Kiitos vuosi 2021

Koska korona toi tähänkin vuoteen meille kaikille omat murheensa ja haasteensa yritän parhaani mukaan ohittaa ne nyt ja keskittyä siihen kaikkeen hyvään mitä vuosi 2021 tarjosi. Kulunut vuosi oli kuitenkin suhteellisen vaiherikas ja olosuhteista huolimatta itselläni yksi parhaista vuosista aikoihin.

Liikunnalliset tavoitteet

Olen jo pitkään tehnyt listaa asioista mitä haluan liikunnan parissa päästä kokeilemaan. Merkitystä ei ole niinkään sillä miten kokeilut aina onnistuu ja tuleeko niistä omia juttuja pidemmäksi aikaa, pääasia on vain kokea uutta ja haastaa itseään kokeilemaan rohkeasti uusia juttuja. Tänä vuonna pääsin ensimmäisenä vetämään listalta yli Padelin kokeilemisen. Ihan nappiin kokeilu ei mennyt, eikä kunnon pelaamisesta ehkä ihan vielä voida puhua, mutta ehkä se ihan vähän tuntumaa kuitenkin antoi. Ehdottomasti lajina sellainen mitä olen valmis kokeilemaan milloin vain uudelleenkin. 

Vielä suurempi haaveeni toteutui, kun vihdoin tuli mahdollisuus ottaa henkilökohtainen nyrkkeilytunti itse Elina Gustafssonilta. Mahtava kokemus ja liuta uusia vinkkejä miten saada itsestään enemmän irti nyrkkeillessä. Elina on mahtava tyyppi, osaa asiansa ja se kaikki positiivinen tsemppi vain tarttuu!

Edellä mainittujen lisäksi vuoteen mahtui elokuussa pidetyt Parayleisurheilun SM-kisat Jyväskylässä, joista tuli kotiin tuomisina hopeamitali 100m pikamatkalta.

Parayleisurheilun SM-kisat.

Uusi ja ennalta tuntematon haastekin tuli yhtäkkiä eteen, kun minua pyydettiin mukaan muutaman ihmisen tiimiin juoksemaan Asics World Ekiden -virtuaalimaratoniin 5 kilometrin osuus. Eipä ollut virtuaalimaratonitkaan ennestään tuttuja ja vaikka itse matkan rekisteröinnissä olikin vähän ongelmia otan kaikki uudet kokemukset nykyään ilolla vastaan. Toivottavasti samanlainen mahdollisuus tulee kohdalle vielä joskus myöhemminkin.

Vaikka tähän vuoteen mahtui mukavasti uusia juttuja ja sai vetää omalta listalta muutaman toteutuneen haaveen yli jäi listalle onneksi hyvin toteutettavaa myös ensi vuodelle. Listan vielä lyhentyessä olen myös lahjakas keksimään sinne kaikkea uutta kokeilemisen arvoista sitä mukaa matkan varrella.

Todelliset haasteet

Alkuvuodesta julkaistiin Kipa Tiivolan Nainen ratissa -podcastin jakso, missä sain kunnian olla vieraana. Aiheena elinsiirto, toisin sanoen oma sydämensiirto sekä siihen liittyvät jutut.

Syksyllä alkoikin tapahtua lyhyen ajan sisällä sitten vähän enemmän…

Ensin pyydettiin haastatteluun Ylen Puoli seitsemän -ohjelmaan elinsiirtoviikolle, jota vietettiin lokakuussa. Pieni hetki siitä ja Iltalehdestä oltiin minuun yhteydessä mahdollisuudesta tehdä juttu sydämensiirrosta ja siitä selviytymisestä. Juttu julkaistiin lopulta marraskuussa sekä verkossa, että “oikeassa” lehdessä.

Kuva: Pete Anikari /Iltalehti

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä oli se, kun minua pyydettiin mukaan Johanna Kareen Katso ihminen konseptin ESIKUVAT PUHUVAT- valokuvanäyttelyyn “malliksi” yhdeksän muun paraurheilijan kanssa. Tilaisuus oli sellainen mistä ei yksinkertaisesti voinut kieltäytyä. Vaikka itse on vaikea nähdä itseään kenenkään esikuvana olen tyytyväinen, jos edes yksikin ihminen saa tarinastani tsemppiä, voimaa tai mitä vain. Näyttelyn avajaisia vietettiin Helsingin Musiikkitalossa 3.12. Näyttely on auki vielä 3.1.2022 saakka, joten kipin kapin katsomaan.

Olen äärimmäisen kova jännittäjä joten olen erityisen tyytyväinen, että kaikki nämä minulle uudet haasteet meni maaliin ja selvisin niistä kauhuskenaarioista huolimatta. Mikä parasta olen lopputuloksiin tyytyväinen ja voin seistä täysillä niiden takana. Näihin juttuihin mukaan lähteminen todistaa todellakin sen, että omalle epämukavuusalueelle meneminen kannattaa.

Jos edellä mainitut jutut kiinnostaa ja ne on jäänyt näkemättä löytyy niistä enemmän instagramistani (@anni.metsola) bion linkistä.

Uusi sydän 27vuotta.

Loppuvuoteen on mahtunut myös koko syksyn kestäneiden opintojen päättyminen ja valmistuminen kokemusasiantuntijaksi. Toivottavasti pääsen hyödyntämään näitä opintoja vielä muiden sydänsiirtoa odottavien hyväksi.

Ehkä kuitenkin se oikeasti tärkein vuoden kohokohta oli, kun marraskuussa sydämensiirrostani tuli kuluneeksi jo 27 vuotta. Tämä elämän jatkoaika on mahdollistanut kaiken tänäkin vuonna koetun.

Kiitos kaikesta vuosi 2021, olit mahtava!

<3 :lla Anni

Ps. Ihanaa ja kokemusrikasta uutta vuotta teille ihan kaikille! Toivottavasti uusi vuosi tuo mukanaan mahtavia mahdollisuuksia sekä paljon uusia kokemuksia ihan jokaiselle meistä. <3

3

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Irja

  Kiitos blogistasi Anni! Löysin blogisi jokin aika sitten. Olen jo vähän vanhempi naisihminen ja luen mielelläni monia eri asioita koskevia asiablogeja. Saan kaikenlaisia ns. niksejäkin omaan elämääni kirjoituksistasi. Eipä oma sydämenikään ole ihan ok, mutta minulla on lääkitys ja pärjäilen kohtalaisesti. Ikäkin on tuonut monenlaista kremppaa kehooni. Pärjäillään!

  Sinulle toivotan hyvää vuotta 2022!

  1. annimetsola

   Ihana kuulla, että luet kirjoituksiani. Toivottavasti aihe kiinnostaa jatkossakin ja otan aina ilolla vastaan vinkkejä, jos
   jokin tietty aihepiiri kiinnostaa. Paljon terveyttä uudelle vuodelle!

Vastaa