Miksi sairaanhoitajaksi?

Mä sain marraskuun lopussa erään mahtavan tiedon ja viime viikolla julkaisin sen somessa. Musta tulee sairaanhoitaja!

Noh, ensinhän pitää käydä se koulu kunnialla loppuun, että sairaanhoitajaksi valmistuu. Mutta ei nyt mietitä vielä sitä. Joka tapauksessa, kävin syksyllä kaikessa hiljaisuudessa AMK:n valintakokeessa toiveena päästä monimuotototeutuksena sairaanhoitajaksi. Ja mä pääsin kun pääsinkin sisään! Nyt mä haluan kertoa miksi päätin hakeutua nimenomaan sairaanhoitajaksi.

Lapsuuden haaveammatit

Pienenä mä halusin aina lastenhoitajaksi. Hoivasin 7 vuotta nuorempaa pikkusiskoa sekä n.10 vuotta nuorempia serkkujani suurella sydämellä. Nautin lasten kanssa olemisesta. Myöhemmin tuo lastenhoitaja-ammatti unohtui eikä mulla siihen ole enää kiinnostusta, mutta jonkinlainen hoivaaminen oli kuitenkin jo lapsena se juttu. Vähän myöhemmin lapsena, nuorena ja viimeisimpänä vielä lähellä täysi-ikää haaveena oli eläinlääkäri. Ihmisten hoivaaminen vaihtui eläimiin, mutta hoivaamista silti! Tämä haave kariutui matikkaan, fysiikkaan ja kemiaan. Ei mun juttu. 😀

Tämän hetkinen ammatti

Mullahan on autoalan perustutkinto ja ammattina varaosamyyjä. Olenkin koko aikuisiän työurani tehnyt varaosamyynnissä asiakaspalvelussa. Autot siis kiinnosti kun tähän lähdin, mutta tärkeimpänä kiinnosti siinä rinnalla asiakaspalvelu eli ihmiskontaktit. Autot ei kiinnosta niin paljon, että haluaisin niitä ruuvata. 😀 Ihmisten palvelu on ollut se juttu. Lisäksi olen personal trainer ja yrittäjä ja ollaanhan siinäkin ihmisten kanssa tekemisissä jatkuvasti. Personal trainer avustaa ihmisiä omalla sarallaan, sairaanhoitaja omallaan.

Muut kiinnostuksen kohteet

Kuten varmasti Ilmarin raskausaikana kävi ilmi, mä nautin raskaudesta ja synnytyksestä ja oon kiinnostunut kaikesta siinä ympärillä. Kätilö olisi ihana ammatti ja lisäksi äitiysterveydenhoitaja kiinnostaisi myös. Kätilöksi ei voi tällä suunnalla valmistua ja terveydenhoitajaksi haettiin vaan päivätoteutuksena, johon en halunnut tässä elämäntilanteessa lähteä. Mutta kun huomasin, että nyt haettiin sairaanhoitajaa monimuotototeutuksena, päätin kokeilla sitä kautta ponnistella sitä kohti. Mua on lisäksi aina kiinnostanut mielenterveys ja psykologia eli saattaa olla, että matkan varrella sairaanhoitajaopinnoissa löydän jotain muuta sieltä mitä kohti edetä. Mutta se on ainakin varma, että sairaanhoitajalla on laaja työllistyminen ja lisäksi mahdollisuuksia moneen suuntaan.

Summa summarum

Nämä varmaan aika hyvin kiteytti sen, että ihmiskontaktit, ihmisten auttaminen ja ihmisten palvelu on aina ollut mun juttu. Oon ollut myös lapsesta asti kova hoivaamaan. Lisäksi olen luonteeltani muunmuuassa empaattinen, rauhallinen (tässä kohtaa Markus kysyis, että ai niinkö?) ja kärsivällinen (samoin tässä…. 😀 Mutta kukapa ei kotona ei näyttäisi niitä pahimpia puoliaan. :D). Eli siis aika luonnollista hakeutua sairaanhoitajaksi. Lisäksi liikunnan ala ja varsinkin se kokonaisvaltainen terveys mikä mua kiinnostaa, nivoutuu kuitenkin ihan hyvin tähän. Kun on kiinnostusta ihmisestä kokonaisuudessaan ja ymmärrystäkin asiasta, on varmaan helpompi astua myös näihin kuvioihin.

Jos joku miettii mikä on monimuotototeutus, niin se tarkoittaa sitä, että osa opiskelusta suoritetaan kotoa käsin, jolloin tätä on helppo suorittaa aikuisiällä myös töiden ohella. Viikossa ollaan toki koulussa kaksi päivää sekä tietysti täysipäiväiset harjoittelut eli ei tätä nyt ihan peruspäivätyön ohella kuitenkaan täysin tehdä jos ei työnantaja sitten jousta paljon. Itse jatkankin luonnollisesti näitä ryhmäliikunnanohjaajan iltahommia ihan palkallisena sekä ehkä pienimuotoisesti yrittäjän hommia PT-valmennusten ja ryhmäliikunnan merkeissä.

Jännityksellä odotan tammikuuta ja mitä tämä opiskelu tuokaan tullessaan! Tulen päivittämään tänne varmasti myös lisää. Jos jotakuta siis kiinnostaa opiskelu monimuotototeutuksena ja vielä erityisesti sairaanhoitajaopinnot niin täällä tulen varmasti asioista kertomaan. 

9

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. roosakoivula

    Kuulostaa hyvältä! Kivaa kun löytää oman jutun mitä haluaa opiskella <3

    1. annikarintala

      Kiitoksia! Joo nimenomaan! :)<3

Vastaa