Keinoja parempaa uneen

Aikaisemmin kirjoitin fibromyalgiasta. Se ja kipupotilaana oleminen (välillä enemmän kipuja ja välillä vähemmän) on aiheuttanut uniongelmia, nukahtaminen on välillä ongelma, unessa pysyminen ei niinkään ja unen laatu on usein rauhatonta eikä juurikaan virkistävää.

Puhumattakaan millä kierroksilla mennään nyt fitnessurheilu kilpailudieetillä!

Tässä muutama mun hyväksi toteama vinkki:

  1. Huoneilma: erityisesti talvella olen huolehtinut siitä, että huoneilma on tarpeeksi kostea, sillä mulla on todella kuivat nenänlimakalvot ja niiskutus estää hengittämästä nenän kautta nukkuessa ja vaikuttaa näin nukkumiseen. Ostin pari vuotta sitten ihan vanhan kunnon Ufoxin.
  2. Painopeitto: viime talvena vuosi sitten ostin Cura of Sweden painopeiton, enkä ole katunut hetkeäkään. Jos nukun kevyellä peitolla esimerkiksi hotellissa työmatkalla, nukun selvästi huonommin.
  3. Unta edistävät luontaistuotteet: Clipper Uni tee ja Puhdas + unijauhe. Tässä täsmäapu joka taatusti auttaa. Nyt kilpailudieetillä olen kyllä lisäksi ottanut melatoniinia, koska käyn ylikierroksilla. Nukahtaminen on välillä vaikeaa ja aamulla herää ennen kelloa nälkään. (Valmentaja myös suositteli 5HTP valmistetta, tätä en ole itse kokeillut, mutta halusin mainita tiedoksi).
  4. Rentoutuminen ennen nukkumaanmenoa: Piikkimatto. Tämä on tämän talven hankinta. Tilasin netistä piikkimaton ja piikkityynyn. Olen todella huono meditoimaan tai rentoutumaan, joten ennen nukkumaanmenoa laitan tämän Spotify listan soimaan ja makaan 15 minuuttia piikkimatolla.
  5. White noise äänikirja. Sain vinkin mun ripsiteknikolta, että Nextoryssä on uniajastin toiminto. TikTokissa tuli eteen taas tää White noise ja kun sitä kuuntelin, todella ajatukset pysähtyy. Jos iltaisin ajatukset kiertää kehää, eikä meinaa nukahtaa, uniajastimella 15-20min White noise äänikirja päälle, loppuu itsekseen ja huomaamatta oon nukahtanut.

Nämä on mun keinot. Tietenkin olisi hyvä jättää esimerkiksi älylaitteet pois pari tuntia ennen nukkumaanmenoa jne. mutta itse en oikein jaksa lukea, varsinkin jos on kipuja ja kovasti stressiä en pysty keskittymään lukemiseen; sen sijaan tv:n katselu rauhoittaa ja saa ajatukset pois. Tein kerran instagramiin postauksen montako tv-sarjaa olen kuluttanut niinä vuosina kun olin kotona sairaslomalla, pääsin 50 sarjaan :D. Herttinen. Tällä hetkellä menee Dexter HBOlta.

Mitkä on sun tipsit parempaan uneen?

~Johanna

Mun kuulumisia, treeni- sekä liikkuvuusvinkkejä voi seurata myös instagramissa @chronicallyjohanna tai käydä tykkäämässä uudesta Facebook sivusta!

0

Vastaa