Luonnollisia välipalaherkkuja

Yhteistyössä hyvinvoinnin.fi

Kuten moni ehkä jo muistaa, mun vatsa on aika ongelmallinen. Se ei kestä pähkinöitä sellaisenaan, ei makeutusaineita, ei lisäaineita… Nuo kaksi jälkimmäistä nyt ei haittaa, ne ei oo säännöllisesti nautittuna kenenkään vatsalle ja terveydelle hyväksi. Välillä silti harmittaa, kun ei voi kauheasti maistella esim. proteiinivanukkaita tai -patukoita satunnaisina välipalaherkkuina. Mutta onneksi on olemassa raakapatukat ja muut vatsaa ja koko kehoa hellivät tuotteet! 

Saatiinkin nyt tilaisuus maistella tytön eli Viivin kanssa näitä munkin vatsalle sopivia välipalaherkkuja eli raakapatukoita ja muita luonnollisesti valmistettuja välipaloja hyvinvoinnin.fi-verkkosivuilta. Meidän maisteltavat oli Trek- ja Nakd-tuotemerkeiltä. Molemmat tuotteet ovat nimenomaan luonnollisesti valmistettuja välipaloja, jotka sopivat myös vegaaneille. Lisäksi ne ovat (ainakin valtaosa) gluteenittomia ja maidottomia. Sopii siis mun kaltaiselle vatsavaivaiselle! Tosin Trekissä on käytetty gluteenitonta kauraa, joka ei sovi kaikille keliaakikoille. Joka tapauksessa, täydellisiä välipaloja mun tarpeisiin!

Me saatiin patukat itseasiassa jo kesän alussa, mutta ei haluttu maistella kaikkia yhdeltä istumalta vaan haluttiin nautiskella niitä pikkuhiljaa välipalatarpeeseen. Siksi testaamisessa meni pieni tovi. Pidettiin kuitenkin tarkkaa kirjaa maisteluista ja täytyy sanoa, että huonoja ei joukossa ainakaan mun mielestä ollut. 8-vuotias saattaa välillä olla nirsompi ja tiukempi arvostelija, mutta tosi vähän tuli silti huonoja arvosanoja. 🙂 Ja täytyy sanoa, että samaan aikaan 8-vuotias antaa myös spontaanimmin niitä täysiä arvosanoja, äiti kun ei tainnut antaa yhtäkään vitosta, vaikka kaikki olikin hyviä. 😀 Jokaiseen jätin vähintään sen pienen puolen pisteen varan jos tulee vielä parempi. 😀 Pitemmittä puheitta, meidän välipala-arvostelu alkakoot. Arvosanoja annettiin asteikolla 1-5 ja lisäksi pienet lausunnot jokaisesta!

NAKD

Alkuun nää yleisimmät ja ehkä isolle yleisölle tunnetuimmat raakapatukat. Nämä on valmistettu pääosin pähkinöistä ja hedelmistä. Proteiinia näissä ei paljoakaan ole, mutta sehän ei ole aina pääasia, kun on muuten ravitseva ja luonnollinen välipala. Kalorit pyörii 130 tienoilla per patukka.

Cashew cookie:

Perushyvä raakapatukka. Ei mitään erikoista mainittavaa. Cashew maistuu kyllä selkeästi. Aika neutraali, koska patukassa ei ole mitään cashewta kummempaa makua ja cashew on tunnetusti neutraali maku.
Annika: 3/5

Viivi: 1/5

Peanut delight:

 Viivin kommentti: tosi hyvää! Oikeasti tosi isoja pähkinän paloja. Pähkinäinen on todellakin oikea sana kuvaamaan tätä patukkaa. Ei voi sanoa ihan edes perusraakapatukaksi, kun pähkinä maistuu jotenkin niin erityisen hyvin. Tykättiin!
Annika: 4,5/5
Viivi: 5/5

Lemon drizzle:

Raikas, hyvä tuoksu. Tuli mieleen sellainen kaupan valmissitruunamuffinssi ainakin hajusta, maustakin vähän. Ihan hyvä, ei aiheuta kummempia tuntemuksia. Pieni, kiva raikkaus maistuu. Viivi tykkäsi enemmän.

Annika: 3/5
Viivi: 4/5

Cocoa delight:

Kaakaomainen maku. Ihan hyvä peruspatukka kaakaotwistillä.
Annika: 3,5/5
Viivi: 3/5

Cocoa coconut:

Hyvä kookoksen tuoksu. Kookos maistuu kyllä, mutta pieni suklainen maku myös.

Perusraakapatukka. Hyvä jos tykkää kookoksesta.
Annika: 4/5
Viivi: 4/5

 

Seuraavaksi tulee erilaisia suupaloja, jotka on patukoiden tapaan valmistettu pääosin hedelmistä ja pähkinöistä ripauksella riisijauhoa.

Posh bits:

Ihana haju, sekoitus kaakaota ja mandariinia(?)! Jotenkin tuttu haju. Ihana sokerimainen hile päällä. Kivan makean raikkaita. Ei kauheasti sattumia. Ei limainen eikä sitkeä. Sopivasti pureskeltavaa. Kuin terveellisiä karkkeja, plussaa hauskoista erilaisista muodoista. Kaikin puolin erittäin NAM!
Annika: 4,5/5
Viivi: 4,5/5

Coconut bliss nibbles:

Pieniä ”rakeita”. Ihana kookoksen tuoksu. Maistuu kookos selkeästi. Eli jos vaan tykkää kookoksesta niin suosittelen! Meille kookos maistuu. Ihania karkkimaisia naposteltavia. Kiva ”sokerimainen” hileinen pinta, joka tuo oman lisäsäväyksen.
Annika: 4/5
Viivi: 4,5/5

Salted caramel nibbles:

Ihana sokerimainen hileinen pinta näissäkin. Ihania naposteltavia. Vaikea jotenkin löytää tuo ”suolainen karamelli”. Varsinkaan suolainen. Mutta todella hyvä maku kuitenkin on. Tykättiin!
Annika: 4,5/5
Viivi: 3,5/5

 

TREK

”Protein flapjack”

Alkuun tulee proteiinilla höystetyt flapjack-patukat. Näissä on siis proteiiniakin vähän enemmän, kun nakd-tuotteissa. Nämä on valmistettu mm. pähkinöistä, hedelmistä, soijasta ja kaurasta. Proteiinia on patukassa n. 10grammaa ja kalorit pyörii 200 tienoilla.

Lemppareita oli nämä suklaakuorrutetut! <3

Protein flapjack cocoa coconut:

Ihana kookoksen haju. Mutta vain hento kookoksen maku. Päällisin puolin maistui lähinnä kaura ja suklaa.  Iso plussa oikeasti pehmeästä ja herkullisesta suklaisesta kuorrutteesta. Patukka oli juuri sopivasti rapea.

Annika: 4,5/5
Viivi: 3/5

Protein flapjack cocoa oat:

Kauran ja suklaan makuinen. Ei herätä ihmeempiä tuntemuksia. Pehmeä suklainen kuorrute. Rapea.

On hyvä, mutta coconut oli parempi. Eli vaikka kookos maistui vaan hennosti, se toi silti lisäsäväyksen makuun.
Annika: 3,5/5
Viivi: 2,5/5

Protein flapjack morning berry:

Raikas ja rapea. Maistuu oikeasti marjaiselta. Suklaakuorrutteiset oli enemmän Annikan mieleen (kyllä, suklaa on parasta!) vaikkei tässäkään kyllä mitään vikaa. Viivin mieleen oli kyllä, kuten täyspisteet antaa ymmärtää. Viivi tykkääkin yleensä marjaisen raikkaasta. 🙂
Annika: 3/5
Viivi: 5/5

 

”Wholefood energy bar”

Seuraavat patukat ovat hyvin noiden protein flapjackien tapaisia. Valmistusaineet hyvin samat, proteiinia n. 10g/patukka, samoin kuin kalorit siellä 200:n tienoilla. Näissä vaan muotoilu ja koostumus on vähän erilainen.

Energy bar peanut power:

Ensiajatus: hauskasti jaettu kolmeen palaan ikään kuin suklaalevy. Kivan tuhti ja paksu, raakapatukat kun on usein pieniä ja ohuita.

Aika sellainen kuiva, kun joskus raakapatukat vähän kosteita. Tässä kohtaa ei kuitenkaan tuo ”kuivuus” haittaa. Kivoja rapeita sattumia. Hyvä maku. 
Viivi: 5/5
Annika: 3,5/5

Energy bar cocoa chaos: 

Kivoja rapeita sattumia. Muuten aika perusraakapatukka.

Samat kommentit kun edellisessä eli kivan tuhti, kivat kolme isompaa palaa ja hyvällä tavalla kuiva.
Annika: 3,5/5
Viivi: 2,5/5

 

”Protein energy chunks”

Seuraavaksi kivat suupalat. Jälleen ainesosat hyvin edelläolevien kaltaiset. Hedelmiä, pähkinöitä, soijaa.. Proteiinia on yhdessä pussillisessa 12 grammaa ja kaloreita n. 200.

Peanut peak annettiin mun siskolle lahjaksi! 

Protein energy chunks cranberry kick:

Kivoja ”palloja” eli ikään kuin karkkeja. Ihanan rapea. Tosi raikas, maistuu oikeasti marjainen raikkaus.

Samanlainen kun toffee mutta raikas. Viiville maistui taas raikkaus. 🙂

Annika: 3,5/5

Viivi: 5/5

Protein energy chunks toffee triumph:

Kivoja rapeita sattumia seassa. Hyvä maku. Pieni toffeemaisuus maistuu kyllä. Hyvä jälkimaku.
Annika: 3,5/5
Viivi: 4/5

 

Kaiken kaikkiaan voidaan kyllä suositella, löytyy varmasti jokaisen makuun sopiva tuote! Lisäksi on mukavaa, kun löytyy vaihtoehtoja pienistä rakeista isompiin naposteltaviin sekä patukoihin. Nämä tuotteet (ja monet, monet muut hyvinvointituotteet) löytyy hyvinvoinnin.fi-sivustolta ja osa on itseasiassa jopa kivassa alennuksessa! Kannattaa siis hyödyntyää tilaisuus! Toimitus on nopea ja vaivaton, kannattaa kokeilla! 🙂

0

This Post Has 2 Comments

  1. Tykkään tosi paljon noista nakdin patukoista, mutta tollasiin rakeisiin en oo ennen törmännyt. Täytyypä testata! 🙂

    1. Kannattaa ehdottomasti testata! 🙂 Sekä isommat posh bitit että nuo pienemmät on huippuhyviä. 🙂 Oon jo aiemmin maistanut noista pienemmistä ”nibbles”-rakeista mansikan makua ja ne oli (jos mahdollista) vielä noita makuja parempia!

Vastaa

Close Menu