaselle yhteen ja laitoin päälle viikuna balsamikastiketta, merisuolaa, pippuria ja hieman sitruunamehua.

– –

persimon_salaatti_tervens_pasta_pinaatti

Tosin on tunnustettava että olin turhan hätäinen punajuurten kanssa ja ne jäi kuitenkin raaoiksi, joten jouduin pitämään niitä vielä hetken aikaa uunissa.. Mutta varmaan huomenna teen saman salaatin niin nyt on kypsät punajuuret valmiina ja opiksi otettu. En siis ole koskaan ennen valmistanut punajuurta.. 🙂

Ihanaa sunnuntai-iltaa teille! Mä jatkan sitä leipomalla hieman joulupipareita. <3

3

Vastaa

Close Menu