Neljäs dieettiviikko: kevennys ja uusi tiimi

Kisavalmistautumista huhtikuun lopun Fitness Classiciin alkaa olla takana kohta kuukausi. Mitä neljäs dieettiviikko piti sisällään? Se selviää tästä postauksesta! 

Neljänteen dieettiviikkoon lähdettiin ihan tutuilla puntarilukemilla. Kauheasti ei siis muutoksia tullut alkuviikosta jos verrataan edellisiin viikkoihin. Mutta siitä ei huolestuttu, sillä kolmannella viikolla paino kävi aika korkealla (reilu 63kg) ja lähti sieltä takaisin päin. Tuo korkea puntarilukema johtui siis pääasiassa naistenvaivoista ja nyt tullaan taas alaspäin ja ollaan taas alle 62 kilossa. Itseasiassa päästiin dieetin alimpaan painoon, joka on tällä hetkellä 61,6kg. Tämän viikon keskiarvo painoissa oli muutenkin ihan heittämällä alhaisin, joka on tärkeintä. Päiväkohtaisia eroja painossa on aina, mutta mulla keskitytäänkin painoihin viikkotasolla.

Tämä neljäs viikko oli kevytviikko eli treeneissä kevennettiin ja lisäksi tämän viikon ajaksi kaloreita hilattiin taas alemmaksi. Kevytviikko toteutettiin treenin suhteen aktiivisena kevennyksenä eli ei mitään viikon totaalilepoa vaan ihan totista treeniä, mutta puolitettiin volyymi. Käytännössä tiputetaan lähes puolet sarjoista pois, mutta edetään näissä jäljelle jääneissä sarjoissa edelleen nousujohteisesti. Tälläinen kevennys jättää kropalle varaa palautua samalla, kun silti vahvistutaan ja kehitytään ja treenien jälkeen olo onkin virkeä ja vahva.

Kevennyksen ansiosta multa jätettiin kuitenkin treenijuoma kokonaan pois, joka tarkoittaa, että iso määrä hiilihydraatteja siirtyi treenijuomasta kiinteäksi ruuaksi. Sehän kelpasi mulle! Vaikka tällä viikolla kalorit meni suhteellisen alas tämän kevyen viikon ajaksi, ei se tuntunut yhtään miltään, sillä sain syödä kiinteää ruokaa enemmän kuin normaaleilla kovilla treeniviikoilla. Normaalisti, kun treenijuomassa on ihan reipas annos hiilihydraatteja, että saadaan treenistä kaikki teho irti ja lihakset saa energiaa koko treenin ajan. Mä olin oikeasti tuosta treenijuoman vaihtumisesta kiinteään ruokaan ihan fiiliksissä ja sain vatsani ihan erilailla täyteen, kun sai aamusta alkaen syödä pikkuisen enemmän hiilareita kun edellisellä viikolla. Sillä oli tosi suuri merkitys varsinkin henkisesti. Kun se ruoka vaan on niin hyvää. 😀

Tällä viikolla myös mietin tiimikuvioita ja selvitinkin ne jo. Mun valmentajalla ei ole omaa tiimiä, jonka alla kisata ja sääntömuutosten (joka tiimissä täytyy olla vähintään yksi Suomen Fitnessurheilu ry:n virallinen valmentaja) vuoksi monet tiimit karsiutuu myös pois eli sekin vaikeutti asiaa. Kun mahdollisia tiimejä kuitenkin laajemmin mietin, mulla oli oikeastaan yksi ainut tiimi todella kirkkaana mielessä. Tiimi, jota tuntuis luontevalta ja hyvältä edustaa. Tiimi, joka näkyy jo nyt mun joka päiväisissä valinnoissa. Se tiimi oli Team Nutriworks, myymmehän itsekin Markuksen kanssa Rintamana Nutriworks-lisäravinteita ja ainoastaan heidän lisäravinteitaan päivittäin käytän. Ja moni ehtikin varmasti jo somesta nähdä, että voin ilolla ja ylpeydellä kertoa, että edustan tästä eteenpäin Team Nutriworksia. Olen tästä todella tyytyväinen! Kun tiimiasia oli selvä, hoidin myös lisenssin alta pois eli sekin on nyt hoidettu.

Loppuviikosta sain valmentajalta uudet ohjeet viidenteen dieettiviikkoon ja vaikka mua valmiiksi vähän hirvitti tulevat treenit, olin myös todella innoissani ja aloin jo odottaa kevennyksen loppumista ja uusia treenejä. Tuo treeni-into ja kolmannen viikon väsymyksen väistyminen oli selkeä merkki siitä, että kevennys teki tehtävänsä.

Sunnuntaina starttasi jälleen tälle vuotta Rintaman sisäryhmä ja silloin hyödynnän aina salia ja poseeraan ennen ryhmän alkua. Poseerauksia oon vähemmän täällä blogin puolella maininnut, mutta ne kuuluvat kyllä jokaiseen viikkoon siinä missä muutkin treenit.

Kaikki päivän hiilarit kiinteänä ruokana nautittuna ja Team Nutriworksiin pääsy oli siis tämän viikon the juttu. Mitähän seuraava viikko tuo tullessaan? Pysy kuulolla, viikon päästä tulee taas uutta dieettiraporttia, johon sisältyy mm. biosignature-mittaus! 

0

Vastaa