Fitness kuulumisia

Viikonlopun Nordic Fitness Expo kisat ehdottomasti nosti motivaatiota ja nyt taas täysillä eteenpäin. Viikko sitten tosiaan tehtiin mulle tankkaus eli nostettiin yhdeksi päiväksi hiilihydraatteja ja sitten jatketaan vielä yksi jakso (4 viikkoa, josta jäljellä 3) keto dieetillä.

Aikaisemmin Bull’s all out aikana mulla meni vatsa aina sekaisin tankkauspäivistä. Olin yleensä 1,5viikkoa ripulilla kaikesta vaaleasta leivästä ja sokerista. Nyt tehtiin FODMAP tyyliin tankkaus, ei mitään ylimääräistä ja hyvin meni! Kroppa otti kaiken hiilarin vastaan, paino oli sama seuraavana päivänä eikä tullut mitään vatsaoireita. JES! Ne joilla on vatsan tai suoliston kanssa ongelmia ymmärtää tän, kuinka tärkeää on mielelle ja hyvinvoinnille, että vatsa toimii.

Tankkauspäivän ruokia mm. puuro, riisi, riisikakut ja hedelmäsalaatti. Kaikista lautasista en ehtinyt ottaa kuvia kun olin jo syönyt kaiken 😀

Mun sarja on siis wellness fitness, eli lihasta on ja sitä on oltavakin. Oon aivan ekstaasissa siitä kuinka voin kehittyä tässä matkan varrella sekä ihmisenä, että fysiikassa. Fitness lajina ei vaadi vain tasapainoista fysiikkaa ja lajin mukaista kireyttä (rasvattomuus) vaan myös lavakarismaa ja esiintymistaitoja ja läsnäoloa. Sitä suuremmalla syyllä lavalle ei mennä epävarmana, pää pitää olla mukana ja tahtoa, päättäväisyyttä ja sinnikkyyttä.

Yritän vieläkin koota omaa pääkoppaa uupumuksen jäljiltä, tää on nyt vähän tasapainottelua: jotta kokemusta tulisi mahdollisimman paljon, kisaamaan pitäisi alkaa mahdollisimman pian, toisaalta, ikä ei ole este lajin harrastamiselle joten aikaa on tehtä tätä koko loppuelämä, uudelleen en missään nimessä halua uupua.

Vasemmalla 3.10. ja oikealla 18.8. kääntyminenkin onnistuu paremmin ”vähemmällä lihalla” hih, tosin teen paljon rangan liikkuvuusharjoitteita, koska selkärankareumaan kuuluu rangan jäykistyminen ja se on näkynyt poseerauksessa ja liikkuvuudessa.

Vaasan pahentunut koronatilanne ei ole auttanut nyt asiaa. Vaikka kotona työskentelyyn olen pystynyt tekemään toisen aallon varalle suunnitelman ja sen toteuttaminen ei ahdista, jatkoin valmennusta vasta heinäkuun alusta kevään tauon jälkeen uudelleen ja tuntuu siltä, että vasta pääsin takaisin kärryille ja nyt pitäisi sitten orientoitua tekemään kotitreenejä?

Ei kamalasti motivoi.

Toisaalta en halua koronaa enkä siitä joutua sairaalaan tai mitään, enkä aio mennä samanlaiseen slaagiin kuin keväällä, jolloin en poistunut kotoa 2kk aikana kertaakaan ja lopulta ehdollistuin pelkäämään joka kerta kun astuin asunnon ovesta ulos.

Mutta olen päättänyt, että toisin kuin keväällä, tällä kertaa en luovuta vaan jatkan 100% niillä keinoilla ja välineillä millä pystyn ja pysyn 100% ruokavaliossa. Tänään laitoin valmentajalle raporttia viime viikosta ja vähän pallottelin ajatuksia ja varmaan siirryn varuiksi kotitreeniin ainakin muutamaksi viikoksi.

Onneksi en tunne ketään opiskelijaa Vaasasta, olisin haukkunut ne koko opiskelijakunnan edestä, kuinka ryyppääminen, kastajaiset ja sitsit oli tärkeämpiä kuin yleinen yhteiskunnan hyvinvointi. Vielä enemmän empaattina ja erityisherkkänä ihmettelen ihmisten järkyttävää itsekeskeisyyttä ja piittaamattomuutta, maskin käyttö hyvänä esimerkkinä. Mutta nyt eksyin vähän aiheesta.. Hups 🙂

-Johanna

0

Vastaa