Uneen panostaminen?

Tammikuu oli kova kuukausi, siksi täälläkin olen ollut hiljaisempi. Mikään lepo ei taas tuntunut riittävän ja kuormitus oli liiallinen.

Siksi heti kun huomasin tämän, me vähennettiin -20% kaikista liikkeistä koko ohjelmassa ja pidemmäksi aikaa, eli nyt menossa kolmas viikko kevyempää ohjelmaa.

Alunperin mietin painopeiton ostamista vuosi sitten jo, mutta kun ne on aika kalliita niin investointi on jäänyt tekemättä.

Pari viikkoa sitten oli Jyskillä hyvät tarjoukset ja sain kuvan @curaofsweden painopeiton hintaan 115€ (norm189€) niin päätin ostaa ja tuo oli se mitä oli suositeltu.

Itse painan 76kg joten mulle valikoitui 9kg painopeitto.

Luin ohjeet kerrankin ja siellä luki, että kannattaa aloittaa niin, että pitää parina yönä vaan vähän aikaa ja esim vaan jalkojen päällä. Näin tein, koska kun vetäsin painopeiton kokonaan päälle ekana yönä mulla oli semmonen olo, että en saa henkeä ja tukehdun.

Lihakset oli tolla viikolla kans niin kipeät, että tuo 9kg paino siinä päällä vaan tuntui lisää pahalta ?.

Vähitellen viikon mittaan onnistuin tottumaan niin, että lopuksi nukun nyt peitto kainaloihin asti tai joskus kaulaan asti, kun on vilu.

?Yö hikoilut on loppuneet.
?Polar kellon mukaan nukun 2,2-3,4 (aikaisemmin 1,5-1,8/5)
?Lihakset on viime aikoina palautuneet paremmin (tosin myös kevennettiin treeni kuormitusta kun palautuminen huononi)
?Aamuisin olen hieman virkeämpi (huom! Kipukroonikot ei ole koskaan kovin virkeitä ?)

Eli ei ollut huono ostos ja jatkoon??

Mitä muuta tein?

Ostin itselleni mini suolalampun, n.13cm korkea ja väitän että silläkin on ollut merkitystä! Yksi suurimmista oireista näin tarvella yliherkkyys nuhaisena on ollut kuiva ilma. Nenä on jatkuvasti tukossa ja ihan ihmeellisistä syistä nenä menee niin tukkoon, että syödessä pitää haukkoa henkeä välissä niin että pystyy taas syödä.

Kolmas juttu oli, minkä oikeastaan keksin tosta nuhasta, että menen nukkumaan lämmin kauratyyny jaloissa. Kun varpaat on lämpimät nukahdan paremmin.

Mainittuani tämän terapiassa terapeuttini mainitsi, että joku on sen tutkinutkin, että jalat pitää olla lämpimät ja ns. pää kylmä ja silloin ihminen nukahtaa.

Eli summa summarum painopeitto, suolalamppu ja lämmin kauratyyny, noilla on uni alkanut mennä taas parempaan suuntaan.

Haluaisin vielä sen Oura sormuksen, niin sitten pääsisin kiinni ehkä paremmin siihen, että miksi en koskaan nuku 5/5 (toisaalta kun mulla on uniapnea taipumusta ja jopa 27sekunnin hengitys katkoksia niin ne varmaan vaikuttaa siihen myös).

Vähän kerrallaan asioita oman hyvinvoinnin eteen, nämä on toimineet minulla!

~Johanna

0

Vastaa