Esittelyssä urheiluhierojani

Hieronnassa käynti on ollu mulla säännöllistä jo vuoden ajan ja pakko sanoa, että kehitykseni ja hyvinvointini on mennyt parempaan suuntaan kun on käynyt säännöllisesti hierottavana. Hierojanani toimii Joni Tuovinen, jonka kanssa ollaan jo vuosi tehty yhteistyötä. Seuraavaksi Joni kertoo hieman itsestään, meidän yhteistyöstä ja hieronnan tärkeydestä.

”Hei! Olen Joni, 25-vuotias palomies, joka on ottanut myös hierojan hommat haltuun! Olen valmistunut kesäkuussa koulutetuksi hierojaksi. Olen erikoistunut nivelliikkuvuuden edistämiseen, mutta kävin läpi myös urheiluhierojan tutkinnon sisällön. Hierontaan minulla on ollut apua omasta urheilutaustastani, olen mm. pelannut jalkapalloa ja pelastusopistoon hakiessani kestävyysurheilu alkoi siirtyä enemmän punttisalin puolelle. Nykyään panostan urheilussa monipuolisuuteen. Ajatuksenani on selvitä kaikista mahdollisista lajeista ja urheilusuorituksista koska tahansa. Esimerkkinä viime kesänä panostin voimaan harjoittelussa, mutta siitä huolimatta kävin syyskuussa juoksemassa 47km.

Clarissan kanssa aloitimme yhteistyön jo kouluaikanani: urheiluhieronnan koulutukseen kuului SM-tason urheilijan säännöllinen hieronta. Oma lajitaustani olisi ohjannut valintaani jalkapallon pariin, mutta sain hyvän idean haastaa itseäni ja tutustua uuteen lajiin, joten pyysin Clarissaa urheiluhierottavakseni. Yhteistyömme on toiminut hyvin, olen nähnyt miten SM-tason urheilija harjoittelee ja miten hieronta vaikuttaa harjoitteluun.

Miksi hierontaan sitten kannattaisi tulla? Oma mielipiteeni on, että yleensäkin hieronta kuuluu osaksi lihashuoltoa ja se korostuu urheilijoilla. Hieronnalla saadaan avattua jumeja, joihin ei itse välttämättä pääse käsiksi venyttelemällä, foam rollerilla tai muilla itsehoitokeinoilla. Hieronta lisää kudosten pintaverenkiertoa, ja näin auttaa esim. harjoituksen jälkeen palautumista poistamalla kuona-aineita lihaksesta ja avaamalla jumeja., Tällöin harjoittelutiheyttä ja tehoa voidaan kasvattaa paremmin. Lisäksi hieronnalla saadaan vähennettyä lihaskipuja sekä parannettua liikeratoja.

Clarissan kanssa olemme kokeilleet myös fasciakäsittelyä. Siinä ei pyritä käsittelemään lihasta itsessään, vaan lihasta ympäröivää fasciaa eli lihaskalvoa. Lihaskalvot peittävät kehon jokaista lihasta ja muodostavat lihaskalvoketjuja ympäri kehoa. Clarissalta on lihaskalvoja ja lihaskalvoketjuja käsittelemällä saatu jalkojen voimaeroja tasoitettua.

Suosittelen hierontaa kaikille urheilijoille ja myös kuntoliikkujille. Lihaskipujen ja jumien kanssa ei kannata jäädä yksin ihmettelemään ja tuskailemaan etenkään silloin, treeni ei kulje niiden vuoksi. Hieronnasta voi saada nopeankin avun lihasvaivoihin!”

-Koulutettu hieroja Joni Tuovinen

Koen että olen saanut esimerkiksi etureidet kasvamaan hieronnan tuloksena. Toki treenissä on painotettukin niitä, mutta jos lihas on täysin jumissa, ei se treeniä ota vastaan.

 

Joni löytyy facebookista ja netistäkin voi varata aikoja! Käykää ihmeessä tutustumassa! Jonin hierontaan saa ostettua myös lahjakortteja, joten siinä vinkkinä mahtava, aineeton lahja läheiselle.

Pakko itse vielä kiittää Jonia, että otti mut mukaan ja ollaan saatu yhteistyö toimimaan! 🙂

0

Vastaa

Close Menu