Hyvästi kesäherkut!

On aina helpompaa irrottautua herkuista, kun sen tekee julkisesti!

Vaikka hyvinvointi on mulle tärkeää, (joka tarkoittaa myös terveellistä ruokavaliota) oon mä silti edelleen aikamoinen herkkusuu. Ja se tarkoittaa sitä, että tilaisuuden tullen mun kurkusta voi mennä herkkuja alas ihan liikaa, jopa päivittäin. Ja kuten me kaikki (tai ainakin meistä moni) tiedetään, on se sokeri ja muut epäterveelliset ruuat aika koukuttavia. Kun antaa pikkusormen, se vie helposti koko käden. Ainakin mulla.
Myös loma on usein hyvä syy vähän höllätä ja mulla on ainakin tänä kesänä ollut kovien helteidenkin takia pientä ongelmaa ruokailuissa, kun ei vaan oo tavalliset sapuskat maistunut. Oon vaan halunnut kaikkea erilaista ja mahdollisimman hyvää. Ja kyllä, terveellinenkin voi olla ja onkin hyvää, mutta jotenkin se mieli on himoknnut juuri niitä epäterveellisiä hyviä. Vähän jäätelöä, kun on kesä. Vähän hamppariaterioita, kun ollaan reissussa. Lisäksi on vielä sattunut joka väliin jonkinlaiset juhlat tai ihan vaan jonkinlaiset vierailut, joka on tarjonnut tai suorastaan tyrkyttänyt mahdollisuuden herkutteluun.

Mun mielestä lomalla on todellakin enemmän kuin ok vähän hellittää. Ei kesälomareissulle tarvi lähteä kylmälaukun ja eväsrasioiden kanssa. Lisäksi mä oon sitä mieltä, että olisi hyvä löytää se kohtuus ympäri vuoden, että tälläisiä tilanteita ei tulisi. Mutta itse oon aina ollut sellainen jokotai-tyyppi. Joko syön herkkuja liikaa tai en ollenkaan. En tiedä pääsenkö siitä eroon ikinä vai onko se muhun niin syvälle iskostunut. 😀
Joten tosiaan, kyllä herkuttelussa liikakin on liikaa ja musta tuntuu, että oon mennyt nyt sen ok-rajan yli. Joten nyt on aika siistiä taas ruokavaliota. Ei dieetata tai syödä minkään tiukan ruokavalion mukaan vaan pelkästään karsia ne turhat herkut pois. Ne turhat herkut, kun annat jokaisella kauppareissulla itselles luvan ostaa uuden magnumin, koska et oo ehtinyt maistaa vielä kyseistä uutuutta tai on loma tai loma loppuu tai on huono ilma tai on hyvä ilma tai…

Voisinkin nyt tehdä niin, että tässä postauksessa lupaan syödä taas fiksummin ja pitää vaikkapa vaan yhden päivän viikossa, kun kohtuudella nautitut herkut on sallittuja. Lisäksi lupaan pitää ruokapäiväkirjaa tämän viikon ajan ja raportoida sen blogiin ensi viikon aikana.

4

Vastaa