#munpäivä

Tuntuu että elän tiivistä arkea. Mulla ei ole lapsia, asun yksin eikä mulla ole lemmikkejä. Silti tuntuu että saan aikani kulumaan arkena nopeasti. Välillä katson kalenteria ja totean että okei, tuolloin en ota mitään, saan pitää leppoisan vapaan.

Mitä mun arkipäivään sitten kuuluu?

Olen aamu-uninen, aktiivinen illalla. Onneksi mun työt useimmiten mahdollistaa tän rytmin, sillä normaali työpäivä alkaa useimmiten 10-12 aikoihin. Riippuu ihan päivästä.

Herään noin 9.30-10.30 paikkeilla. Unia tarvitsen noin 8 ja puoli tuntia. Jos en illalla ole jo tehnyt eväitä, teen ne samalla kun nautin aamiaisen ja valmistaudun töihin. Aamiaiseen kuuluu kaurapuuro munalla ja marjoilla ja musta tumma kahvi.

Mun työmatkaan menee alle 10 minuuttia kävellen, autolla tai pyörällä vähän nopeammin. Nyt viimeaikoina olen enemmän kävellyt, raikas ilma tekee ihan hyvää.

Tyypillinen työpäiväni kestää 6-8 tuntia. Joskus rykäistään 9 tuntia ja joskus vähemmän. Tästä voi päätellä että mun arki on aika epäsäännöllistä ja välillä on hankala ennustaa pitemmälle. Toisaalta tykkään, mutta joskus toivoisi säännöllisempää.

Teen töitä sporttimyyjänä ja teen laidasta laitaan hommia. Kassahommista luistinten terotukseen ja juoksujalkineiden myyntiin. Lisäksi puran tavaraa ja järjestelen. Olen pienessä myymälässä töissä, jossa jokainen osallistuu kaikkeen. Taukoja tottakai pidetään ja eväät ruokavalion mukaisesti.

Työt päättyvät useimmiten 19 aikaan. Silloin suuntaan kotiin syömään, yleensä vähän kevyemmin, sillä treenille on päästävä mahdollisimman pian. Juon myös kahvit ennen salille lähtöä. Joskus olo on hieman väsynyt jos takana on pitempi päivä, mutta kunhan saan itseni liikenteeseen, treeneistä tulee useimmiten hyviä. Lepopäivinä saatan mennä salille venyttelemään tai möllötän kotona rentoutumassa.

Okei, kyllä sitä joskus oikeesti on väsynyt. Silti usein pidän tämän mielessä.

 

Treenit teen tavallisesti kello 20-23 aikaan, eli aika myöhään. Kotisalillani on aika tiivis porukka ja monet tietää toisensa, juttelemaankin pääsisi jos on tarve. Saan kuitenkin olla niin sosiaalinen töissä että en oikein jaksa monelle jutella salilla. Olen siellä treenaamassa ja se aika on terapeuttista tyhjäämistä.

Treenit siis loppuvat lähempänä kello yhtätoista illalla / yöllä. Tästä johtuen kello on jo yli puolen yön kun pääsen nukkumaan.

Kun kisadieettini alkaa keväällä, luulen että arkeni tulee olemaan todella tiivistä ja ajankäyttö vieläkin tarkempaa. Dieetti varmasti tulee lisäämään haasteita, mutta siihen olen valmis.

Käy myös lukaseen mun edelliset tekstit tulevan vuoden tavoitteista ja menneestä vuodesta 2017.

1

Vastaa

Close Menu