Hyvällä teolla joulumieli

Joulu on ihanaa aikaa. Tykkään koristella valoin ja kynttilöin ja kukin. Nautin myös tunnelmasta ja musiikista. Myös muista jouluisista puuhista tykkään, kuten pipareiden koristelusta ja korttien tekemisestä ja lähettelystä. Olen kyllä aika jouluhullu.

Marraskuun lopulla jo laitan jouluvaloja ja koristeita.

 

Lapsena tottakai odotti joululahjoja, se oli aina se yksi parhaista hetkistä. Kuusenalus täyttyi erikokoisista paketeista ja aina ei se kuusen alus riittänyt…

Eräs päivä työpaikan eteen kaupan käytävälle oli ilmestynyt Joulupuu-keräyspiste. Se laittoi oikeasti ajattelemaan omaa lapsuuttani ja lahjojen tuomaa iloa. Sitä miten onnellisessa asemassa olen saanut olla.  On paljon niitä, jotka eivät meinaa saada edes yhtä pakettia. He eivät koe sitä riemua, se tuntuu ikävältä. Toki maailmassa on vaikka mitä muitakin epäkohtia, mutta jos edes yhden ihmisen joulusta saisi kivemman, niin olisihan se mukavaa.

Olen saanut elää lapsuuden, tai oikeastaan koko elämäni hyvää elämää, saaden paljon. Pitää olla kiitollinen siitä, se ei ole itsestäänselvyys.

 

”Keräämme joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaanotettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Tällaisia lapsia jo pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 10 000.”

-Joulupuu.org

En ole ennen osallistunut tähän keräykseen, joten tänä vuonna päätin, että minä hommaan pienen lahjan jollekin, joka sitä tarvitsee. Uskon että apuni menee perille ja voin luoda joulumielen muillekin. Tänään vein jo lahjani keräyspisteelle.  🙂

Onko sielä joku lukioista osallistunut tähän keräykseen tai auttanut jollain muulla tavoin? 🙂 Muiden kokemuksia ja muita mielipiteitä olisi kiva lukea.

 

 

0

Vastaa

Close Menu