Toukokuu

Oon miettinyt mitä seuraavaksi. En haluu asettaa liian isoja tavoitteita etten aseta itseäni tilanteeseen, jossa joudun pettymään itseeni. Olen viime vuoden kovasti opetellut pois negatiivisesta itsepuhelusta ja yleensäkin liiasta itseni ruoskimisesta turhaan. Vaativan persoonallisuuden piirteitä.

Palataan aiheeseen, eli toukokuu ja tavoitteiden asettaminen: Olen päättänyt pitäytyä muutamassa yksinkertaisessa yleistä hyvinvointia edistävässä tavoitteessa.

1. UNIRYTMI: pidän saman unirytmin kuin nyt. Tämä on oikeastaan ainut rutiini, joka on mennyt paremmin kuin tavallisesti, jos kävisin toimistolla töissä. Saan joka yö nukuttua yli 8h kun aamulla ei tarvitse aikaisemmin herätä ja valmistautua töihin. Aamupalan teko ja syöminen samalla kun aloittaa työt tietokoneella, tämä rutiini on ollut oikein mukava.

2. RUOKAILU: Joillekin on ollut helpompaa pitää ruokarytmi nyt karanteeniaikana, mulle taas huomattavasti vaikeampaa. Aikaisemmin söin joka päivä melkein minuutilleen samalla kellon lyömällä, aamupala klo 7, lounas klo 11, välipala klo14:30. Treeni tähän väliin, sitten päivällinen klo 19, iltapala klo 21:30. Nyt mulla saattaa mennä lounas klo 13 jonka jälkeen päivällinen vasta klo 18 ja iltapala saattaa jäädä kokonaan välistä. Jäiks. Tähän pitää ehdottomasti panostaa, koska jos ei syö kunnolla ja ei ole energiaa, ei jaksa myöskään treenata tai tehdä mitään muutakaan järkevää. Eli yritetään toukokuussa päässä siihen, että syödään edes 4 kertaa päivässä.

3. LIIKUNTA: Maalis-Huhtikuussa oon liikkunut ihan kohtalaisesti, ottaen huomioon etten ole 7 viikkoon juurikaan poistunut kotoa. LessMills Ondemand treenenjä tehnyt online sivustolta ohjattuna, lisäksi otin jäsenyyden yogainternational.com sivustolle, siellä on paljon hyviä ohjattuja jooga ja meditaatio tunteja. Nyt toukokuun tavoite on sitten 2x lihaskuntotreeniä ja 1-2x joogaa per viikko.

4. HENKINEN HYVINVOINTI: Tällä saralla on vielä paljon tekemistä. Korona ahdistuksen väistyttyä päällimmäinen tunne tällä hetkellä on riittämättömyyden tunne. Tätä käsittelen niin, että yritän tunnistaa tunteen, sen jälkeen keskustelen itseni kanssa pitääkö tämä oikeasti paikkansa (yleensä ei) ja jatkan eteenpäin itseni rauhoittaen.

5. SELF SOOTHING: itsensä rauhoittaminen. Tähän 1-2x joogaa viikossa.

Mielestäni tässä on ihan riittävästi, katotaan miten menee! 🙂 Onko sulla toukokuulle tavoitteita?

0

Vastaa