Onko kauneusoperaatiot tabu?

Ah, niin puhuttava, mutta hieman vaiettu aihe; nimitäin kehonmuokkaus leikkauksilla ja pistoshoidoilla .

Kävin puhumassa kyseisestä aiheesta, ulkonäköpaineista ja somesta Muutostarinat -podcastissa. Jakso on kuultavana tästä linkistä. Oli kuulemma yllättävän vaikeaa löytää ihmistä, joka avoimesti kertoo omista kauneusoperaatioistaan. Asia on yhä tabu, vaikka esimerkiksi pistoshoidot on arkipäiväistyneet.

podcast_studiossa_muutostarinat

Itse asiassa tässä mietin, että en ole hetkeen tullut ajatelleeksi, että operaatioita pidetään yhä tabuna. Ehkä fitness-maailmassa se on niin arkipäiväistä ja näkyvää, että pidän asiasta keskustelua melko normaalina. Ainakin itse usein muiden fitness-kisaajien/harrastajien kanssa keskustelen avoimesti rintojen suurennuksesta ja pistoshoidoista.  Ja muidenkin kanssa keskustelen mielelläni.

Multa kysyttiin, pitäisikö kauneusoperaatioista puhua avoimesti. En oikein osaa sanoa, miksi ei pitäisi. Avoimuus nähdään useammin positiivisena  ja se lisää tietoutta – niin hyvässä kuin pahassa. En tarkoita että kaikkien pitäisi operaatioistaan huudella, mutta mun mielestä asioista voi puhua hyvillä mielin. Joillekin operaatiot ovat arka paikka, mutta esimerkiksi en ihan ymmärrä miksi julkisuuden henkilö, jolla aivan selvästi kasvot ovat muuttuneet vuosien mittaan, ei voi myöntää operaatioita.

Samoin mun mielestä some- vaikuttajien olisi hyvä puhua näistä. Tietysti tämäkin on kakspiippunen juttu; somesta nuoret katsovat mallia; tuntevatko he olevansa riittämättömiä ja saavat ulkonäköpaineita kun näytetään luonnonkauniilta, vaikkei sitä täysin ollakaan? Vai lisääkö pistoshoidoista ja kauneuskirurgiasta puhuminen heidän intoaan muokata vartaloaan radikaalistikin jo todella nuorena, koska heidän ihannoimat henkilötkin ovat tehneet niin?

Kumpuaako puhumattomuus pelosta, että sut leimataan liian pinnalliseksi henkilöksi?

Itse puhun lähinnä omista kokemuksistani ja haluan kertoa omat syyni muokata vartaloani. Olen sitä mieltä että jos jokin ulkonäössä on pitkään painanut mieltä ja murehtii sitä usein asiaa, niin mun mielestä on okei tehdä jotain asian korjaamiseksi. Se, että esimerkiksi rinnat ovat mieleiset, voi tehdä paljonkin naisen itsetunnolle. Haluan kuitenkin olla vastuullinen ja kehottaa ihmisiä menemään oikeasti päteville ja turvallisille tekijöille. Missä tuntuu pari sataa euroa, jos esimerkiksi pistoshoidosta saakin infektion tai muuta vastaavaa ja kasvot menevätkin pilalle..

Lisäksi, vaikka jo melkein teinistä asti mietin rintojensuurennusta, en mennyt kirurgin veitsen alle heti. Plastiikkakirurgia tuntui aika etäiseltä ajatukselta tuolloin, enkä varsinaisesti keskittynyt ulkonäkööni niin kokonaisvaltaisesti, vaan opiskelin ja tein muuta kivaa. Kuitenkin, kun ajatus oli muhinut vajaan vuosikymmenen päässäni ja elämä vei, minne vei, niin sitten vasta tein lopullisen päätökseni. Tietyllä tapaa oli hyvä olla varma, että todella tahdon tehdä kyseisen muutoksen kroppaani – ja ottaa samalla myös leikkauksen riskit vastaan.

Jokainen varmasti on jossain kohtaa tyytymätön johonkin itsessään. Se on inhimillistä. On kuitenkin hyvä jäädä pohtimaan, johtuuko tyytymättömyys liikaa muista ihmisistä ja siitä, että vertailet itseäsi viimeisen päälle laitettuihin julkkiksiin.  Mun mielestä jokainen saa näyttää miltä tahtoo ja tehdä kropallensa mitä haluaa, mutta kannattaa isoja operaatioita kyllä pohtia ajan kanssa.

En tiedä oliko tässä postauksessa nyt mitään järkevää järjestystä. Ajatukset rönsyilee ihan älyttömästi, koska tää on oikeasti todella monipuolinen ja -vivahteinen aihe. Halusin kuitenkin jälleen hieman aukaista ajatuksiani, sillä näitä olen paljon pohtinut tässä yli viikon podcastin innoittamana.

Mitä mieltä ootte? Saako, tai pitääkö kauneusoperaatioista ja pistoshoidoista puhua avoimesti?

 

6

This Post Has 4 Comments

  1. Mun mielestä botoxin kohdalla pitäis avoimesti puhua siitä aineesta hermomyrkkynä, mitä se on. Ehkä se sais jotkut ihmiset ajattelemaan ennenkuin ne vapaaehtoisesti menee myrkyttämään itseään. Samalla pitäisi myös näyttää ne kuvat, mitä voi käydä jos botoxin pistäminen meneekin pahasti pieleen. Että tältä sun naama näyttää loppuelämän jos mä vahingossa huitasen neulalla väärään osotteeseen. Varsinkin kun sitäkin voi pistää lähes kuka vaan perus kirjekurssin käynyt tyyppi. Aine on kuitenkin HERMOMYRKKYÄ eikä alunperin edes tarkoitettu mihinkään kauneusihanteen parantamiseen.

    t. sairaanhoitaja

    1. Tää on hyvä pontti! On musta jotenkin tosi outoa, että tälläisessä valtiossa missä on niin paljon valvontaa ja sääntöjä, niin kuitenkin melkein kuka tahansa voi laittaa sulle naamaan ruiskeella aineita kotonansa…

  2. Hei! Blogiisi vaikuttaa mielenkiintoiselta ja kun aihe on tällainen niin ajattelin että rohkenen kysyä rintojen suurennuksesta, onko sulla implantit laitettu lihasten päälle vai miten? Miten onnistuu rintatreenit ja penkkaatko? Ja jos niin onnistuuko ihan normaalisti ilman sen isompia tuntemuksia? Kiitos jo etukäteen <3

    1. Tottakai saa kysyä. 🙂 Multahan löytyy aiheesta muutamakin postaus, joihin suoittelen tutustumaan jos asia kiinnostaa ja/tai on ajankohtainen. Itselleni laitettiin lihaksen päälle. syynä oma toive ja se, että rintalihasta oli jo sen verran ettei se ollut suositeltavaa laittaa alle. Penkkaan pienellä painolla ja treenaan rintaa, mutta pakko sanoa että kyllä tuntuma hieman muuttunut ja lihakset on rinnassa kireempänä kuin ennen. Ei se satu mutta hitusen tuntuu. Varmasti tosi yksilöllistä tämäkin, sillä olen kuullut tapauksia molempiin suuntiin; toiset ei oikeen tykkää tehdä ollenkaan ja toisilla ei oo mitään eroo.

Vastaa

Close Menu