Katso ihminen – Esikuvat puhuvat

ESIKUVAT PUHUVAT

Aika tarkalleen vuosi sitten minua pyydettiin mukaan Johanna Kareen KATSO IHMINEN -konseptin ESIKUVAT PUHUVAT- valokuvanäyttelyyn…

Näyttelyn tarkoitus oli nostaa esiin 10 vammaisurheilijaa ja heidän tarinansa. Olin niin otettu tästä mahdollisuudesta, että en yksinkertaisesti voinut sanoa tilaisuudelle ei. Tarjous kuulosti mahdollisuudelta mitä ei tule vastaan joka päivä. Näyttely tuotettiin yhteistyössä Suomen paralympiakomitean kanssa ja sen suojelijana toimii itse tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Näyttelyn avajaisia juhlittiin alunperin Musiikkitalossa Helsingissä 4.12.2021, jonka jälkeen näyttely on kiertänyt erinäisissä paikoissa.

ESIKUVA?

Ensinnäkin oli outoa nähdä oma kuva, sillä en ollut nähnyt näyttelyyn valittua kuvaa itsekään ennen Musiikkitalon avajaisia. Myös se, että olin tullut valituksi näiden hienojen urheilijoiden joukkoon oli sanoin kuvailemattoman hienoa. Itseään on vaikea kuvitella kenenkään esikuvana, mutta toivottavasti ainakin jonkinlainen esimerkin näyttäjänä. Monista haasteista voi selvitä ja moni haave voi toteutua, jos vain uskaltaa yrittää ja sanoa asioille useammin kyllä!

Ei se urheilu onneksi aina ole näin vakavaa!

NÄYTTELY ESILLÄ

Nyt Esikuvat puhuvat valokuvanäyttely on taas nähtävillä. Tällä kertaa Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA eli entisessä Urheilumuseossa Olympiastadionilla 30.10.2022 saakka. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee katsomaan. Luvassa todellisia selviytyjiä sekä selviytymistarinoita. TAHTO on jo itsessään näkemisen arvoinen kohde. Omasta mielestäni tämä on juuri se osuvin paikka tälle valokuvanäyttelylle. Paikka, joka tuo esiin todella monipuolisen kattauksen suomalaisen urheilun historiaa unohtamatta myöskään nykyajan “uusia” urheilulajeja sekä vähemmistöön kuuluvia vammaisurheilijoita.

Jos käyt katsomassa, olisi kiva kuulla mitä tykkäsit. Kommentoi siis alle tai laita viestiä Instagramissa.

❤️:lla Anni

anni.metsola

 

TAHTO on auki seuraavasti:

MA–TI, PE 10–18

KE–TO 10–19

LA–SU 11–17

 

0

Vastaa