Projekti: yötreenaajasta aamureippailijaksi

Heipä hei!

Olen aina ollut sellainen illalla aktiivinen ja luova. Aamulla taas torkkuja, joka harvoin pääsee aikaisin hereille (vapaaehtoisesti). Se on sopinut mulle, että meen töiden jälkeen illalla treenaamaan noin yhdeksän aikaan, joskus jopa myöhempään. Töihin kun ei kamalan aikaisin tarvi nousta.

Nyt kuitenkin asiaan on tulossa muutos ja tää muutos on jo hyvin käynnissä. Oon varmaan aikaisemminkin jo maininnut, mutta siirtää uni- ja treenirytmini niin, että olen treenannut jo ennen töitä. Monien mielestä se ei varmaan mikään uskomaton suoritus ole kun miettii että työt alkavat mulla yleensä kello 10.00.  Mutta kuitenkin puolitoista vuotta mulla oli rytminä tuo ”treenille töiden jälkeen” ja nukkumaanmeno aika oli siinä kahden pintaan.

Lomalla otin itseäni niskasta kiinni ja aloin aikaistaa rytmiäni. Sain melko rauhassa tehdä treenit ja pikkuhiljaa aikaistaa herätystä ja treeniaikaani. Yleensä taitaa ihmisillä käydä lomalla päinvastoin. Lenkkeilin ja lähdin salille aikaisemmin ja aikaisemmin. Parina ensimmäisenä kertana laitoin herätyksen jopa puoli tuntia eteenpäin. Sitten pidin rytmiä pitkään siinä. Lomalla pääsin treenaamaan aamupäivällä. Nyt olen aikaistanut herätystä viitenä päivänä kymmenellä minuutilla, joka on tuntunut toimivalta.

Hetkellinen paluu arkeen (loma jatkuu huomenna) toi vielä haastetta päästä treenille oikeasti ajoissa ja tehostaa ajankäyttö aamuisin. Tällä hetkellä olen päässyt salille noin puoli kahdeksan pintaan, mutta tavoitteena olisi päästä sinne jo reilusti ennen seitsemää, jolloin aamulla on aikaa syödä, laittautua ja kuivata hiukset ennen töitä.

Perimmäinen syy, miksi aikaistan vuorokausirytmiäni, löytyy tietysti mun syksyn tärkeimmästä asiasta; kisaprepistä. Ei sinällään preppiin liity, vaan kisoihin. Monena vuonna bikini fitness on ollut iltapäivästä, se sopii mulle loistavasti, sillä ei liian aikaista herätystä yms. Tänä vuonna aikataulut Nordic Fitness Expossa onkin laitettu uusiksi ja bikini fitness aloittaa lauantain. Jos perinteisellä kaavalla mennään niin meikäläisen sarja on ensimmäisenä, koska pätkät on ekana.

Ja se, että aikataulussa lukee 9.00, tarkoittaa sitä että viimeistään mun on oltava valmis 8.00. Ja sitä ennen on laitettava kuntoon hiukset, meikki ja värit. Joten aikainen aamu on luvassa. Uskoisin että jos en sellaiseen totu, niin se vaikuttaa jopa mun kisasuoritukseen! Ja sitä en anna tapahtua.

Toivottavasti saan projektin pyörimään vielä seuraavat seitsemän viikkoa yhtä hyvin kuin nyt. Haastavinta on ehdottomasti ollut se, että osaa mennä tarpeeksi aikaisin nukkumaan.

Ihanaa viikonloppua!

2

Vastaa

Close Menu