Kuvavaras iski

Moi kaikki!

Olisin halunnut kirjoittaa vähän lisää itsestäni tänne kun vasta yksi blogi-teksti on julkaistu. Mutta viime viikolla tapahtui jotain mitä en olisi ihan heti itseni kohdalle odottanut.

Jokainen tietää että kun nettiin lataa kuvia, se on siellä ikuisesti ja kuka tahansa voi napata laittomasti kuvia itselleen. Se on riski minkä ottaa kun somessa pyörii. Se, että joku varastaa kasvosi tai identiteetin ja esiintyy sinuna, on mahdollista ja helppoakin netin ihmeellisessä maailmassa.

Viime viikolla satuin selaamaan erästä tägiä, jota käytän kuvissani. Se ei ole mikään yleinen vaan oikeastaan kotisalini nimi. Huomasin että pari viikkoa sitten postaamani selkäkuva oli kahteen kertaan.

Usein kyllä huomaan jos joku tägää ja merkkaa minut kuvaan jos kuva repostataan, koska siitä tulee ilmoitus. Tästä ei tullut ilmoitusta ja syynähän oli se ettei mua mainittu koko postauksessa ollenkaan. Noh, ei se mitään mutta kävin vilkaisemassa mikä tämä tili oikein oli.

Kun avasin profiilin, suuni loksahti auki ja epäuskoisena selaisin alaspäin kuvia. Melkein kaikki kuvat oli mun instagramista. Jotkut jopa snapistä. Siellä oli tosi vanhojakin kuvia ja kaikki aikalailla sekaisin…  Olin oikeasti todella sanaton. Ihan oikeasti joku pölli mun kuvia ja käytti niitä kuin olisi itse ollut niissä. Ehkä identiteetti varkaudesta tässä ei voitu puhua, koska henkilö käytti toista nimeä – en usko että sekään välttämättä oli hänen…

Tätä oli jatkunut puoli vuotta ennen kuin huomasin asian. Suurin osa kuvista oli postattu tammikuun lopussa. Sinänsä älytön temppu että aika monissa kuvissa oli täsmälleen samat kuvatekstit ja tägit kuin omissani.

Siinä sitten illan ratoiksi aloin etsiä instan tuesta mahdollista paikkaa ilmoittaa asiasta. Kiitos kavereille kun kaivoitte nopeasti lomakkeen jonka sitten täytinkin. Homma ei kuitenkaan ollut täysin yksinkertainen, jouduin kopioimaan jokaisen varastetun kuvan URL-osoitteen tukeen ja lomakkeeseen. Veikkaan että kuvia oli lähes 100. Kun sain sen lopulta tehtyä, lähes kaikki kuvat poistettiin nopeasti. Instagramin tuen toimintaan olen kyllä tyytyväinen.

Aluksi en ollut vihainen, lähinnä erittäin hämmentynyt. Seuraavana päivänä ärsytti ja mietin mikä ajaa ihmisen tekemään noin. Oikeasti, miksi kukaan haluaa kalastella kommentteja ja tykkäyksiä jonkun tuntemattoman henkilön kuvilla itselleen. Tuleeko siitä jollekin oikeasti hyvä olo?

Onko muita joille on käynyt jotenkin näin?

Mutta hei, loppu hyvin kaikki hyvin. 🙂  Ja hyvää juhannusta kaikille!

0

This Post Has 0 Comments

  1. Järkyttävä juttu!

    1. Juu, oli aika ikävä juttu :/

Vastaa

Close Menu