Turpaan tuli ja huolella

Mut jätettiin. Ekaa kertaa ikinä. Aiemmin parisuhteen olen päättänyt minä tai se on päätetty yhdessä. En oikeastaan puhu koskaan parisuhteista blogissa tai instassa, pidän sen yksityiselämän osa-alueen itselläni, vaikka henkilökohtaisista asioista kuten sairauksista ja mielenterveydestä kerronkin.

Mutta tämän kokemuksen myötä reflektoin paljon yhtymäkohtia sydänsurujen ja masennuksen ja ahdistuksen kanssa. Huomasin, että sydänsuruista toipumiseen samat työkalut, joita käytin työuupumuksesta ja masennuksesta toipumiseen auttoi tässäkin.

Tämä tunne ja shokki oli verrattavissa siihen kun sain potkut monta vuotta sitten. Irtisanominen oli yksipuolinen tilanne johon mulla ei ollut mitään sana valtaa, en saanut hyvästellä ketään työkavereita, no closure, mut vaan ohjattiin ulos (koeaika). Tämä oli ihan vastaava tilanne ja tuntui samalta. Olin valmistautunut mielessäni siihen, että muutetaan yhteen, en siihen että erotaan.

Avain toipumiseen?

Se mitä opin ja minkä haluan jakaa myös tässä on se, että avain toipumiseen on, että teet jotain kivaa, mukavaa itselle mielekästä tekemistä. Keskityt siihen, että teet kaikkia asioita mistä tulee hyvä mieli. Ja mielellään onnistumisen kokemuksia. Vaikka ne olisi ihan pieniä asioita, jokaisesta itsetunto kohenee ja luottamus itseen palautuu. Sä et mokannut, se toinen ei vaan ollut sua varten.

Samaa käytin uupumuksesta toipumiseen. Lähdin Lontooseen 4 päiväksi yksin. Päätin itse mitä tein, minne menin ja olin tyytyväinen. En onnellinen (koska masennus) mutta tyytyväinen.

Sama Santorini, heinäkuu 2021. Mielenterveysloma minulle itselleni ja menin yksin. Käsittelin tunteita, pohdiskelin omaa matkaa ja nautin siitä, että voin todeta olevani niin vahva, että olen selvinnyt vaikka mistä.

Kokonaiskuormitus

Vaikka mitään muuta en olisi oppinut, on se, miten tunnistan kokonaiskuormituksen. Että kun henkinen kuormitus ja stressi menee yli tai on liian suurta, silloin vähennetään muualta, keskitytään hoitamaan mieli kuntoon ja sitten voidaan jatkaa taas täysillä.

Joten ensimmäisenä annoin itselleni luvan syödä vähän rennommin (ei överiksi) ja otin valkoviiniä. Jätin kuntosalin tauolle ja menin ensimmäistä kertaa 20 vuoteen hip hop tanssitunnille. Ja nautin täysin rinnoin.

ITSEMYÖTÄTUNTO

Tiedän, että se on trendi sana, mutta se on ehkä ollut suurin asia mitä olen oppinuta ja osaan jo ottaa ajoittain käyttöön käytännössä.

Lempeys itseä kohtaan. Kokonaiskuormituksen tunnistaminen. Vau. Siinä mitä opin terapiassa 3 vuodessa ja damn it was worth it.

~ Johanna

5

Vastaa