Uudet haasteet & arvonta

Talven lumet alkaa olla pikkuhiljaa sulaneet ja kevät on täällä. Olen jopa bongannut lenkeillä vuoden ensimmäiset leskenlehdet. Se on kai jonkinlainen merkki kevään tulosta?

Kesän tavoitteet

Olen miettinyt paljon tulevan kesän tavoitteita. Tarkoituksena oli alunperin osallistua kesäkuussa sydän- ja keuhkonsiirron saaneiden EM-kisoihin Belgiassa, mutta kisat peruuntuivat jo toistamiseen ja tällä kertaa koronapandemian aiheuttaman vähäisen osallistujamäärän takia. Ihmiset eivät ymmärrettävästi uskalla vielä ottaa riskiä ja itsellänikin se oli vahvasti kysymysmerkin puolella vaikkakin silti toiveena ja tavoitteena. Toisaalta kisojen peruuntuminen oli iso helpotus, sillä nyt pohtimisen reissun turvallisuudesta voi kokonaan unohtaa ja laittaa sen energian muihin asioihin.

EM-kisojen lisäksi päätin luopua myös kesän parayleisurheilun SM-kisoista. Näin ollen tämä vuosi mennään nyt kokonaan ilman varsinaisia kisatavoitteita ja keskitytään vain ja ainoastaan rennompiin haasteisiin ilman suuria odotuksia mitaleista ja palkintopalleista. Kisat tuo mukanaan aina ihan omanlaiset paineet mitä en nyt kaipaa, joten päätöksenteko tämän vuoden kisojen suhteen oli lopulta yllättävän helppo.

HCRD ja Naisten Kymppi

Naisten kympille tehtiin ilmoittautuminen jo viime vuoden puolella, mutta elämällä on tapana yllättää ja tuoda eteen aina uusia haasteita.

Tällä kertaa se on mahdollisuus osallistua Helsinki City Running Dayhin. Minähän en ennen ollut edes tiennyt, että HCRD: n kuuluu muitakin matkoja, kuin puolimaraton ja maraton. Nyt ilmoittautuminen 5 km:n matkalle on tehty ja se onkin aika hyvää harjoittelua kohti Naisten Kymppiä, joka pitäisi vetäistä vain viikkoa myöhemmin.

Naisten kymppiä kohti on treenit jo alkaneet, vaikka pakotetut treenitauot ja haasteet mm. ferritiini-arvojen kanssa on hieman hidastaneetkin menoa. Nyt on lähdetty kuitenkin lisäämään kovempia treenejä näitä tavoitteita päämääränä pitäen. Tavoite Naisten Kympille on lisätä juoksun osuutta ja parantaa omaa edellistä aikaa. Sen kovempia tavoitteita on tässä vaiheessa enää turha laittaa, ettei tule turhia pettymyksiä. Kaikkien koronarajoitusten jälkeen kaikki kokemus on kuitenkin aina vain kotiinpäin. Mahtava myös päästä kokemaan Helsinki City Running Day jo ihan pelkästään uutena kokemuksena.

Tämä viikko on treenien osalta kevyempi ja keskitynkin enemmän lepoon sekä henkiseen hyvinvointiin. Tänään on nimittäin lähtö ensimmäiselle pienelle ulkomaanmatkalle sitten koronan. Vaikka kyseessä on vain päivä Tukholmassa – risteily tuntuu, kuin olisi pidemmällekin reissulle lähdössä. Pienikin maisemanvaihdos tekee niin hyvää vaihtelua kodin seinille.

Mun instagram profiilista @anni.metsola löytyy arvonta, mistä voi voittaa osallistumisen Naisten Kympille lauantaina 21.5.2022.            Aikaa osallistua on vielä tämän viikon loppuun, joten kannattaa käydä kertomassa miksi juuri sun pitäisi päästä mukaan kympille!

Onnea arvontaan ja ihanaa kevättä!

<3 :lla Anni

1

Vastaa