Mitä ei somessa näy, mutta on silti olemassa

Mä makoilen kotona kipeänä. Mut on nujertanut joku vatsapöpön ja kuumetaudin välimuoto. Todella inhottavaa. Itse oon ollut kuumessa viimeksi ehkä pari vuotta sitten ja jotenkin tällainen tauti inhottaa ja saa heti hysteeriseksi. ”Mikähän tää tauti nyt on?”, ”Paranenko mä ollenkaan” ynnä muuta vainoharhaisuutta. Varsinkin, kun kuume nousi ihan puskista ilman pientäkään flunssan oiretta ja kun sitä on tosiaan niin harvoin kipeä, niin aina ihan yllättyy, kun yhtäkkiä tauti puskee päälle.

Tässä kotosalla makoillessani olen lueskellut blogikollegoiden Jonnan ja Tanjan uusimpia postauksia, joissa käsiteltiin mm. avoimuutta blogeissa ja sitä miten jotkut asiat jättää tietoisesti blogista pois saaden siitä feikin leiman. Molemmat todella hyviä postauksia, käykää ihmeessä lukemassa! Mulla itsellä on ollut luonnoksissa aiheena jo jonkin aikaa postaus missä kirjoittelisin siitä mitä on olemassa, mutta ei somessa näy. Oon kuitenkin tuon postauksen jättänyt kirjoittamatta, koska mulla on aika selkeä rajaus mistä kirjoittelen ja musta tuntui, että tää aihe ei siihen sopinut. Kirjoittelenhan pääosin terveydestä, treenistä, ruuasta.. Joskus syvällisempiä aiheita esimerkiksi erityisherkkyydestä, mutta pääosin kirjoitukset liittyy aina jollakin tavalla terveellisiin elämäntapoihin. Osa postauksista on myös sivunnut äitiyttä ja mun tytärtä, mutta olen tietoisesti jättänyt esimerkiksi tytön kuvat vähemmälle. Tekeekö se musta epäaidon? Ei todellakaan. Mä oon vaan vetänyt rajan siihen mistä haluan kirjoittaa. Mistä musta tuntuu hyvältä kirjoittaa.

 

Nyt Jonnan ja Tanjan postausten innoittamana päätin koota tähän asioita mitä mun blogissa ja somessa ei näy, mutta ne on silti olemassa.

 

1.Ihan normaali perhearki

Mä kirjoittelen blogissa siitä treenistä ja ruuasta. Joku voisi kuvitella, että mun koko elämä pyörii näiden asioiden ympärillä, mutta asia ei ole todellakaan niin. Kyllä meidän elämään kuuluu ihan sitä normaalia arkea; kotitöitä, ulkoilua, ihan vaan löhöilyä kotona.. Meillähän on koirakin, joka on meille tärkeä ja yksi perheenjäsenistä, mutta harvemmin se esiintyy mitenkään blogissa tai somessa.

Mä oon ihan tietoisesti jättänyt esimerkiksi isommat kuvat kotoa ottamatta. Ensinnäkin siksi, että mä en oo mikään innokas sisustaja ja meillä ei siksi saa täydellisiä sisustuslehtiin sopivia kuvia otettua. Toiseksi siksi, että haluan vetää rajan siihen. Tää on meidän oma koti, jossa me viihdytään perheen kesken ja jonne kutsutaan kavereita, sukua ja muita läheisiä ihmisiä.

2.Ystävät ja suku

Kyllähän meilläkin on näitä. On ystäviä, on sukua.. On ihanista ihanimpia siskojen lapsia, jotka on todella tärkeitä itselleni. On ihanat vanhemmat, on läheisiä ystäviä, on liuta työkavereita… Ja tiedättekös, mulla on jopa neljä tärkeää siskoa, joista kaksi on vasta ala-asteella.

Mulla vaan ei oo tarvetta ystäviä tai sukulaisia tuoda tänne blogiin.

3.Päivätyöt ja ylipäätään muut menot

Tämä sopisi tuohon ykköskohtaankin, mutta toin sen nyt omaksi kohdakseen. Osa luulee, että teemme Markuksen kanssa pelkästään Rintaman hommia elääksemme. Todellisuudessa meillä on molemmilla päivätyöt, jossa olemme molemmat 6h/päivä.

Sen lisäksi meillä on toki muitakin menoja; käydään siellä sukulaisten ja ystävien luona, käydään ulkona syömässä, käyn (siskoni luona) kampaajalla, käydään kirjastossa, viedään tyttöä harrastuksiin, käydään koirapuistossa… Mitä nyt milloinkin. Mä vaan oon vetänyt siihen rajan, että en jaksa ja halua esimerkiksi instagramin storyyn jokaista menoa ja tapahtumaa kertoa.

Kaikilla on omat tapansa käyttää somea tai kirjoittaa blogia. Jokainen vetää esimerkiksi blogissaan sen oman tarkan linjan. Itselläkin se linja on tässä pikkuhiljaa puolen vuoden aikana selkeytynyt. Ei ole väärin jättää jotain asioita blogissa kertomatta, ei ole väärin avautua ihan täysin. Kukin tekee miten itsestä hyvältä tuntuu. Kukin siis myöskin lukee juuri niitä blogeja, joita itse haluaa. Voi, kun me kaikki muistettaisiin tämä asia!

Aurinkoista torstaita kaikille! Mä vaan toivon, että paranen nopeasti ja pääsen nauttimaan tuosta ihanasta kevätsäästä.  

2

Vastaa