NFE2018 Behind the scenes

 

Tässä pääsin viikonloppu vapaalle, treenit on tehty ja vapaa-aikaa liikenee sen verran että ehdin kirjoittelemaan vihdoin kisapäivän tapahtumista. Paljon on kerrottavaa ja muisteltavaa, joten varautukaa lukemaan enemmän kuin ehkä tavallisesti. 🙂

Kuviakin olisi vaikka kuinka paljon ja varmaan tuleekin spämmittyä tähän ihan kohtalaisesti. Lavakuvia laitan ehkä vähemmän, koska ne on nähtävillä netissä ja niitä on jo ihan kivasti instagramissa sun muualla. Mutta uskoisin että on kiva nähdä kuvia messujen ja lavan ulkopuolelta ja backstagelta.

Perjantai 5.10.

Aloitetaan perjantaista, koska silloin jo valmistelut oli käynnissä. Ruoka ja juominen oli tarkalleen säädettyä, kisaväriä alettiin laittaa jo torstaina ja rekisteröintiin meno.

Hotellissa ehdin ennen rekisteröintiä olla noin tunnin. Söin ja tein blogitekstin. Vaihdoin myös lakanat, sillä ei ole kiva saada hotellista laskua kisavärin sotkemien lakanoiden pesusta. Vedin bikinit päälle, kengät ja lappuset mukaan ja sitten vaan rekisteröintiin.

Koska osallistuin kahteen kisaan, tarvi mun jonottaa kahteen eri rekisteröintiinkin. Vähän jännitti IFBB Nordic Cupin rekisteröinti, että onhan kisamaksut ja ilmoittautumiset sun muut mennyt läpi.  Mitään ongelmia ei ollut ja pääsin lähtemään. Rekisteröinnistä sai kilpailijalätkän ja Nordic Cupin takia hommasin myös Blue Bookin, eräänlaisen kisapassin kansainvälisiin kisoihin.

Menin suoraan Lauran luo esilaittamaan hiuksia ja jossain vaiheessa myös Anna löysi tiensä samaiseen huoneeseen, jonka jälkeen olikin vielä hyvä tehdä samalla kuntotsekki. Itseäni hieman epäilytti kuntoni. Tullut sen verran sokeaksi ja kriittiseksi ettei oikein hahmota sitä. Sain ehkä inasen mielenrauhaa kun kunnolle näytettiin vihreää valoa.

Mahdettiinko vielä lisää väriä levittää illalla, syötiin ja painelin nukkumaan siinä kymmenen maissa. Herätyksen laitoin 3.30, joten jippii mikä määrä unta ehtisi tulla, jos edes tulisi.

Lauantai 6.10 Kisapäivä

Kello kahdelta heräsin vessaan. Sen jälkeen pyörin ja jännitin. Jännitys oli tällä kertaa ihan erilaista kuin viimeksi, tosin sillon jännitin eniten vasta lavan takana ja nukuin yöni hyvin. Nousin kolmen jälkeen kun totesin että ihan sama. Kävin pikasuihkussa, jotta saadaan Protanin jämät pois. Vedin vaatteet päälle ja lähdin Lauralle meikkiin ja tukkaan. Meikki aikani oli 4.00.

Meikissä ja tukassa meni pari tuntia. Lookkiin olin ihan supertyytyväinen ja ehdottomasti myös Lauran palveluun ja ammattitaitoon. Hommat hoitui ripeästi ja mukavasti. Vielä napattiin jälkeen kuvat ja lähdin takaisin omaan hotelliin, valmiina levittämään kisavärit päälle.

Meikki valmis
Pieni kahvi. Onneksi ehdin juomaan sen, piristi.

 

Ennen värejä pakkasin kimpsut ja kampsut laukkuihin, koska kisoista ei tultaisi enää hotellille takaisin. Johannes levitti värit ja laitoin Annalle kuvia tummuudesta. Ehdin juomaan pienen kahvin ja pakkailtiin loput tavarat. Ennen backstagelle menoa koukkasin vielä Lauran kautta viimeistelemään meikin. Olin omaan makuuni hieman myöhässä, mutta hätä ei vielä ollut. Olihan siellä sentään ne eliminaatiokierrokset.

Pääsin tavaroitteni kanssa lavan taakse ja tulikin sitten infot että lyhyt sarja valmistautuu koska eliminaatiot onkin peruttu. Nonii no sitten vaan bikinit päälle, liimaukset, korut ja muut fiksailut ja nopea pumppailu. En paljoa ehtinyt syömään tai juomaan.

Öljyt pintaan.

 

Lavajonossa kuitenkin ehdittiin tovi seistä ja multa ehti siinä ajassa tippumaan toinen korvis varmaan kaksi kertaa. Piti vaan toivoa että se pysyy korvassa kun olen lavalla. Tietysti päätin, että jos se tippuu niin sitten tippuu, siitä en välitä vaan esiinnyn kuin mitään ei tapahtuisi.

Lavalla nautin ja oli mahtavaa päästä ekaan vertailuun. Päätin laittaa kaiken peliin kun tajusin että finaalipaikka on kyseessä. Korvista en edes muistanut jännittää kun nautin esiintymisestä niin paljon, mutta juuri viimeisillä sekunneilla ennen kuin lähdettiin lavalta, se päätti tipahtaa. Tarkkasilmäisimmät sen muuten huomasikin että se tipahti. Pyyhkäsin sen pois rinnuksilta ja lähdin lavalta. Ihan hauska tapahtuma, sain korviksen hetken päästä takaisin! 😀

Finaaliin menin rentona mutta hyvällä jännityksellä. Vaihdoin korvikset ja laitoin kaiken peliin ja nautin. Finaaliin pääsy oli yksi tavoitteista. Finaalista jäi hyvä fiilis, vaikka se tuntui menevän nopeasti. Palkintojen jakoa ja tuloksia saikin sitten odottaa hetken kun väliin oli varattu vielä vapari-fitness esityksiäkin.

Palkintojen jako jännitti yllättävän vähän. Menin rennosti, koska kaikki oli jo tehty. Kuuntelin korva tarkkana ja väki väheni. Sitten alko hieman hämmentämään kun päästiin mitalisijoihin. Kun Minttu ja minä jäätiin kahdestaan, totesin Mintulle että nyt on kova ja ei hitto mitään väliä kumpi vie koska tää on makee juttu. En voinut uskoa voittoa ja olin lähinnä erittäin hämmentynyt, en tiennyt yhtään mitä tehdä ja en osannut edes tuulettaa superkovaa koska koko homma tuntui ja tuntuu edelleen niin unenomaiselta.

Lavan takana mun puhelin räjähti, laitoin pomollekin viestiä että nyt hei kävi vahinko ja tarvis lisää vapaata muutaman viikon päähän MM-kisoihin. Kuvia napattiin ja sitten piti vielä overalliin valmistautua. Siihen menin rennosti, lähinnä nauttimaan että taas pääsi lavalle. Emmi Nenonen vei lautasen, mutta se oli ansaittu voitto! Onhan hänellä ihan jäätävä fysiikka.

Overall. Kuva: Tommi Mankki, https://nfe.pictures.fi/

 

Pitkällä kaavalla meni SM-kisa mutta onneksi ehti hetki hengähtää ennen IFBB Nordic Cupia. Pohkeet kramppaili ja vähän alkoi päätä särkeä. Otettiin kuvia ja fiksattiin meikkiä taas. Nordic Cupiin menin lähinnä ottamaan lisää lavakokemusta ja nauttimaan. Finaali oli tavoite ja sinne pääsi ja sen jälkeen kaikki oli plussaa. Nautin tosi paljon lavalla, vaikka suurin osa paukuista oli mennyt SM-kisaan. Olihan se mun pääkisa, johon suurimman osan focuksesta olin laittanut.

Vähän hauistakin 🙂

Finaalin jälkeen ennen palkintojen jakoa sain vihdoinkin ansaitun pullan. Mulla oli Antin konditoriasta haettu iso korvapuusti matkassa ja se hukkui puoliksi ennen palkintojen jakoa. 🙂

Loppu päivä otettiin rauhakseltaan, vielä kuvia otettiin ja sitten suunnattiin Burger Kingiin. Se on mun ja Johanneksen vakkari Expo reissuilla (ja muillakin). Ai että mä nautin. Illalla söin terveellisempiä herkkuja mutta kyllä vähän jätskiä ja karkkia uppos.

Pitkä ja tapahtuma rikas päivä oli. En tule kyllä koskaan unohtamaan sitä ja sen fiilistä. Vieläkin mietin että olikos koko juttu edes totta. 

Nyt homma jatkuu ja keskityn nauttimaan tulevista reissuista ja kisoista. Kansainvälinen taso on kovaa, joten menen kisoihin tekemään parhaani ja parantamaan lavasuoritusta. Toki hyvät sijoitukset on plussaa, mutta pidetään tavoitteet realistisina. 🙂

6

This Post Has 2 Comments

  1. Vitsit, oot upee! Superpaljon onnea ja tsemppiä MM-kisoihin! 🙂 <3

    1. Kiitos <3

Vastaa

Close Menu