Barbie – The Icon

Barbie The Icon -näyttely on ollut koko kesän Kansallismuseossa. Usein Helsingissä ollessani kävelin ohi ja mietin että ehkä pitää käväistä, mutten koskaan päässyt sen pidemmälle. Taisin tänne blogiinkin laittaa että lomalla sitten käyn.

Eilen mulla oli Helsingissä juttuja ja päätin mennä samalla käymään vihdoin ja viimein kyseisessä näyttelyssä. Tää viikko taitaakin olla viimeinen kun se on esillä, joten jos kiinnostaa niin äkkiä sinne! Olin jo tovin googletellut erilaisista blogeista kokemuksia, niitä löytyi, mutta kukaan ei kertonut kauanko siinä meni. Ihan siis bussiaikataulujen takia halusin tietää.

Yhdestä blogista löysin vihdoin ajan. Luin, että heillä meni vartti ja jonottamiseen puoli tuntia. Se sai mut miettimään että kannattaako edes mennä. Koko tekstistä sai sellaisen kuvan ettei ollut niin kiva kuin olisi voinut olla. Päätin kuitenkin mennä.

Sain onneksi Instagramissa viestiä että kyllä siellä kauemmin menee ja varasin aikaa päälle kaksi tuntia, siihen sisällytetty siis kävely Kampista museoon ja takasin. Sanotaan näin että ajoitukseni meni nappiin. Kamalaa jonoa lipunmyyntiin ei ollut eikä kamalaa ruuhkaa muutenkaan. Aikani riitti juuri siihen että näyttelyn jälkeen ehdin hakea kaupasta Pepsi Maxin bussimatkalle.

Noh –  mitä pidin itse näyttelystä?

Mun mielestä aika kiva. Barbiet oli upeita luomuksia pukuineen ja hiuksineen. Pääsi näkemään ensimmäisiä Barbieita ja kehityksen 60-luvulta nykypäivään. Hihkuin päässäni kun näin upeita kimaltelevia luomuksia. Ja kun näin Dream Housen eri versioita. Hymyilyttämään laittoi monet hauskat yksityiskohdat ja toteutus esimerkiksi huvijahdista.

 

Nukkeja oli tehty kuuluisuuksista, Barbie oli monessa eri ammatissa ja eri maalaisia myös. En osaa sanoa lemppariani, mutta mieleen jäivät erityisesti;

– Hauska reppu, jossa Barbieta sai kantaa ja hänelle sai vaihtaa peruukin

– Aivan mahtava Barbien huvijahti (70-luvulta) ja pahvista koottu Dream House (60-luvulta)

– Upeat Silkstone-Barbiet

– William ja Kate- häänuket (koska salaa fanitan kuninkaallisia)

Mulle itselle Barbiet on ollut aina lähellä sydäntä ja niillä tuli leikittyä aivan älyttömästi. En osaa sanoa montako Barbieta mulla oli ja sitten kun siihen lisättiin siskon omat mukaan, niin kyllä niitä varmaan yli kymmenen ainakin oli. 🙂 Tässä ainakin pari mun ehdotonta mieleen jäänyttä lempparia, jotka mulla oli. Eiköhän ne jostain varastosta vielä löydy, tosin ehkei ihan noin hehkeinä enää!

Treenaaja Barbie vuodelta 1996, joten oli tosi ekoja ellei ensimmäinen. Musiikilla sai oikeen ysäri fibat.

 

Heppahullulle täydellinen Barbie vuodelta 1997.

 

Teresa (Barbien ystävä) pyöri kruunusta pyörittämällä. Ainakin melkein

 

Kannatti mennä 🙂

2

Vastaa

Close Menu