Vuoden 2021 fitness suunnitelmat

  • Artikkelin kategoria:Fitness
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Vuoden 2018 jouluna päätin siirtyä nettivalmennuksista fitness valmennukseen. Aika tarkkaan vuoden tein töitä yhden valmentajan kanssa kunnes oma suunta ja tarpeet alkoi paremmin kirkastua. Nykyisessä tiimissä aloitin 9/2019 mutta tähän mahtui viime vuonna 4kk tauko.

Alunperin tarkoitus oli kisata jo tänä keväänä 2021. Loppuvuodesta 2019 alkanut uupuminen ja masennus kuitenkin laittoivat sille stopin ja uusi tavoite oli pysyä rutiineissa kiinni.

Kevään 2020 korona ei auttanut mielenterveyden palautumista juurikaan. Koko kevään pelkäsin henkeni edestä. Pelkään edelleen, mikä onkin syy sille, että olen yksi harvoja omalla salillani, jotka käyttävät maskia myös treenatessa.

Vuoden 2021 tavoitteet

Tämän vuoden tavoitteet lukee selvästi jokaisen valmentajan tekemän harjoitusohjelman kannessa. Kilpailemaan 2022. Vuosisuunnitelmaan kuuluvat syklit tukevat kaikki tätä tavoitetta. Kehitetään lajinomaista fysiikkaa. Mun laji on Wellness fitness lajikriteerit Suomen fitnessurheilu ry sivuilla täällä.

Palautuminen ja kuormituksen tasapainossa pysyminen. Mulle on ollut haastavaa kokonaiskuomituksen hallinta. Työstressi ja kiireet vie usein voiton ja en osaa tehdä muuta kuin passiivista palautumista (lue makaan sohvalla TV:n edessä ja yritän unohtaa murheet). Sen sijaan koitan opetella tänä vuonna aktiivista palautumista sekä parempaa tunteiden hallintaa, joka korostuu kuormituksen kasvaessa. Poseerausharjoittelu. Tätä olen harjoitellut vähemmän viime vuonna, mutta harjoitus tekee mestarin. Lavalla lajisuoritus tehdään kuitenkin tällä ja oikealla poseerauksella voidaan vähätellä kropan virheitä ja tuoda esiin vahvuuksia. Tähän siis panostetaan todella tänä vuonna!

Treenejä on edelleen 4 kertaa viikossa. Se on sopinut mulle kokonaiskuomituksen kannalta parhaiten. Oli kyllä jo puhetta, että keväällä tulee 5-jakoinen ohjelma myös. Se vaatii jo enemmän suunnitelmallisuutta arkeen, minä päivinä treenaan.

Joulun pyhinä mua on kaikken eniten puhutellut lihas-mieli yhteys. Eli ei tehdä liikettä vaan tehdään lihasta. Eli jokaisen toiston tulisi tuntua kohdelihaksessa, eikä niin että tässä nyt heiluttelen painoja sen 12 toistoa koska ohjelmassa lukee niin. Jokaiseen toistoon tulisi keskittyä täysillä, tähän aion kiinnittää tänä vuonna enemmän huomiota.

Eli kisoja kohti treenataan. Päivittelen tänne kuulumisia ja mun Instagram tililtä @chronicallyjohanna löytyy treenivideoita.

~Johanna

0

Vastaa