Liikunnan ilo – tässä kohteessa se toteutuu varmasti!

Etelän päässä hiihtolomat taidettiin jo viettää, mutta meillä hiihtoloma on meneillään vielä parhaillaankin. Tuo hiihtolomien eri ajankohta oli itseasiassa meille hyödyksi. Nimittäin hiihtoloman kohokohdaksi muodostui kohde, jossa saimme riehua ihan rauhassa ilman ruuhkia valtaosan Helsinkiläistä ollessa koulussa ja töissä. 

Kohteena toimi nimittäin kaikkien lapsiperheiden suosikki eli Hoplop!

Meidän perheestä hiihtolomaa pääsi viettämään ainoastaan naisporukka. Markus ei lomaa valitettavasti saanut samaan aikaan, mun loma taas oli pakkokin järjestyä hiihtoloma-aikaan, koska olisihan ekaluokkalaisen aika kurja olla työpäivät yksikseen kotona koko viikon. Viikon mittaan meillä oli sovittu kavereiden treffaamista ja muuta pientä kivaa, mutta odotetuin reissu oli keskiviikon Helsingin reissu, jolle olin junaliputkin hankinnut jo hyvissä ajoin. Alunperin reissun piti sisältää myös annoksen fitnesstä poseeraustreenien muodossa, mutta muuttuneiden tilanteiden vuoksi reissusta tulikin vain shoppailu- ja hauskanpitoreissu, joka oli meille enemmän kuin ok!

Meillä oli aikaa shoppailulle ja muulle toiminnalle Helsingissä rutkasti lähes kellon ympäri, joten kun mahdollisuus tarjoutui, päätimme ottaa yhdeksi aktiviteetiksi Hoplopin. Helsingin suunnilla Hoplopeja on useampikin, mutta junalla matkustavien maalaistollojen helpoin ja kätevin valinta oli Hoplop Ruoholahti, jonne pääsee kätevästi rautatieasemalta metrolla alle viidessä minuutissa. Metroaseman jälkeenkään ei montaa minuuttia tarvinnut kylmässä pakkassäässä kävellä vaan Ruoholahden kauppakeskus näkyi ihan tien toisella puolella heti, kun metrosta ulos päästiin. Selvisi nämä maalaistollotkin siis tästä reissusta ilman puhelimen kävelynavigaattoria. 🙂 Jos siis Helsingissä liikkuminen on vielä vähän vierasta, niin lupaan, että perille Ruoholahteen löytää siitäkin huolimatta!

Ruoholahden Hoplop vakuutti meidät heti varsinkin, kun meidän suunnalle Seinäjoelle Hoplop tuli itseasiassa vasta viikko sitten eli Hoplop on meille tosiaankin uusi tuttavuus. Ensimmäinen ja ainut Hoplopreissu tähän asti on ollut Porissa muutama vuosi sitten. En tiedä kumpi juoksi tällä kertaa innokkaammin paikasta toiseen, minä vai tyttö?! Lähdettiin kauhealla vauhdilla tutkimaan joka nurkkaa ja tuntui, että jatkuvasti löytyi jotain uutta. Koko ajan jompikumpi huusi toiselleen : ”hei tuu katsomaan mitä täällä on!”.

Valtavia kiipeilysokkeloita, lukuisia likumäkiä, useampi trampoliini, hauska ”tulivuoren” valloitus, mönkijäajelua, erilaisia poleteilla toimivia pelejä… Mitä näitä nyt on, vaikka ja mitä!

Henkilökunta oli vastaanottavaista ja ystävällistä eikä tälläisten ekakertalaisten tarvinnut miettiä ja murehtia mihin mennä ja miten toimia. Myös opasteet olivat enemmän kuin riittäviä ja ennen kaikkea koko puiston yleisilme oli ihanan yhteneväinen ja mikä tärkeintä, todella siisti. Tytön eka kommentti puistosta oli; ”tää on tälläinen viidakkomainen”. 🙂

Puistoon pääset tutustumaan myös facebookissa.

Mua alkuun itseasiassa vähän jännitti miten meidän käy,  kun ollaan ihan kahden reissussa. Viihtyykö tyttö, kun ainut leikkikaveri on äiti. Vielä enemmän mua hirvitti, kun mulle tuli pieniä flunssan oireita pari päivää ennen reissua. Onneksi flunssa ei puhjennut kunnolla päälle niin jaksoin riehua tytön kanssa. Muutenkin jännitys oli turha, nimittäin meidän aika kului ihan hurjan hyvin! Valtaosan ajasta siis ryömin, pompin ja juoksin tytön perässä, mutta myös yksin tyttö viihtyi sen aikaa, kun latasin puhelinta ja vähän itseänikin kahvikupin äärellä.

Myös ruokapuoli Hoplopissa oli oikein mainio. Valinnanvaraa oli rutkasti; hampurilaisaterioita, salaatteja, nugetteja ja muuta ”street food”-tyylistä. Näiden lisäksi löytyi myös mun ja tytön herkkuja eli kotiruokaa ja tyttö valikoikin lihapullat muusilla, mun ehdoton valinta taas oli uuniperuna katkaraputäytteellä. Ja kyllä maistui! Tytön ateriaan olisi lihapullien sijaan voinut valita myös vaikkapa nakkeja ja muusin tilalle oli vaihtoehtoina myös normaaleja ranskalaisia ja bataattiranskalaisia. Valinnanvaraa siis löytyy varmasti jokaisen makuun!

Pienen tankkauksen jälkeen jaksoi taas jatkaa puiston jokaisen nurkan koluamista. Tosin ruuan jälkeen tutustuttiin lähinnä peleihin, niin saatiin sulatella ruokia hetken aikaa vähän rauhallisemmissa merkeissä.

Tämän Alonan postauksen jälkeen mäkin aloin miettiä lasten liikuntatottumuksia ja ennen kaikkea oman tyttäreni aktiivisuustasoa. Vaikka mekin ollaan sporttinen perhe, liikkuuko tyttö oikeasti tarpeeksi? Kun fakta on kuitenkin se, että vaikka me aikuiset liikumme aktiivisesti, on meidän liikuntamuoto pääosin kuntosalitreeniä, jonka ajaksi tyttö jää omasta tahdosta usein kotiin. Eikä meidän kotisalilla toisaalta ole edes lapsiparkkia, joten joka tapauksessa tyttö joutuisi lähinnä istua ja odotella puhelin kourassa. Voimisteluharkkoja on vain kerran viikossa eli harrastusten kautta ei liikuntaa hirveästi tule. Kouluun tyttö kuitenkin pyöräilee oikeastaan poikkeuksetta joka päivä, jonka ansiosta arkipäiviin tulee koulumatkapyöräilyä 30minuuttia päivässä. Se on jo hyvä saldo, mutta enemmänkin saisi toki tulla.

Nyt, kun munkaan arki ei ole enää niin arkitaulutettua ja osittain rajoittunutta liikkumisen suhteen, aion ehdottomasti kiinnittää huomiota siihen, että ulkoillaan yhdessä vielä enemmän ja ollaan yhdessä enemmän aktiivisia. Yhteiseen aktiivisuuteen tälläinen Hoplop on aivan mahtava paikka! On hienoa, kun tälläisiä paikkoja on olemassa, jota lapsiperheet tuntuvat vieläpä käyttävän hyvin hyödykseen. Hoplopin hyvä puoli on vieläpä se, että siellä on ajateltu kaikenikäiset. Ihan varmasti viihtyy porukka vauvasta vaariin. Sainhan mäkin hien pintaan ja kuuluipa meidän suunnalta myös aikamoinen naurun remakka jatkuvasti. Ja sehän se tärkeintä onkin; liikunnan ilo!

Meidän hiihtoloma on siis sujunut kaiken kaikkiaan mukavissa ja aktiivisissa merkeissä. Eikä tää loman kohokohta pettänyt vaan tätä muistellaan varmasti vielä hyvän aikaa. Itseasiassa mulla jopa oudot pienet lihakset jaloissa muistuttelee olemassaolostaan tuon Hoplopissa remuamisen jälkeen! Kertoo siis aika paljon siitä, että aktiivisia todella oltiin. 🙂 

0

Vastaa