Kesä tuli, oli ja nyt se kuulemma menikin.

Kesä tuli, oli ja nyt se kuulemma menikin.

Myös kesän pituinen blogihiljaisuus on nyt takana. Tämä kesä oli omalla kohdallani ensimmäinen koronan jälkeen, kun on uskaltanut taas mennä ja tehdäkin asioita lähes normaalisti. Näin ollen blogin kirjoittaminen ei ole ollut se ensimmäinen asia mielessä, vaikka tämä kivaa onkin.

Vaikka kesään on mahtunut yhtä ja toista menoa ja meininkiä kuulun niihin ihmisiin, jotka kaikesta huolimatta vielä huomioi koronan läsnäolon ja riskin tartuntaan. Olen sydämensiirron saaneena saanut jo viisi rokotusta, mutta silti käytän edelleen maskeja kaupoissa, julkisissa kulkuvälineissä sekä suurissa ihmisjoukoissa. Aion myös tehdä sitä niin kauan, kun itsestä se hyvältä tuntuu. Ymmärrän ihmisiä, jotka eivät enää toimi näin, mutta ihmettelen sitä ihmettelyä mitä minä saan osakseni siitä, että käytän yhä maskia. Ottaen huomioon, että kaikki ihmettelijät ovat tähän asti vielä tienneet taustani. Jos joku ihminen haluaa olla varovainen on se hänen päätös ja suotakoon se hänelle. Mielestäni kenelläkään ei ole oikeutta lähteä ottamaan siihen kantaa.

KESÄ

Tein kesän alussa vapaamuotoisen TO DO – listan asioista mitä haluaisin päästä kesän aikana kokemaan. Listalle tuli kirjoitettua:

  • Kokeile jotain uutta liikuntamuotoa/ -lajia
  • Live musiikkia tavalla tai toisella
  • Herkuttele!
  • Matkustele & käy jossain uudessa paikassa
  • Vietä aikaa läheisten kanssa
  • Lue kirja
  • Ui
  • Tilaa ostokset Alepan robotilta

Elävämmin kesältä jäi mieleen reissut ja hetket sisarusten lasten kanssa. Sekä tietenkin Apulannan konsertti Helsingin Olympiastadionilla. Ensinnäkin itse konsertti oli huikea, mutta kaikista hienointa oli päästä kuuntelemaan livemusiikkia yli kahden vuoden tauon jälkeen. Alepan robotti kävi tuomassa ostokset ja luin yhden kirjan sijaan jopa neljä. Mikä taisi olla jonkinlainen oma ennätys sekin. Herkuteltuakin tuli ja se käy onneksi niin luonnostaan, että sitä on hyvä jatkaa vielä syksylläkin.

Hirveän isoja toiveita ja tavoitteita ei kesälle ollut, mutta en mitään ihmeellistä kaivannutkaan. TO DO – listaltani jäi puuttumaan vain yksi asia ja se oli uuden urheilulajin kokeilu. Sen sijaan tilalle tuli niin paljon etukäteen suunnittelematonta kivaa, ettei se jäänyt edes harmittamaan. Sitä paitsi onneksi uuden urheilulajin kokeilunkin voi sujuvasti siirtää syksyyn.

Kiitos kesä 2022 olit kiva, mutta nyt voit mennä!

SYKSY 

Minulle syksy tarkoittaa aina jollain tavalla jonkun uuden alkua. Ilmat on viilentynyt ja taas tuntee elävänsä entistä enemmän, kun liiallinen kuumuus ei vie kaikkia voimia. Tällä kertaa syksy tuo mukanaan myös konkreettisia muutoksia omaan elämään. Sain monen vuoden tauon jälkeen töitä ja uudet kuviot alkavat pikkuhiljaa täyttää arkea.

Vaikka odotin syksyllä alkavia nyrkkeilytunteja, päädyin kuitenkin jättämään ne tällä kertaa vielä kokonaan väliin. Jonnekin katosi se suurin into ja kuulun niihin ihmisiin, jotka tarvitsee aikaa uuden opetteluun enkä pysty hoitamaan montaa asiaa kunnolla yhtäaikaa. Nyt päällimmäisenä asiana on opetella uusi työ. Onneksi ikinä ei voi kuitenkaan tietää mitä muita uusia haasteita ja kokemuksia elämä tuo tilalle.

Ihanaa syksyä teille kaikille!

<3 :lla Anni

anni.metsola

2

Vastaa