Hyvää joulua!

Kaksi yötä jouluun on.. Itse alamme jo pikkuhiljaa rauhoittua joulunviettoon. Tai voisiko sanoa, että perinteinen joulukierros on jopa jo alkanut. 

Me vietetään joulua käymällä ennen aattoa jo sekä mun isän luona että Markuksen vanhemmilla. Lisäksi aatonaattona menemme sisarusten ja heidän perheidensä kanssa mun äitini luo minne tulee pukki jo silloin. 🙂 Tää perinne on ollut meillä jo jonkin aikaa ja se sopii meille. Kaikilla on läheisiä joiden kanssa viettää joulua, joten on helppo sovitella kaikkien sisarusten kanssa yhteinen joulunvietto jo aatonaatolle. Tosin säästämme myös aatolle parit paketit, kun kuuluuhan ne nyt aattoon!

Varsinaiset joulun pyhät pyhitämmekin sitten kotona oleilulle ihan omalla porukalla. Aattona sitä perinteistä; aamulla riisipuuroa, joulusauna, jouluruoka, parien pakettien avaaminen… Joulupäivän ja tapaninpäivän otamme myöskin hyvin rennosti oman perheen kesken, kunnes sitten tapaninpäivän jälkeen alkaakin jo normaali arki töineen päivineen.

Tärkeintä ja ihaninta joulussa onkin rauhoittuminen ja kiireetön yhdessäolo läheisten kanssa. Lisäksi on mukava nähdä lapsen ilo joulusta, sillä saa myös itsekin vielä lisää sitä joulufiilistä.

Näiden lisäksi sitä tietysti odottaa aina myös sitä hyvää ruokaa. 🙂 Ja onhan se ruokailukin aina sitä tietynlaista yhdessäoloa ja sosiaalinen tapahtuma, kun porukalla syödään ilman kiirettä.

Täytyy lisäksi vielä todeta, että joulussa mukavaa on mielestäni myös sen odotus ja valmistelu. Varsinkaan tänä vuonna valmistelut ei ole tuntunut itsestä stressaavalta, kun olen saanut lomailla päivätöistä jo koko joulukuun. On ollut aikaa touhailla kiireettömästi. Käytiin äitini, pikkusiskoni ja tytön kanssa kauneimmissa joululauluissa, ne olikin jäänyt liian monena jouluna väliin! On askarreltu tytön kanssa joulukortit, on koristeltu kotia. On leivottu pipareita ja tehty ruokia. Myös joululahjat mulla on ollut tänä vuonna tosi ajoissa ostettuna. Mutta myönnän kyllä sen, että usein nämä valmistelut voi tuntua myös stressaavilta jos arki on liian kiireistä aattoon asti. Toivottavasti jokainen on pystynyt kuitenkin nauttia vähän jo ennen joulua ja viimeistään jouluna tuntee saavansa levätä ja ottaa rauhassa.

Näiden kuvien ja saatesanojen saattelemana haluan toivottaa kaikille lukijoille oikein ihanaa ja rauhallista joulua! 

2

Vastaa