Otsikko on paluu, koska koko keväänhän mulla on tauko, laitettiin valmennus tauolle maaliskuussa kun covid19 karanteeni alkoi. Tein siis keväällä satunnaisesti kotitreenejä, toukokuu meni polviongelmien kanssa, polveen laitettiin kortisonia toukokuun alussa ja kun nesteily jatkui uudelleen kesäkuun alussa Mehiläisessä, josta sain erinomaista palvelua.
Kesäkuussa tapahtuikin sitten henkilökohtaisella rintamalla, josta kerroin jo aiemmin, joten vieläkin salilla käyminen oli avoin kysymys. Eron vahvistuessa päätös kuitenkin kirkastui, halusin taas tehdä sitä, mistä tulen paremmalle tuulelle ja mikä on mulle parasta ja otin yhteyttä kuntosaliini ja sain korttini takaisin aktivoiduttua.
Otin myös valmentajaani Jaana Mantereeseen yhteyttä ja sovittiin, että heinäkuun alusta aloitetaan uudelleen. Ensimmäinen tavoite oli rutiinien palautuminen ja hyvin se lähtikin käyntiin, kunnes muutto omaan kotiin ja muu stressi hieman vähensi treenitahtia.
Seuraava ajatus olikin, että otetaan välidieetti. Välidieetin tarkoitus on siis karsia ylimääräistä rasvaa kehosta ja siistiä kuntoa, nähdään paremmin alla oleva kehitys ja mihin kohtaan fysiikassa keskitytään jotta saavutetaan lajinomainen fysiikka, mun kohdalla siis wellness fitness fysiikka on se mihin tähdätään.
Dieetillä oli toinenkin tarkoitus, psykologinen näkökulma. Eron jälkeen mieli on maassa ja kun kroppa on kevyempi ja kunto siistimpi, nostaa se myös mielialaa. Jos Jaana ei olisi ehdottanut dieettiä, olisin tuonut sen itse esille. Ruokahalu ei myöskään ole kovin kaksinen kun tekee surutyötä, juuri ja juuri saan syötyä nämä dieetti ruuat, koska ei vaan tee mieli mitään.
Eli lähdin dieetille. Kokeilumielessä Jaana kysyi olisinko kiinnostunut keto dieetistä, johon vastasin että tottakai. Lääkäri Antti Heikkilän blogissa kerrotaan ketodieetistä (kun itse googlailin, näin kroonisesti sairaana tätä lähdettä pidän luotettavana, joten tekstiin pääset tästä mistä ketodieetissä on kysymys). Olen myös usealta autoimmuunisairaalta kuullut omakohtaisia kokemuksia siitä, kuinka ketodieetillä he voivat paljon paremmin ja ovat oireettomampia.
Ensimmäinen viikko meni eron jälkeisen flunssan kourissa, joten en juurikaan poistunut kotoa, ennen kuin covid19 testi oli negatiivinen ja flunssan oireita ei enää ollut. Nyt toisella viikolla aloin treenaamaan, ensimmäisenä huomaan, että suolan määrää on oikeasti tarkkailtava: koska ketodieetti ei itsessään sisällä paljon suolaa sisältäviä ruoka-aineita ja dieetti on voimakkaasti nesteitä ja suolaa poistava, lisättyä suolaa pitää ottaa. Näin alkuun punnitsen kyllä suolan ruokavalio-ohjeen mukaisesti, koska muuten sitä tulee syötyä aivan liian vähän.
Itselläni vatsan toiminta on rauhoittunut, ripulia ei enää ole, vatsan toiminta on säännöllistä ja turvotus on vähentynyt. Tämä jo ensimmäisen viikon ketoilun jälkeen. Innolla siis odotan jatkoa ja kuinka dieetti etenee, toivottavasti jossain vaiheessa voin esitellä myös ennen ja jälkeen kuvia!
Jatkossa siis edelleen keskitytään rutiinien palauttamiseen, kuntosalitreenejä 4 kertaa viikossa ja ketodieetillä mennään niin kauan kuin tuntuu hyvältä ja ollaan tyytyväisiä lopputulokseen.
Tavoitekeskeisenä ihmisenä tuntuu siltä, että tältä harrastukselta on nyt suunta hukassa, mutta tämä on varmasti yleisen elämäntilanteen surun tuoma tunne. Mulla on silti kirkkaana mielessä miltä se unelmakroppa näyttää ja joka tapauksessa autoimmuunisairaana ja selkärankareumaatikkona jos en vartaloani harjoita, taudin kuva on yhteenluutuva selkäranka ja kumara asento. Lääkkeillä ja liikunnalla taudin etenemistä voidaan estää, joten tämä on elämäntapa, ei vain fitness lavoja silmällä pitäen, vaan yleisen hyvinvoinnin ja toiminnallisuuden ylläpidon kannalta välttämätöntä.
Eli treenit ja dieetti jatkuu, katsotaan jos instaan saisin taas päiviteltyä treenivideoita stooriin, on jotain dokumenttia että oikeasti tapahtuu 😀
Johanna
1