Voiko pariskunta viettää liikaa aikaa yhdessä?

Ainakin osa lukijoista tietääkin, että me ollaan Markuksen kanssa samassa paikassa päivätyössä. Sen lisäksi perustettiin yritys yhdessä ja harrastetaankin jonkin verran yhdessä. Kyllä me ollaan kerran jos toisenkin kuultu vitsillä tai ihan tosissaan sanottuna; miten te jaksatte toisianne niin paljon? Tai onpa kuultu suoraan sellainenkin lause, että yrityskin on tuhoontuomittu, kun se perustetaan avioparina.

Ensinnäkin, vaikka ollaan samassa paikassa päivätöissä, ei me 75%:sesti nähdä työpäivän aikana ollenkaan. Samalla autollakin päästään kulkemaan vain joka toinen viikko. Joka toinen viikko taas emme ole minuuttiakaan yhtä aikaa töissä vaan Markus tulee töihin, kun mä jo lähden töistä. Joka toinen viikko meillä meneekin illat täysin naisten kesken kotosalla.

Toiseksi ja tärkeimpänä asiana, mun mielestä tämä asia on ihan täysin pariskunnasta ja ihmisistä kiinni. Jollain pariskunnalla voi olla alusta asti normaalia, että työvuorot menevät niin ristiin ettei viikon aikana nähdä kuin vilaukselta. Jollain pariskunnalla voi olla sama päivätyö tiimiparina yhdessä ja vielä samat työvuorot. Silloin voidaan olla yhdessä lähes 24/7.

Mun mielestä jokainen ihminen tarvitsee välillä omaa aikaa ihan vaan itselleen. Että pystyt olla toisen ihmisen kanssa, sun pitää pystyä olla myös itsesi kanssa yksiksesi. Toisen seurasta ei saisi olla liiankaan riippuvainen, vaan myös itsekseen oleminen olisi hyvä osata.

Mutta kuten jo sanottu, on kuitenkin ihan täysin pariskunnan osapuolista kiinni mikä sopii kullekin. Toisille sopii yhdessä baarittelut ja illanvietot, toiset menevät baarittelemaan ja iltaa viettämään aina erikseen omien kavereiden kanssa. Toisille sopii 24/7 läsnäolo, toisten parisuhde kukoistaa, kun yhteistä aikaa ei ole liikaa.

Me ollaan aikalailla totuttu siihen, että tehdään paljon yhdessä. Tehdään paljon yhdessä koko perheenä eli kolmisin. Tai nelisin jos ja kun koira lasketaan. 🙂

Nyt, kun avajaiset ovat jo huomenna ja viimeiset viikot on puskettu tosissaan hommia, niin kyllä, ollaan me jonkin verran väännetty asioista ja ollut pientä sanaharkkaakin. Mutta täytyy sanoa, että useimmiten huono fiilis ja sanaharkka tulee nimenomaan silloin, kun Markus on iltavuorossa eikä nähdä jatkuvasti. Ihan jo ennen koko salin perustamisesta aiheutavaa painettakin. Eli meille kyllä selkeästi toimii se, että saadaan olla kontaktissa mahdollisimman paljon, hoitaa asioita yhdessä ja nimenomaan ihan naamatusten eikä puhelimen välityksellä. Ennen kaikkea, me ei nähdä tässä aviopari ja yhtiökumppani-yhdistelmässä ainuttakaan huonoa asiaa. Me ollaan (lähes) 100%:sesti samaa mieltä asioista ja meillä on sama päämäärä ja ajatukset. Ja ollaan kyllä monesti todettu, että miten nää klo 22 su-iltana tv:n ääressä käydyt keskustelut yrityksen asioista onnistuisi jos yhtiökumppani olisi vaikkapa vaan joku kaveri? Nyt on kuitenkin niin helppoa sanoa kaikki pienetkin asiat heti, kun ne vaan mieleen juolahtaa.

Nyt, kun kiireiset ajat alkaa päivätöiden, yrityksen ja perhearjen yhdistämisessä, ollaan luonnollisesti todella paljon yhdessä. Tästä eteenpäin pidänkin silti vielä tärkeämpänä sitä, että ne yhdessäolot ovat myös jotain muuta kun töitä. Säännöllisiä irtiottoja täytyy ottaa kahdenkeskisten treffien muodossa. Varsinkin niin kauan, kun se on yhden lapsen kanssa vielä suht helppoa. 🙂

Tekeekö muut pariskunnat paljon juttuja yhdessä? Vai onko molemmilla omat harrastukset, omat työt ja omat kaverit? Tuleeko riitoja enemmän kun näette paljon vai silloin, kun näette vähän? 

1

Vastaa