Kuulumisia ensimmäiseltä fitness kilpailudieetiltä

Täällä olen ollut hiljaisempi jo usean kuukauden, ei vaan energia ja resurssit ole riittäneet myös tänne. Pääsääntöisesti teen siis somessa Instagramia (linkki) ja YouTubea (linkki).

Mutta asiaan, eli mulla on nyt 4 viikkoa ensimmäisiin fitnesskilpailuihin! Miten on siis dieetti mennyt?

Terapeutti kysyi, onko ollut rankempaa kuin ajattelin. Vastasin, että ei oikeastaan, on just niin rankkaa kuin kuvittelin että tää on, mutta vähemmän olisin toivonut vastoinkäymisiä.

Ensin kevät meni siinä, että jouduin tekemään elämäni ensimmäisen rikosilmoituksen stalkkerista. Sanotaanko, että stressitasot oli korkealla koko kevään. Tästä ei sen enempää.

Lomamatka Kroatiaan

Kesän kohokohta oli loma Kroatiaan, menin taas solo lomalle (viime vuonna Santorinille) ja yleisesti ottaen se oli taas kerran paras päätös ikinä!

Kävin myös päivä reissulla Bosnia Herzegovinan puolella, siellä söin ravintolassa kanasalaatin ja uskon, että juuri siltä reissulta tarttui mukaan 2kpl E-coli bakteereja ja kampylobakteeri.

Mun sairastarinan tuntevat tietää, että mun vasemman polven reaktiivinen artriitti on nimenomaan lähtöisin kampylobakteerista. Joten voitte vaan arvata mitä tapahtui seuraavaksi? Matkaan liittyi polven punktio kahdesti (ortopedi ja päivystyslääkäri), antibiootti kuuri ja kyynärsauvoilla kävelyä. Sillon ei paljon askeleita kerätty.

Kun polvi alkoi olla parempi aivan todella aktiivisella työllä ja myös reumalääkärin siunauksella, jatkoin dieettiä.

Vatsa ongelmat

Vatsabakteerit ja antibioottikuuri ovat silti jättäneet jälkensä, joten nyt viime ajat olen taistellut vatsaongelmien kanssa. On joko ummetusta tai sitten muuten vaan turvottaa ihan kamalasti ja kaikki tämä tietenkin on aika raskasta mielen päälle. Koska on vaikeaa poseerata, ylläpitää keskivartalon kontrollia ja vetää vatsaa sisään kun vatsa on niin turvonnut.

Avuksi on nyt mennyt Vivomixxia ja Candida-Fortea, mietin pääni puhki mikä vielä voisi turvotusta aiheuttaa ja se oli ilmeisesti peruna (tärkkelys) ja tomaatti (FODMAP). Lisäksi olin sitten syönyt liikaa kuituja kun ummetti niin paljon (vi-siblin).

Ilmeisesti jossain määrin vatsaongelmat ovat myös normaaleja kilpailukaudella, kun keho on niin kovassa ylirasitustilassa.

Treenit ja jatkoa seuraa

Nyt siis teen 5 kuntosali treeniä, joiden perään 4x HIIT ja iltaisin 6x tasasyke aerobinen 50min. Treenejä tulee siis viikossa 11kpl.

Teen vaikka myöhemmin postauksen mitä tässä on tullut opittua, mutta homma jatkuu ja periksi ei anneta!

Tämä kisakausi loppuu mulla lokakuuhun, mutta uudet suunnitelmat on jo mielessä jatkoa varten!

Tästä mun viimeisimpään YouTube videoon, jossa treeniä ja kunto checkiä.

Olen voinut muuten reuman kanssa lähtökohtaisesti paremmin. Liikkuminen on paljon helpompaa ja on kivempi olla. Ihmekö tuo, kiloja nyt takana -15kg.

 

~ Johanna

1

Vastaa