I love me – messuraportti

Viikonloppuna oli Helsingissä I love me-messut minne kerroin itsekin suuntaavani siskojeni ja äitini kanssa. Sain bloggaajapassin messuille ja täten mahdollisuuden arpoa myös lukijoille pari lippua sekä raportoida messuista. Toivottavasti voittajat ovat ottaneet ilon irti lipuista. 🙂 Nyt on tullut messuraportin aika! VAROITUS! Kuvia tulee paljon!

Me tehtiin tosiaan naisten kesken päiväreissu messuille. Kun täältä 350km päästä lähtee messuille, olisi ihanteellisinta yöpyä paikan päällä, jolloin ihan vaan virtaa ja aikaakin olisi messuille enemmän. Jouduimme tällä kertaa kuitenkin tehdä pelkän päiväreissun käytännön järjestelyiden takia. Startattiin matkaan aamulla klo 6.45 ja illalla kotiuduttiin klo 21. Ihan mukava 14h päivä siis. 😀 Mutta otettiin kyllä ilo irti jokaisesta minuutista tai tunnista eikä päivä tuntunut mun mielestä erityisen pitkältä. Ja mulla on oikeasti messujen jälkeen jopa vatsalihakset kipeät!! Oon nyt todistanut todeksi väitteen, että nauramisesta voi saada vatsalihakset kipeäksi! 😀 Eikö silloin kuulosta reissu menneen aika mukavasti?

Pasilassa sijaitsevaan messukeskukseen on onneksi tosi vaivaton jopa tälläisten maalaiskattien löytää ja päästä autolla perille. Melkein suoraan saatiin päästellä perille asti. Oltiin perillä puoli 12 aikaan ja parkkipaikkojakin oli todella mukavasti jäljellä. Ei siis tarvitse auton kanssa pitkänmatkalaisten tai lähempääkään tulevien jännittää saako parkkipaikkaa! Uskoisin, että mekin oltiin kuitenkin aika suosittuun aikaan juuri puolilta päivin lauantaina.

Jos messuille tulevaisuudessa suuntaa, suosittelen ostamaan lipun ennakkoon. Ei lipunmyyntiinkään valtavan pitkä jono ollut, mutta jos haluaa välttää enimmät ruuhkat, oli valmiiden lippujen kanssa tosi vaivatonta ja nopeaa päästä porttien läpi ihan itsekseen joko tulostettua lippua tai kännykän ruutua automaatille vilauttaen. Paikan päällä oli myös mukavasti henkilökuntaa, jolta sai vielä varmistaa käytännön asioita ja kysyä mieleen juolahtaneita kysymyksiä. Itsekin sain hyvät ohjeet mistä löydän lehdistökeskuksen ja saan bloggaajapassini.

Me oltiin messuilijoina ihan vaan perusmessujen perässä. Erilaiset näytökset ja luennot mitä messuilla oli, on todella kiva lisä messuille ja niiltä löytyy varmasti jokaisen makuun jotain, mutta meille tärkeintä oli päästä vaan kiertelemään eri kojuja. Asia olisi ehkä eri jos aikaa olisi useampana päivänä kierrellä paikan päällä. Mun messukokemukset rajoittuu joka tapauksessa siis pelkästään kojujen parissa kiertelyyn.

Messujen puolellahan on kolme eri osiota; kauneus, terveys sekä muoti. Itseäni kiinnosti nimenomaan terveyskojut eniten, mutta luonnollisesti koluttiin koko messukeskus läpi parhaamme mukaan aloittaen kauneudesta. Kauneuspuolella tuntui olevan ehdottomasti eniten porukkaa ja eniten jonoja tai sitten satuttiin niiden kojujen pariin yksinkertaisesti otolliseen aikaan. Kaiken kaikkiaan ihan jokaisessa osiossa oli valtavasti erilaisia kojuja ja hyviä tarjouksia. On ihana huomata miten paljon kojuihin on panostettu ja osa kojuista on todella houkuttelevia. Välillä harmitti turhan pitkät jonot ja vähäiset kassat osilla kojuista, sillä mekin jätettiin sen vuoksi jossain kohtaa tuotteet ostamatta, kun ei vain jaksanut jonottaa. Toisaalta jossain kojuissa oli tosi hyvä määrä kassoja ja pitkäkin jono eteni nopeasti. Ja toisaalta, pitkät jonot tarkoittaa suurta määrää kävijöitä, joka on aina postiivista! Mun mielestä oli myös kiva huomata, että osa yrityksistä oli huomioinut messuviikonlopun myös verkkokaupan puolella tarjouksissa!

Yksi lempparikoju, aivan ihana!

Heti alkuun tehtiin ihan positiivinen havainto. Ainakaan me itse emme saaneet niin valtavaa määrää erilaisia esitteitä messuilta. Esitteissä ei ole mitään vikaa ja ne on ihan luonnollinen tapa tuoda omaa yritystään esiin ja saada ihmiset tutustumaan kyseiseen yritykseen vielä kotonakin. Väitän kuitenkin, että suurella osalla se valtava esitenippu menee kotona vain roskiin. Turhaa paperin tuhlausta ja roskaa siis. Kuitenkin tänä päivänä älypuhelimet on kaikilla tiiviisti mukana ja jos joku yritys kiinnostaa erityisesti, siitä napataan helposti kuva ja tutustutaan yritykseen netin kautta myöhemmin tarkemmin. Ainakin näin itse toimisin ja uskon, että moni muu tekee samoin.

Muotipuolella oli paljon erilaisia, laadukkaita vaate- ja asustebrändejä. Itseä kiehtoi eniten tästä nykyisestä tilasta johtuen mm. Blaa, Kaiko ja Metsola. 🙂 Jätin kuitenkin tällä kertaa vauvan hankinnat väliin, keskitytään niihin sitten toisella kertaa ja varsinkin Metsolan ja Blaan pariin palaan varmasti netin kautta tekemään ostoksia!  Oli siis kiva päästä näkemään ja hypistelemään vaatteita livenä. Vaikka en paikalta päältä ostanut, saavat musta silti asiakkaan. Näinhän se homma toimii!

Ihanat spelttibrowniet!

Ja sitten ne terveyspuolen maistiaiset.. Me oltiin syöty aamupala niin ajoissa, että syötiin lounas matkalla jo 9-10 välillä. Me pärjättiin silti koko messupäivä ilman minkäänlaista välipalaa, kun messuilta saa niin valtavan määrän naposteltavaa ja maistiaisia! 😀 Syötiin vasta viiden aikaan kotimatkalla seuraavan kerran. Maistiaiset on kyllä ehdottomasti odotetuin asia koko messuissa, heh. 😀 Enkä edes tarkoita, että maistiaiset on kivoja pelkästään tälläisille ahmateille, jotka vaan tykkää syömisestä. 😀 Vaan onhan se oikeasti mahtavaa miten valtavissa määrin yritykset esittelevät tuotteitaan maistiaisten merkeissä ja täten saavat asiakkaat varmistumaan siitä, että tuote kannattaa ostaa. Tai vaihtoehtoisesti toteamaan, että ei ollut nyt mun juttu vaan joku muu tuote ja maku toimii paremmin. Sekään ei ole väärin!

Itseä vakuutti mm. Lohilon pisteellä vadelma-lakritsimaku, nam! Ja lisäksi Kombuchaa tulee eksymään meidän ostoskoriin varmasti jatkossakin. Peruskombucha oli todella herkullista ja ennen kaikkea hyväksi suolistolle.

Jos ajatellaan muutamaa välttämätöntä käytännön asiaa kuten vessassa käynti ja syöminen, niin molempiin on hyvät mahdollisuudet. Vessoja on monessa paikassa useassa eri nurkassa ja maistiaisten lisäksi ruokapaikkoja on useampia jokaiseen makuun. Ja itseasiassa meidän seurueesta kaksi kävi jopa kuohuviineillä kesken messuilun eli myös kuohuviinibaareja löytyy, aika luksusta! 🙂

MUN OSTOKSET: 

Mä lähdin aika säästeliäällä fiiliksellä messuille eli tarkoitus ei ollut tuhlata hirveästi. Enemmän nauttia naisten reissusta ja ihmetellä ja ihastella messuja.

-Foodinin raakasuklaaherkkuja; mulpereita, cashewta, manteleita, banaaneja ja inkoja. Tosi kivoja naposteltavia täynnä tärkeitä ravintoaineita! Maistuu sekä itselle että Markukselle ja Viiville. 🙂

-Puhdistamolta raakasuklaapatukka, pari Kombucha-juomaa sekä MCT-öljy, jonka unohdin kuvasta! MCT-öljyn ja kookosöljyn välillä arvoin jonkin verran, mutta koska MCT-öljyä en ole vielä ikinä maistanut, päätin ostaa uutta tuttavuutta. Keskipitkiä rasvahappoja, jotka vaikuttaa mm. energiatasoon positiivisesti, rasva-aineenvaihdunnan aktivointiin, aivojen toimintaan, verensokerin säätelyyn, ruuansulatukseen… Kombuchassa taas on maitohappobakteereja, jotka niin ikään vaikuttavat ruuansulatukseen ja suoliston bakteerikantaan.

-Batisten hyväksi havaitut kuivashampoot sekä ekstrana itselle uusi volyymin lisääjä, siihen en ole vielä tutustunut yhtään. Hurjaan messuhintaan 7€/3 pulloa!

-Söpö vesimelonihuulirasva ihan vaan ulkonäön ja hyvän tuoksun takia. 🙂

MUUTAMA HUOMIO ENSI VUODEN MESSUILIJOILLE: 

-Laita hyvät kengät! Hienostellakin saa ja kannattaa, mutta mukavuus ennen kaikkea, koska askelia kertyy oikeasti paljon. 🙂

-Varaa riittävästi aikaa! Me kierrettiin messuilla taukoamatta nelisen tuntia ja sekään ei yksinkertaisesti ihan riittänyt.

-Jos aika on kortilla, tee ostopäätökset heti. 😀 Messut on niin valtavat, että myöhemmin on hankala löytää niitä mieleen jääneitä kojuja mistä haluaisi hakea vielä sen yhden tietyn lisäravinnepurkin. 😀

-Vaikka syödäkseen saisikin hyvin joko ruokapaikoista tai maistiaisista, niin vesipisteitä ei pistänyt ainakaan mun silmään. Eli varaa vesipullo mukaan!

-Osalta kojuista saa kivat kangaskassit pienestäkin ostoksesta. Suosittelen kuitenkin ottamaan tilavan laukun ja mielummin jopa repun. Itsellä on vatsalihasten lisäksi toinen hauis kipeä laukun ja kassien kannattelusta, oonkohan mä treenannut lähiaikoina liian vähän…? 😀

Itselle ehdottomasti messuviikonlopun kohokohta oli kaikki uudet tuttavuudet tuotteiden parissa, hyvät maistiaiset ja pisteenä i:n päälle maailman paras seura. Kiitos ihanat naiset! 

2

Vastaa