Voi hiustenlähtö!

Hiustenlähtö raskauden jälkeen, mistä sitä tukkaa oikeasti riittää ja miten sitä voi olla enää päässä ollenkaan???

Kuinka moni yhtyy tähän vaivaan? Varmaan oikeastaan kaikki synnyttäneet naiset muutaman kuukauden synnytyksen jälkeen. Musta tuntuu, että meidän koko asunto on päällystetty mun hiuksilla. Niitä on Ilmarin käsissä ja oikeastaan koko pienessä vartalossa, matot on päällystetty vaalealla hiuksella, niitä on ruuassa, niitä on ihan joka paikassa! Kun harjaat hiuksesi, tyhjäät joka kerta surkeana hiusharjan ja mietit, että onko niitä päässä enää ollenkaan? Pelkäät katsoa itseäsi peilistä jos siellä onkin lähes kalju nainen vastassa. 😀 Poninhäntä tuntuu ohuelta piiskalta ja on muisto vain entisestä. Puhumattakaan hiuslenkeistä. Kaikkiin hiuslenkkeihin on kiertynyt sellainen pienen eläimen kokoinen karvatollo. Todella rasittavaa.

Hiustenlähtö raskauden ja synnytyksen jälkeenhän johtuu täysin hormoneista eli estrogeenistä, jonka määrä synnytyksen jälkeen putoaa elimistössä alas. Raskaus, synnytys ja niistä palautuminen ei ole mahdollista ilman, että hormonit käyttäytyvät naisen kehossa tietyin tavoin. Samaan aikaan se valitettavasti tarkoittaa sitä, että asialle ei ole oikein mitään tehtävissä.

Toisaalta taas jos asiaa ajatellaan, niin hormonitoimintaan pystyy vaikuttaa elämäntavoilla. Toisin sanoen uskaltaisin ajatella, että ehkä sillä ravinteikkaalla ruualla, vitamiini- ja mineraalilisillä ja mahdollisimman hyvällä levolla (hyvä uni ja vauvavuosi, aika hyvä yhdistelmä… 😀 ) on kuitenkin JOTAIN vaikutusta. Ainakaan sen merkitystä ei mielestäni saisi vähätellä. Jos itsekin söisin vain roskaruokaa kasviksista ja muusta ravinteikkaasta ruuasta välittämättä ja unohtaisin vitamiinien ja hivenaineiden ottamisen purkista, olisiko mulla jo kaljuja kohtia päässä? Sitä ei voi tietää, mutta onhan se hyvä ottaa varman päälle ja toki söisin ravinteikkaasti muutenkin.

Tiedän hiuksiin vaikuttavan ainakin biotiinin eli B7-vitamiinin sekä sinkin. En myöskään väheksyisi esimerkiksi magnesiumia ja monia muita mineraaleja sekä vitamiineja, koska ne vaikuttavat elimistön moniin muihin hormoneihin. Jos vaikkapa stressihormoni on koholla, ei keho jaksa toimia normaalisti eli kasvattaa vaikkapa niitä hiuksia. Mm. magnesium ja c-vitamiini taas auttaa nimenomaan tähän kehon stressitilan korjaamiseen. Myös rasvalla on olennainen tehtävä hiusten hyvän kunnon suhteen. Itse en ole erityisemmin lisännyt mitään tiettyä ruokavaliooni hiusten lähdön takia, mutta käytän päivittäin omegaa, magnesiumia, sinkkiä, monivitamiinia, d-vitamiinia sekä c-vitamiinia.

Olisi kiva kuulla ootko sä löytänyt jotain hyvää tuotetta hiusten hyvinvointiin liittyen? Sekä raskauden jälkeen että muutenkin. 

3

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Nimetön

  Se oli kyl yks turhauttavin ongelma mitä raskauden jälkeen joutui kokemaan 🙁
  Mä löysin silloin avun järvivedestä kuulostaa ihmeelliseltä mut en tiedä Saiko hiusjuuri paljon ravinnetta siitä vai miten mut loppui hiuksien lähtö siihen!
  Noora ❤️

  1. annikarintala

   No on kyllä turhauttavaa! Ja ohhoh, aika yllättävää! Harmi kun ei oo mökkiä missä käydä säännöllisesti uiskentelemassa järvessä. 😀 Kiva kun jaoit sun kokemuksen <3

Vastaa