Vaihtoehtoinen kivunhoito

*Kaupallisessa yhteistyössä Terveystekniikka Valko Oy*

Kroonisessa kivussa eläminen on raskasta. Se vaikuttaa mielenterveyteen ja fyysiseen toimintakykyyn. Kun sain ensimmäiset reuman oireet vuonna 2008 ja kivut ja särky haittasivat nukkumista, oli vaikea nähdä itselleen kivutonta tulevaisuutta.

Kipu on läsnä joka päivä jossain muodossa, välillä on kivuliaita vatsaoireita, välillä päänsärkyä, lihassärkyä, nivelsärkyä tai niskakipua. Niskakipu on ollut minulle se kaikkein viheliäisin, se oli oireista merkittävin myös selkärankareuma diagnoosiin. Vuonna 2015 niskat oli niin tulehtuneet ja kipeät, että käveleminen sattui niskoihin, pää kääntyi molempiin suuntiin vain 20 astetta ja aina kääntyessäni työkaveria kohti ruokapöydässä jouduin kääntämään itseäni hartioita myöten kun pää ei kääntynyt!

Vuosien saatossa olen päätynyt siihen, että jotta niskat pysyy edes jotenkin kunnossa ja vältyn niskakivuilta, hieronnan on täytynyt olla osa arkea. Kustannuksetkin on sitä luokkaa; vuonna 2019 laskin terveyteen menevät kustannukset ja pelkästään hierontaan menee vuosittain 890€. Aikamoinen summa. Olisipa jotain muuta jolla pitää kipua loitolla?

En koskaan oikein ole perehtynyt mihinkään muihin vaihtoehtoisiin kivunhoitomenetelmiin, kerran olen käynyt esim. akupunktiossa Lontoossa. Terveystekniikka yrityksenä ei ollut minulle ennestään tuttu, mutta olen nähnyt useilla kipupotilailla instagramissa esim. Tens -hermostimulaatioterapia laitteita kivun hoitoon (myönnettäköön, näistäkään ei aikaisempaa kokemusta ole eli selvästi aukko kivunhoidon tietämyksessä).

Sain tilaisuuden kokeilla B-Cure Sport Lääkintälaseria (linkki) kivunhoitoon.

Mistä on siis kysymys?

” B-Cure lääkintälaserterapia vaikuttaa ihon alla solutasolla parantaen tehokkaasti tulehduksia, kudosvaurioita ja lievittäen kipua. Hoito ei vahingoita eikä kuumenna ihoa tai kudosta. Terapialla ei ole vasta-aiheita, eikä siitä voi saada yliannostusta. Se sopii kaiken ikäisille.

B-Cure Laser Sport on ihanteellinen lihasten kudosvaurioiden hoidossa (esim. nivelsiderevähdys) sekä muiden liikuntavammojen, kuten mustelmat, venähdykset ja nyrjähdykset, ja liiallisen harjoittelun aiheuttamiin kipuihin. Se on tehokas myös nivelvammoihin, kuten golfajan olkapää, tenniskyynärpää, juoksijan polvi ja akillesjänteentulehdus, sekä nivelvaivoihin (polven nivelsiteiden revähdys tai venähdys, luupiikki, nilkan nivelsiteet, ulkoreiden nivelsiteet jne.)

B-Cure Laser Sport sopii tuki- ja liikuntaelinvaivojen ja kroonisten ja akuuttien urheiluvammojen hoitoon ja kivunlievitykseen.” (Lähde: linkki)

Käytin B-cure Sport Laseria 2xpäivässä alkaen 2-5minuttia kummallekin puolelle niskaa.

Sain kokeiluun mukaan myös jalustan, johon laserin voi kiinnittää ettei tarvitse pitää kädessä koko ajan.

Löysin hyvän youtube videon (linkki) ks. myös alla, jossa näytetään kuinka jalustan saa laitettua hyvin esimerkiksi polvi, nilkka tai selkävaivaan.

Nyt käytön jälkeen niskat ei ole enää kipeät edes 2 viikon sairaslomalla flunssassa sohvalla makailun jälkeen. Naprapaatin tuomio oli, että niskat on jumissa, mutta tämä on avain: ne eivät ole kipeät!

Lääkintä laseria on myös turvallista käyttää vaikka olisi flunssassa.

Seuraavaksi alan käyttämään laseria vasempaan polveen, joka on tähystetty v.2009 ja aika ajoin edelleen turpoaa ja ilmoittaa olemassaolostaan. Lisäksi kun ilmeisesti metotreksaatti reumalääke aiheuttaa minulle haittavaikutuksia, vaihtoehtoisista kivunlievityshoidoista tulee jatkossa erittäin tärkeitä.

B-cure Sport laserin hinta on uutena n.600€ luokkaa, eli kallis kertainvestointi. Toisaalta 5 vuotta putkeen hierojalla 890€/vuosi ei ole halpaa myöskään ja laserin käyttöikä on pitkä. Itse en ole 1kk koekäytön aikana esimerkiksi joutunut lataamaan laseria kertaakaan.

Suosittelen ainakin kokeilemaan laseria, vaihtoehto on myös 1kk laserin vuokraus alkaen 150€, joka on jo selvästi huokeampi hinta. Kun olet kokeillut ja todennut laserin toimivaksi myös itselle, mahdollisen ostopäätös syntyy helpommin.

Käy katsomassa Terveystekniikan sivuilta (linkki) käyttökokemuksia ja lue lisää!

~Johanna

0

Vastaa