Kokonaisuus ratkaisee

Kokonaisuus ratkaisee – myös hyvinvoinnin osalta. Samoin terveellisen elämäntavan tai fitnessurheilun myötä.

Tänä viikonloppuna oli firman pikkujoulut ja otin rennosti. Kuntosali jäi (suoraan sanottuna on vähän tekopyhää musta ensin ryypätä ja seuraavana päivänä salille ? oon semmonen mustavalkoinen joko tai ihminen). Alkoholi ei kuulu urheiluun! Mutta elämä ei ole myöskään pelkkää kieltoa, kokonaisuus ratkaisee. Sanoin jos syöt terveellisesti ilman kisatavoitteita 80/20 riittää ihan hyvin (80% terveellisesti ja 20% herkkuja, tasapaino on parempi kuin överit).


Mun syksy on ollut tosi vaikea. Reflektoin juuri verrattuna 2020 syksyyn. 2020 syksyllä olin välidieetillä ja mun elämä oli suhteessa aika tasaista. Sen sijaan 2021 oon tehnyt 4 kuukaudessa 6 työmatkaa ulkomaille. En ole koskaan ennen matkustanut työn puolesta ja korona aikana kun liikenne ei ole vielä normaalia 12h matkustamista kevyesti pelkästään Etelä-Ruotsiin. Huh huh. Loppujen lopuksi käytiin jo aika lähellä taas totaali uupumusta, onneksi osattiin valmentajan kanssa ottaa treeneissä kevyemmin ja vältettiin se, ettei kokonaiskuormitus mennyt yli.

Tämän viikonlopun pikkujoulut ja nollaus oli vähän kans sitä. Mun on opittava itsestäni missä rajat menee; mullekaan kokonaisuus ei ole vain fitnessurheilua vaan myös sitä, että mulla on todella vaativa päivätyö.


Haluan saavuttaa tavoitteet urheilussa, mutta jos työ vie liikaa resursseja urheilua ei voi tehdä 100% sille tarvitulla tavalla.

Opettelen sitä jatkossakin, mutta työn vastapainoksi pitää olla muutakin elämää. Nyt oon nähnyt työkavereita ensimmäistä kertaa Koronan alun jälkeen, oon nähnyt ystäviä ja on se vaan tehnyt hyvää!

Aloin olla jo aika yksinäinen niin vitsit oli kyllä hauskaa nähdä ihmisiä!

Pidä säkin kokonaisuudesta huolta, ettei mikään osa-alue yksinään yhtäkkiä ota valtaa elämästä ja kokonaiskuormitus mene yli.

Opettelen vielä tunnistamaan näitä merkkejä milloin pitäisi nollata ja himmata, mutta kyllä se siitä pikku hiljaa!

Mukavaa kolmatta adventtia ja rauhallista joulun odotusta kaikille! ?

~ Johanna

1

Vastaa