Somehuijaus: Päivitinkö facebookia ambulanssista?

Lähiaikoina on pyörinyt paljon blogeissa postauksia siitä miten itse kukin somessa huijaa. Myös Poselandilla Pauliina on vastaavan postauksen kirjoittanut. Mä olin ajatellut tämän postausaiheen ohittaa ihan kokonaan, mutta nyt mulle tuli niin elävä esimerkki somehuijaamisesta omalle kohdalle, että en voi jättää tätä postausta tekemättä! 

Tiistaina mä julkaisin postauksen ”kun vain hikijumppa kiinnostaa”. Mulla on tapana julkaista uusi postaus mm. omalla facebooksivulla, Poselandin facessa sekä instagramissa. Koska ”mainostan” postausta useassa eri mediassa, laitan julkaisut aina vähän eri päivinä ja aikoina eri medioihin. Joten tälläkin kertaa, olin jo tiistaina päivällä ajastanut julkaisun omalle facebooksivulleni tiistai-illalle klo 19.30. Eli kyllä, mm. tällä tavalla huijaan somessa eli kaikki ei tapahdu reaaliaikaisesti vaan saatan istua tyytyväisenä perheen kanssa iltaa samalla, kun puhelin on toisessa huoneessa ja julkaisee ajastetun postauksen.

Se ei sinänsä oo tullut tähän mennessä mitenkään ”vastaan” sen kummemmin, mutta nyt osui kyllä erikoinen tilanne vastaan. Joten kerronkin nyt pienen tarinan siitä mitä on oikeasti tapahtunut sillä hetkellä, kun porukka luulee mun istuvan puhelin kädessä näpyttämässä somepäivitystä. Klo 15.30 eli neljä tuntia ennen facepäivitystä mulle alkas tulla näköoireita. Arvasin, että voisi olla migreenistä kyse ja nappasin pari panadolia. Klo 16 aikaan soitin Markukselle ja siinä puhelun aikana menetin osittain puhekykyni; puhe puuroutui, takkusi enkä löytänyt oikeita sanoja mitä halusin sanoa. Sen jälkeen soitin terveyskeskukseen, josta käskettiin mun soittaa Markus tai muu aikuinen mun ja tytön kaveriksi kotiin. Klo 16.45 aikaan Markus soitti olevansa matkalla kotiin ja siinä puhelun aikana mun oikea käsi puutui toimintakyvyttömäksi. Klo 17.00 eli 2,5h ennen facebookpäivitystä ambulanssi oli jo pillit päällä pihassa. Klo 19.30, kun facebook julkaisi mun ajastetun postauksen, olin sairaalassa. Tuossa kohtaa kaikki oli hyvin ja oltiin odoteltu Markuksen kanssa lääkärin tuloa ihan rauhassa jo tunnin verran. Eli mitään hätää ei ollut ja olisin voinutkin aikani kuluksi näpyttää puhelintani ja vaikka sen julkaisun julkaista. Mutta todellisuudessa sellainen asia ei kyllä käynyt mielessäkään. Kun sairaalasta puoli 9 jälkeen ajeltiin kotia kohti ja huomasin tykkäyksiä mun facebookjulkaisussa, mua melkein huvitti. Niimpä, siinä porukka nyt tykkää mun blogipostauksesta ajatellen, että mullakin on ihan normaali arki-ilta ja oon jakanut sen julkaisun reaaliajassa. Oikeasti meillä on ollut ”hieman” erilainen tiistai-ilta.

Mun mielestä tämä osoittaa hyvin sen, että kaikki ei somessa ole aina sitä miltä näyttää. Tai että kuvien ja muiden julkaisujen taakse kätkeytyy aika iso osa muuta elämää, oli kyseessä sitten koko kansan julkkis tai ihan vaan vaikkapa oma naapurisi, jonka kuvasta tykkäät tällä hetkellä! Tämä ei silti tarkoita sitä, että munkaan kohdalla kaikki somejulkaisut olisi ajastettuja ja pitäisi alkaa miettiä sitä oonko minä tai joku muu bloggaaja tälläkin hetkellä oikeasti sairaalassa henkihieverissä eikä julkaisemassa päivitystä. 😀 Suurimman osan ajasta mäkin oon silti ihan turvassa kotosalla, kun ajastettu postaus julkaistaan. Tai sitten oon jopa itse sitä julkaisemassa oikeasti sillä hetkellä. Mutta kuten sanottu, monet asiat somessa eivät kuitenkaan tapahdu edes reaaliajassa.

Mulla on tosiaan nyt kaikki hyvin ja kyseessä oli vaan astetta rajumpi ja mulle epätavallinen migreenikohtaus.

Muuten huijaan somessa aika pienesti. En esimerkiksi mene hienoihin paikkoihin vaan ottaakseni kuvia someen tai asettele ruokaa lautaselle tietyllä tavoin. Ainoastaan saatan ajastaa facejulkaisun kuten tässäkin tuli ilmi tai julkaista instagramissa kuvia, jotka on jo parin viikon tai kuukaudenkin vanhoja. 

0

Vastaa