Salilta on ihan kiva pysyä poissakin

Mä ainakin törmään aika usein somessa tämän tyyppisiin postauksiin: ”olisi ollut lepopäivä, mutta en malttanut pysyä salilta poissa” tai ”mulla on lepoviikko, mutta oli pakko käydä tekemässä edes kevyt treeni”. Vaikka mä oon personal trainer ja itsekin nautin treenaamisesta, kyllä mä ainakin maltan pysyä pois salilta! 

Tänä päivänä some asettaa paljon paineita. On selfieitä ja belfieitä sekä rasvattoman lihaksikkaita fitnessvartaloita. Joka toinen käy salilla tai crossfittaa tai treenaa muuten vaan paljon. Lepoviikoistakin puhutaan, mutta yhtä paljon puhutaan siitä miten ei malta pysyä salilta pois. Jos itsellä ei sixpack näy, salille on vaikea lähteä ja salilta on harvinaisen helppo pysyä poissa, niin kyllähän siitä alkaa helposti potea huonoa omaatuntoa. Tuntee itsensä laiskaksi ja huonon itsekurin omaavaksi.

Postauksen kuvat liittyy tapaukseen ehkä vain siten, että on ihan kiva pukea päälle muutakin kuin salikampetta. 😀

Nyt mä haluankin sanoa tämän ääneen minkä sanoin jo alussa. Kun mulla on lepoviikko, mä maltan todellakin pysyä pois salilta! Pysyn sieltä mielelläni pois. Jos tulee muuten vaan ylimääräisiä lepopäiviä kiireiden vuoksi, on mun vaikea sen jälkeen enää edes mennä sinne salilla. Se kotona makaaminen tai muiden asioiden tekeminen mitä ei kiireisessä arjessa välttämättä ehdi tehdä, on ihan liian kivaa ja helppoa. Ja mun mielestä se on erittäin ok! Mua joskus jopa ärsyttää ne päivitykset, jossa oltais salilla kymmenenä päivänä viikossa (jos se olis mahdollista) ja kerrotaan, että ei malteta pysyä poissa edes lepoviikolla. Tulee tunne, että onko tuo nyt oikeasti totta? Vai pönkitetäänkö vaan omaa egoa? Halutaan näyttää muille, että mä oon ihan hemmetin fitness ja kova luu? Tai jos se onkin totta, onko se tervettä? Vai onko se jo pakkomielteenomaista? Eikö sieltä salilta voisi vaikka väkisin pysyä poissa? Tehdä vähän jotain muutakin?

Onhan sekin toki fakta, että kaikkien elämänrytmi on erilainen. Kaikilla on erilainen työ, työaika ja erilainen arki. Jos mulla olis enemmän aikaa, niin kai mäkin olisin siellä salilla joka päivä. Jos mulla ei olisi vaikka lasta ollenkaan, joka kuitenkin tuo omat kuvionsa arkeen, olisinko mäkin salilla joka päivä? En tiedä, ehkä? En siis tietenkään halua moittia ketään, kukin tekee kuten parhaaksi näkee. Mä haluan vaan tuoda esille sen, että on ihan ok sanoa ääneen, että salilta on ihan kivakin olla pois. Silti voi olla ihan hemmetin fitness (jos vaan haluaa) ja kova luukin. Ja vaikka mäkin sanoin, että joskus ei lepopäivien jälkeen huvita aloittaa treenejä enää ollenkaan, kyllä sitä salia aina jossain kohtaa ikävä tulee. Sitä hyvää fiilistä treenin jälkeen ja treenin aikana. Eli kyllä, kun liikunta on iso osa arkea ja tärkeä juttu itselle, sinne salille menee kyllä mielellään eikä sitä pystyisi loppuelämää makaamaan. Mutta mun mielestä on erittäin sallittua sanoa, että käy salilla ”vaan” neljä kertaa viikossa ja pysyy mielellään pois sieltä salilta. Se on ihan inhimillistä eikä kaikkien oo pakko jaksaa seitsemänä päivänä viikossa, myös niillä lepoviikoilla.

Ollaan armollisia itselle eikä välitetä niistä ”kymmenenä päivänä” viikossa-postauksista jos itse haluaa käydä vaan neljänä päivänä. Kaikki tekee asiat omalla tavallaan! 

4

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Alona

  Juuri näin. Välillä on pakko ottaa lepoa, eikä vaan väkisin vääntää viikosta toiseen! Näytät Annika todella hyvältä. <3

  1. Annika Rintala

   Kiitos!! <3

 2. Liisukka

  Ja kesällä on kiva treenata pihalla???? ja tulee kovaa treeniä,kun on mäkiä,soita ja metsäpolkuja-puhumattakaan toiminnallisesta harjoittelusta,vaikka omalla pihalla ????

  1. Annika Rintala

   Kyllä, juuri näin! 🙂 Itselläkin tullut koko kesän aikana jopa vaan yhtä salitreeniä viikkoon. Muuten kyllä useampi treeni just pihatreenien muodossa. 🙂

Vastaa