Miten vähentää henkistä stressiä?

Kaikessa mielen ja itseni kehittämisessä tämä on ehdottomasti alue, jossa on vielä parantamisen varaa (tai pikemminkin tämän kanssa kamppailen varmaan pitkään).

Seuraan instagramissa paljon eri psykologi ja mielenterveys sivustoja ja tämä postaus puhutteli.

4 vinkkiä vähentää stressiä

  1. Keskity siihen mihin voit vaikuttaa.
  2. Säästä energiaasi kun mahdollista.
  3. Tee itsellesi mielekkäitä asioita.
  4. Ole itsellesi armollinen.

(Alkuperäinen inspiraatio postaus tässä).

keskity siihen mihin voit vaikuttaa

Tämä on hankala. Erityisesti kun on töissä operatiivisessa portaassa eikä johdossa, valtaa muuttaa mitään ei juuri ole. Toisaalta nyt mitä enemmän kokemusta työelämästä karttuu, sitä enemmän ymmärrän, että valtaa muuttaa parempaan on harvoilla ja useimmiten jos yrittää yksin saada muutosta aikaan vaan palaa loppuun ja turhautuu.

säästä energiaasi

Itse säästän ensimmäisenä kodin ylläpidosta kun alkaa liikaa väsyttää. En imuroi ihan joka viikko ja teen vaan vähimmän mahdollisen. Onneksi asun yksin niin ei haittaa ketään. Keskitän energiani siihen, että saan työt ja treenit tehtyä. Saatan myös pitää taukoa instagramista ja täältä blogistakin jos stressi oikein käy ylivoimaiseksi. Saa nähdä mistä kaikesta onnistuu säästämään sitten kun on kisadieetti!

tee itsellesi mielekkäitä asioita

Tätä olen käyttänyt paljon aktiivisena masennuksen hoitona. On paljon mukavempi olla kun keskittyy mukavaan kivaan tekemiseen. Siitä saa myös onnistumisen kokemuksia, jotka taas vahvistaa itsetuntoa ja saa jatkamaan eteenpäin.

Tykkään käydä konserteissa. Klassinen musiikki rentouttaa!

Ole itsellesi armollinen

Vaikeinta vaativana persoonallisuutena on ollut oppia tämä. Oppia pois negatiivisesta itsepuhelusta ja sen jälkeen oppia olemaan armollinen ja myötätuntoinen itseään kohtaan. Mulle vaikeinta tämä on erityisesti silloin kun tuntuu ettei saavuta sellaisia tavoitteita kuin on itselle asettanut tai mokaa jotenkin. Vastikään hukkasin 120€ earbuds kuulokkeiden latauskotelon salille. Vielä 3 vuotta sitten ennen terapiaa en olisi pystynyt antamaan itselleni anteeksi. Olisin vellonut siinä että mokasin monta päivää ja voivotellut miten tässä kävikään näin.

Sen sijaan tänä päivänä pystyn toteamaan, että virheitä sattuu kaikille, että jatkossa en osta niin kalliita kuulokkeita niin ei harmita niin paljon.

Tuliko tässä esiin jotain uusia ajatuksia?

Mukavaa lokakuun viimeistä päivää!☀️

~ Johanna

2

Vastaa