Treeniä ulkona

Meidän viikonloppu oli pitkästä aikaa mukavan rauhallinen ilman pakollisia menoja. Välillä tuntuu viikkojen lisäksi myös viikonloput täyttyvän jos jonkinlaisista menoista, joten on välillä mukavaa voida ottaa rennosti koko viikonloppu. Mennä salille ilman aikatauluja, ulkoilla ja vaan maata television ääressä.

Me ollaan loppukesän ja syksyn ajan pidetty Markuksen kanssa joka sunnuntai ulkotreeni läheisen ala-asteen kentällä. Meitä on säät suosineet joka treenikerralla niin hyvin, että ei olla vielä kertaakaan kastuttu ollenkaan! Sunnuntain alkuilta tuntuu myös olevan hyvä sauma vetää ryhmäliikuntaa, sillä aika harvoin sunnuntai-illalle kertyy muita menoja. Lasten harrastukset on yleensä arki-iltaisin, erilaiset juhlat ja muut tapahtumat ovat yleensä lauantaisin. Mikäs sen parempi tapa viettää sunnuntai-iltaa kuin treenata ulkona kivassa säässä?!

Sunnuntain lisäksi myös lauantai-ilta on hyvää aika treenata, ainakin tälläisille treenihulluille, jotka ei juhlimassa ole käynyt sitten.. No, en muista edes koska! Joten niin me suunnattiin lauantai-illan auringossa kentälle tekemään Markuksen kanssa oma pihatreeni. Käytettiin ennestään vanhoja tuttuja liikkeitä meidän vetämistä pihatreeneistä ja testattiin myös vähän uutta, jota voitiin käyttää seuraavana iltana meidän asiakkaisiin.

Ulkona treenaaminen kahvakuulilla on erittäin mielekästä puuhaa, niihin saa kyllä purkaa kaikki mahdolliset agressiot mitä on raskaan viikon aikana padonnut sisälleen. 😀 Sisällä kahvakuulia joutuu käyttää pitkälti rauhallisempiin liikkeisiin, mutta ulkona mikään ei oo mukavempaa, kun paiskoa kuulia eri tyyleillä! Tietysti noissakin liikkeissä on syytä tietää myös oikea tekniikka ja olla muutenkin tarkkana, että ei satu vahinkoja.

Teimme Markuksen kanssa kiertoharjoittelun viidellä liikkeellä, kuten teemme aina yhteisissä ulkotreeneissäkin. Kahden minuutin työaika ja minuutin lepo-/siirtymäaika ennen seuraavaa liikettä. Me vedettiin kierroksia kolme.

Liikkeinä oli kahvakuulan viskaaminen taaksepäin pään yli, vatsarutistus kuminauhalla tolpassa, ”maastaveto” kuminauhalla, ”släm” eli suoraan alas paiskaus kahvakuulalla ja lekalyönti kahvakuulalla. Alla olevat kuvat kertovat, että ei se treenaaminen ole aina niin nätin näköistä, kun annetaan kaikkensa.. 🙂

Vatsarutistus kuminauhalla:

”Maastaveto” kuminauhalla:

”Släm” eli suoraan alas paiskaus kahvakuulalla:

”Lekalyönti” kahvakuulalla:

Pään yli viskaus kahvakuulalla:

Pistäkää ihmeessä testiin! 😉

Tämä oli mulle aikalailla harvinaista treeniä, sillä nyt tulee keskityttyä vain niihin omiin, normaaleihin salitreeneihin. Käykää kurkkaamassa aiempi postaus myös mun normaaleista treeneistä: https://www.poseland.fi/annika-kotoneva/miten-ma-treenaan/

Ps. Kuvaajana toimi 7-vuotias tytär, kuten tosi usein esimerkiksi salillakin. Hänestä saadaan vielä lahjakas kuvaaja vuosien varrella.. 🙂

0

Vastaa