Torstain tärpit osa III – luottotreenijuoma

Nyt seuraa viimeinen osa torstain tärpit-sarjaa. Käykää lukemassa myös edelliset osat, jotka liittyvät kauneuteen sekä ravintoon/hyvinvointiin. Tämä viimeinen osa liittyy treenaamiseen/lisäravinteisiin ja sisältää samalla myös arvonnan! Nyt kannattaa siis olla kuulolla.

Mä käytän päivittäin vuoden ympäri aika paljonkin erilaisia lisäravinteita. On magnesiumia, sinkkiä, D-vitamiinia, omegaa, glutamiinia.. Kaikki todella tärkeitä juttuja. Lähdinkin pohtimaan minkä näistä haluaisin teille esitellä ja samalla arpoa jollekin omaksi. Nuo edellä mainitut vitamiinit ja kivennäis-/hivenaineet on todella tärkeitä, mutta monelle myös aika tuttuja juttuja. Niitä on helppo hakea vaikka lähikaupasta. Uskon kuitenkin, että erilaiset treenijauheet on outo juttu. Niitä ei uskalletakaan ostaa, kun ei tiedetä onko ne tarpeellisia ja mitä ne sisältää. Ja ennen kaikkea, miksi ja miten niitä käytetään?

Nyt esittelenkin teille mun kaksi luottotuotetta koskien treenijuomaa. Mun treenijuomasta löytyy ympäri vuoden (myös dieetillä ainakin toinen näistä) kaksi luottotuotetta; nimittäin Nutriworksin EAA tai BCAA ja maltodekstriini.

Proteiinihan on lihaksille tärkeä rakennusaine. Proteiini taas koostuu aminohapoista. Ja tämä on se kohta missä EAA/BCAA hyppää kehiin. EAA/BCAA on nyt juuri niitä aminohappoja jauhemuodossa. Kun näitä aminohappoja nautitaan treenin aikana, aloitetaan lihasten korjaaminen jo treenin aikana eikä kataboliaa eli lihasta hajottavaa tilaa pääse syntymään. Tällä tavoin turvataan lihasten kasvu ja palautuminen. Lisäksi osa käyttää palautusjuomaksi heraproteiinia, mutta ihan yhtä hyvin voi jättää sen pois ja käyttää aminohappoja treenin aikana. Tai vaihtoehtoisesti kyseisiä aminohappoja voi käyttää myös palautusjuomassa (kuten itsekin käytän tällä hetkellä) tai vaikkapa smoothieissa proteiinin lähteenä siinä missä sitä heraproteiiniakin.

Toisena mainitsin maltodekstriinin. Maltodekstriini on hiilihydraattivalmiste. Hiilihydraattivalmisteita on monenlaisia ja monesta eri lähteestä, mutta malto koostuu nimenomaan maissitärkkelyksestä eli malton hiilarit tulevat maissista.

Kun treenin aikana juodaan hiilihydraattivalmistetta, saavat lihakset energiaa koko treenin ajan. Silloin voi olla varma, että virta ei lopu kesken treenin. Sen lisäksi yksi parhaita aikojahan nauttia hiilihydraatit, on treenin ympärillä. Silloin varmistetaan, että nautitut hiilihydraatit menevät varmasti lihaksen hyötykäyttöön. Jos siis pelkäät syödä hiilihydraatteja ja treenaat, niin voin ensinnäkin kertoa, että pelko on turha. Mutta mikä olisikaan paras tapa lisätä pikkuhiljaa hiilihydraatteja ja samalla sitä hiilihydraatin sietokykyä, kun treenin aikana? Kuten sanottu, silloin hiilihydraatit menevät suoraan lihaksen hyötykäyttöön. Ja kuka tietää, lihakset voivat jopa kasvaa. 😉

Näillä kahdella tuotteella turvataan siis lihasten palautuminen ja kehittyminen. Sen lisäksi niistä saadaan energiaa puskea raskaiden treenien läpi.

Jos treenijuoma ei vain jostain syystä innosta, on näille toki muitakin paikkoja ruokavaliossa. Aminohappoja voi käyttää proteiinilisänä esimerkiksi smoothiessa tai puurossa ja maltoa taas voi käyttää hiilihydraattilisänä jos on vaikea syödä hiilihydraatteja kiinteässä muodossa tarpeeksi.

Loppuun lupasin sitä arvontaa.. Arvon yhden lisäravinnesetin, joka sisältää: 1kg Nutriworks Pure carbs-maltodekstriinijauheen ja 4kpl Nutriworks Green Apple EAA-annospusseja (11g/pussi). Arvontaan osallistut jättämällä kommentin 15.2 mennessä! Muista laittaa sähköpostiosoitteesi mukaan niin saan yhteyden voittajaan. Ei muuta kuin arpaonnea! 

Ps. Nutriworks ei ole mukana arvonnassa, vaan tarjoan arvonnan ihan itse. 

1

Tällä artikkelilla on 28 kommenttia

 1. Susan Happ

  Tulisi tarpeseen. 🙂

 2. Minna

  Yksi arpa heitetty mukaan ?

 3. Tiia Hanhisalo

  Mukana arvonnassa 🙂

 4. Piia

  Näitä hauaisin testata vaihteeksi!

 5. Sami

  nutriworks ei olekkaan velä ollut missään muodossa käytössä 😉

 6. Milla

  Mukana ??

 7. Milla

  Mukana ???

 8. Meeritäti

  Osallistun !

 9. Sonja

  Mukana arvonnassa ??

 10. Jenny

  Tänne:)
  Tuo EAA ollut joskus käytössä ja erittäin hyvän makuista!

  1. Annika Rintala

   Nutriworksin EAA on kyllä monen mielestä yhtä parhaimman makuista, myös minun. 🙂

 11. Kaisa

  Mukana arvonnassa. 🙂

 12. Tanja

  Mukana arvonnassa:)

 13. Tanja K

  Niin mukana ?

  1. Annika Rintala

   Voi, kun kiva kuulla tälläistä palautetta!! 🙂

 14. Krisu

  Mukana ollaan!

 15. Maria

  Mukana 🙂

 16. Liisa

  Tahtoo ?

 17. Minna

  Mukana myös 🙂

 18. Karina

  Mukana ?

 19. Susanna

  Mukana!??

 20. Jouni Haapamäki

  Toi green apple on kyllä hyvää.

  1. Annika Rintala

   Niin on!!! 🙂 Just maistoin ekaa kertaa Tropical-makua ja sekin oli ihan ok, mutta ei ollenkaan noin hyvää.

 21. Jere

  Tuotteet testiin ??

 22. Måns Rinne

  Aika kova! Olis kiva kokeilla, itse en ole Nutriworksin tuotteisiin kovinkaan paljoa tutustunut. ??

 23. Milla

  Mukana!

 24. Annika Rintala

  Arvonta on suoritettu ja arpaonni suosi nimimerkkiä Tanja. Kiitoksia kaikille osallistumisesta ja onnittelut voittajalle! 🙂

Vastaa