Terveisiä Pariisista!

Vietin uuden vuoden Pariisissa ja tässä kuulumiset miten meni, millaisia rajoituksia oli yms.

Lentäen Pariisiin

Lentokenttä oli nyt uusittu, olin hetken aikaa ihan ymmälläni uudella Helsinki-Vantaan lentokentällä, mutta löysin hyvin terminaaliin. Tarvittiin erikseen declaration covid eli allekirjoitettu ilmoitus, että suostuu mahdolliseen koronatestaukseen Ranskassa. Lisäksi EU digital passenger locator form, PLF (linkki) dokumentti, eli täytät missä asut sen ajan kun olet Ranskassa ja miten sinut tavoittaa. Kesällä täytin vastaavan Kreikkaan, mutta nyt näyttäisi silti, että ko. dokumentti tarvitaan joka kerta kun matkustaa EU alueella.

Lensin Ryan Airilla ekaa kertaa. Helsingistä Pariisiin lento kesti vain 3h.

Ensimmäistä kertaa Ranskassa

Pärjääkö englannilla? Pärjää. Minulla oli tietenkin mukana paikallinen koko loman ajan, jonka luona asuin, joten sinänsä helppoa. Paljon enemmän olisi mennyt aikaa opetella ja ihmetellä kulkemista metrolla tai paikallisjunalla paikasta toiseen. Toisaalta Google maps kertoo aika hyvin kaikki reitit ja tietää aikataulut, joten uskon että olisin selvinnyt myös yksin.

Eiffel tornilla ennen uutta vuotta.

 

Eiffel torni uuden vuoden valoilla.
Arc de Triomphe

Suurkaupungin fiilis on heti vastassa, elämänrytmi on eri kuin suomalaisessa ’kaupungissa’.

Kahvilat, ravintolat, kuntosalit on kaikki auki, mutta niihin pääsee vain rokotustodistuksella/koronapassilla. Ensimmäisellä viikolla kävimme Louvren ulkopuolella, Champs Elyseellä, Eiffel Tornilla, lopuksi myös Versailles palatsissa. Käytiin myös elokuvissa katsomassa House of Gucci ja stand up komedia illassa joka oli englanniksi ”How to become a Parisian in an hour”.

Koronatesti Ranskassa?

Niinhän siinä aina käy, että tunnollinen työntekijä sairastaa lomalla. Joten flunssa iski myös nyt. Vaikka olemme noudattaneet rajoituksia ja koko ajan myös ulkona maskipakko (maski myös kuntosalilla liikkuessa paikasta toiseen, pois vain kun tekee liikettä) halusin mennä korona testiin varmuuden vuoksi.

1) Mene paikalliseen apteekkiin, ilmoita että haluat koronatestin vaikka on rokotukset. Annoin ajokortin ja eurooppalaisen sairaanhoito kortin, farmaseutti kirjoitti nimen ja syntymäajan ylös, kysyi ranskalaista puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta. Maksu oli 25€ testistä. Sain kuitin, jota vastaan menin

2) ulkona erikseen korona testaus pisteeseen, jossa otettiin PCR testi. Noin 15min myöhemmin tuli tekstiviestillä linkki, jota seuraten sai PDF muodossa testituloksen. (Joka oli mulla negatiivinen).

Montmartre

On ollut ihanaa…

En ole oikein talven ystävä. Halu on suuri olla ulkosuomalainen. Tiesin jo yliopistossa, että viihdyn paremmin monikulttuurisessa ympäristössä, Erasmus vaihto-oppilaiden kanssa vietin enemmän aikaa kuin suomalaisten. Että tänne takaisin niin pian kuin mahdollista!

Madeleine kirkko
Versailles palatsi

 

Seuraavaksi taidan kirjoittaa miten sujui gluteeniton maidoton ruokavalio Pariisissa!

~ Johanna

 

1

Vastaa