Sainko suklaasta flunssan?

Kuulostaako otsikko hullulta? Vai samantien jopa tutulta? Avataanpas asiaa hieman..

Mä syön ympäri vuoden perusterveellisesti. Herkuttelen kyllä, mutta yleensä herkuttelua ei tapahdu monena päivänä putkeen kovinkaan usein. Tai jos tapahtuu, herkkujen määrä on pieni. Syön ympäri vuoden tietyt vitamiinit ja mineraalit purkista ja pidän huolta kaikin puolin huolta terveydestäni. Tämän kaiken ansiosta sairastelen todella harvoin. Esimerkiksi perusflunssia ei koko meidän perheessä juurikaan näy eikä ne ole mikään oletusarvo joka syksy ja kevät. Eikä saisikaan olla!

Solgarin tuotteet on hyviä terveellisen ruokavalion ohella. Saat Solgarin tuotteista -15% alennusta Ruohonjuuri.fi-verkkokaupasta koodilla ANNIKA

Kuitenkin olen huomannut toistuvasti saman jutun. Jos syön vähänkin enemmän herkkuja eli käytännössä sitä sokeria, mä saan mitä luultavammin juuri silloin flunssan! Esimerkiksi joulunalusaika on tästä hyvä esimerkki. Olen erittäin perso suklaalle ja kun joulusuklaita alkaa rantautua kauppoihin jo lokakuussa, hillitsen itseni jonkin aikaa. Odottelen sitä marraskuun loppua ja joulukuuta. Sitten pikkuhiljaa niitä joulusuklaita alkaa löytyä omasta ostoskorista. (Hei, tuossa on taas yksi uutuus, pakkohan sitäkin on maistaa! Kuulostaako tutulta?) Lisäksi joulunalusaikaan kuuluu myös vierailuja ja muuta poikkeavaa ja tuntuu, että sitä suklaata ja muita jouluherkkuja tulee joka tuutista vastaan. Ja kukas niistä kieltäytyä pystyisi! Eikä toki tarvitsekaan, ainakaan kaikista.

Terveellinen ruokavalio on toki kaiken perusta, ravintolisät vain varmistavat riittävän ravintoaineiden saannin.

Kun taas viime joulukuussakin tuli syötyä suklaata vähän reippaammin ja se sokerinkulutus oli normaaliin verrattuna suurempaa, niin niinhän siinä kävi. Pikkuhiljaa ennen aattoa alkasi kurkkukipu hiipiä vieraaksi ja niinhän mä sairastin kunnon flunssan joulun pyhinä. Mä oon sanonut tämän saman ennenkin ääneen Markukselle. Nyt sain todeta sen taas. Aina, kun syön sokeria enemmän, mä sairastun flunssaan. Voisihan se olla sattumaa ja liittyä johonkin muuhunkin. Esimerkiksi stressin purkautumiseen. Vaikka joulu on ihanaa aikaa ja tykkään valmisetlla sitä, on siinä myös oma stressinsä. Mutta on tälle asialle myös ihan tieteelliset perustelut olemassa. Opin eräällä ravintoon liittyvällä verkkokurssilla, että sokeri ja sen syöminen kuluttaa mineraali- ja vitamiinivarastoja. Silloinhan tää juttu olisi siis aika selkeä, eikös? Juuri niillä riittävillä mineraaleilla ja vitamiineilla, kun varmistetaan terveenä pysyminen ja tasapainoinen tila kehossa kaikin puolin.

Ja terveellisen ruokavalion ohelle sopivasti sitä suklaata, tässä mulla päivittäisessä käytössä olevaa tummaa suklaata. 🙂

Ei tämä kaikki saa mua lopettamaan sokerin syöntiä, koska kyllä se herkuttelu kuuluu arkeen sopivassa määrin. Enkä mä vaan tunnu olevan niitä ihmisiä, jotka vaihtaa maitosuklaan loppuelämäkseen täysin raaka- tai tummasuklaaseen ja nauttii raakakakuista normaali sokerikakkujen sijaan. Ei onnistu mulla eikä edes kiinnosta. 😀 Mutta kyllähän tämä saa sopivasti heräteltyä itseä ja ehkä pistää miettimään, että miten paljon sitä sokeria kannattaa suustaan alas kaataa.

Onko kukaan muu törmännyt ikinä vastaavaan? 

0

Vastaa