Tavoitteet paketissa!

Tavoitteet on tältä erää paketoitu.

Helsinki City Running Dayn ja Naisten Kympin välissä oli vain viikko. Tämä ei ollut ihan kirkkaana mielessä, kun huhtikuussa päätin ottaa tavoitteeksi Naisten Kympin lisäksi myös 5 km juoksun Helsinki City Runissa. Vasta laittaessani päiviä ylös kalenteriin huomasin, että välissä on vain viikon palautumisaika. Ei omalla kohdallani ehkä välttämättä niin fiksua, mutta onneksi lyhyempi matka oli kuitenkin ensin. Ennen kaikkea molempiin juoksutapahtumiin oli ihana päästä mukaan pitkän korona-ajanjakson jälkeen.

HCRD 14.5.2022

Helsinki City Running Daykin on nyt minun kohdaltani kerran nähty ja koettu tai ainakin 5 km matkan osalta. Koko matkaa edeltävän viikon tuntui vahvasti siltä, että tulen jättämään kyseisen juoksun kokonaan välistä. Väsymys oli sitä luokkaa, että silloin tuntui fiksulta ratkaisulta säästää paukut suosiolla kokonaan Naisten Kympille, joka oli kuitenkin ollut kesän päätavoitteeni. Perjantaina kuitenkin päätin, että lähden sittenkin lauantaina yrittämään mihin voimat riittää. En yksinkertaisesti malttanut jäädä kokonaan pois. Ajattelin, että jos muuhun ei voimat riitä niin sitten matka suosiolla kävellään.

No, koko matkaa ei menty kävellen, mitä nyt välillä piti tasata sykkeitä juoksun välissä. Ongelmaksi muodostui jälleen liian kova vauhti. En jostain syystä malta hölkätä tarpeeksi hiljaa vaan jonkinlainen ryhmäpaine siinä kai iskee, kun pitää juosta ihan liian korkeilla sykkeillä toisia kiinni. Sitten on pakko hiljentää kokonaan kävelyksi, kun ei voimat enään riitä. Oma vaatimustasokin on välillä vähän turhan korkealla omaan taustaan nähden. Minulla on välillä huono tapa verrata omia tuloksia perusterveiden tuloksiin. Unohtuu se mistä kohdallani on oikeasti lähdetty. Siitä, kun 500 metrin matkaan meni puolituntia ja koululiikunnasta oli kokonaan vapautus.

Oma tavoiteaika viidelle kilometrille oli 55min, mutta se alittui reippaasti sillä virallinen aika maaliin tultaessa oli 44:11. En voisi olla enempää tyytyväinen varsinkin juoksua edeltävän viikon olotilaan nähden. Loppupäivä menikin kyllä sitten pitkälti vaakatasossa. Pitkän tauon jälkeen noinkin kova juoksurupeama otti todella voimille.

Itsessään koko HCRD oli mahtava kokemus ja kaikista juoksijoista välittyi hyvä ja iloinen meininki. Onneksi lähdin ja toivottavasti pääsen vielä joskus uudelleenkin.

HCRD onnellisesti ohi.

NAISTEN KYMPPI 21.5.2022

Valmistautuminen kympille oli aika lailla rauhallista. HCRD:n jälkeen en varsinaisesti treenannut ollenkaan vaan keskityin seuraavan viikon vain täysin kehonhuoltoon, ravintoon ja lepoon. Se myös vaikutti olevan enemmän, kuin hyvä ratkaisu.

Nyt kymppikin on ohitse ja olen kaikin puolin todella hyvillä fiiliksillä. Oli mahtavaa päästä haastamaan itseään pitkästä aikaa matkalla mistä oli olemassa edellisiä aikoja ja kokemuksia. Oma ennätyskin tuli kirkkaasti, kun edellinen tulos vuodelta 2018 parani monta minuuttia. Tavoiteaika oli 1.30h, joka ylittyi vain 28 sekuntilla. Niin vähän, ettei se voi edes hirveästi harmittaa.

Edelleen oli haasteita itselle sopivassa juoksuvauhdissa pysymisen kanssa ja sykkeet nousi aika ajoin taas vähän turhan korkealle. Myös takareidet alkoi kramppaamaan puolen välin jälkeen, mikä hieman hidasti liikettä. Kaikesta tästä huolimatta juoksu meni lopulta yllättävän nopeasti, vaikka kyllä tuossa matkassa minulle haastetta riittää vielä tulevillekin vuosille. Ensi vuoden kymppi alkoi jo aika lailla houkuttelemaan…?

Naisten Kympistä selvitty!

JATKO

Nyt molemmat kesän ainoista “virallisista” tavoitteista on onnellisesti ohitse. Molemmat juoksuhaasteet osui sen verran lähekkäin ja heti tähän alkukesään, että nyt on hieman tyhjäkin olo, kun molemmat jutut mihin treenasi pitkään onkin jo ohitse. Myöskään mitään seuraavia tiettyihin päivämääriin sidottuja liikunta-tavoitteita ei tällä hetkellä ole näköpiirissä. Ehkä sekin on tähän väliin ihan hyvä, että ehtii kunnolla palautua kovista koitoksista. Silti kuitenkin aloin heti miettimään mikä voisi olla mahdollinen seuraava koitos mitä kohti mennä. Uskon kuitenkin vahvasti, että ennen kuin huomaankaan löydän itseni treenaamasta jotain uutta tavoitetta kohti. Onneksi kesälle kuitenkin jäi vielä oma pyöräilyhaaste Espoosta Helsinkiin, mikä on siirtynyt aina vuodella eteenpäin jo muutaman kerran. Jos se vaikka tänä kesänä vihdoin onnistuisikin.

Ihanaa alkukesää!

<3:lla Anni

anni.metsola

1

Vastaa